Care4Malawi

weblog Rieneke & Gert van de Pol

De uitdaging van een snel groeiende kerk

“De kerk wil heel graag dat er binnen twee jaar in alle gemeenten een bijbelstudiegroep actief is.”

De Presbyteriaanse Kerk van Centraal-Afrika (CCAP) is met ruim 2,5 miljoen leden de grootste kerk van Malawi. De meeste Malawiërs zijn christen, er is een sterk geloof in Gods trouw en voorzienigheid. Er is echter ook vaak een groot gebrek aan Bijbelkennis. Veel mensen hebben niet eens een Bijbel. Ook is er nog veel bijgeloof. En er zijn veel te weinig geschoolde predikanten. Zo'n 85% van de diensten wordt geleid voor een ouderling of diaken. Slechts 60% van hen heeft een afgeronde basisschoolopleiding en minder dan 20% heeft de middelbare school afgerond.
 De Livingstonia synode van de CCAP zet in op versterking van Bijbelkennis en geestelijke groei. De kerk wil heel graag dat gezamenlijke bijbelstudie overal in de kerk een centrale plek heeft.
Hiervoor is een programma opgezet en Gert gaat zich daarvoor als bijbelstudiecoördinator inzetten. Dat betekent concreet onder andere:

  • Het coördineren van en meehelpen met de verdere ontwikkeling van interactieve bijbelstudiemethoden en nieuw studiemateriaal (algemene bijbelstudies en studies over specifieke onderwerpen zoals huwelijk en opvoeding).
  • Het coördineren van goede bijbelstudietrainingen op diverse niveaus in de kerk (voorlichting over het belang van bijbelstudie en integratie ervan als wezenlijk onderdeel van het gemeenteleven). 


Bijbelstudie in Malawi

 

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.