Care4Malawi

weblog Rieneke & Gert van de Pol

Malawi is een smal, lang gerekt land in het zuidoosten van Afrika, ingeklemd tussen Tanzania, Mozambique en Zambia. Het is driemaal zo groot als Nederland, maar heeft ongeveer evenveel inwoners. De bevolking is een stuk jonger dan bij ons: de gemiddelde leeftijd is 16,5 jaar (Nederland: 42,5 jaar).
Malawi wordt wel “het warme hart van Afrika” genoemd: de bevolking staat bekend als vriendelijk en gastvrij, er heerst een betrekkelijke rust in het land en ook de flora en fauna van het land zijn prachtig.
Tegelijk is Malawi een van de armste landen ter wereld, de nood onder de bevolking is groot. Bijna 60% leeft beneden de armoedegrens. Slechts een op de tien Malawiërs heeft elektriciteit. Zo'n tien procent is besmet met het HIV-virus dat aids veroorzaakt. Velen lijden honger, zeker als droogte toeslaat - en dat gebeurt nogal eens.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.