Care4Malawi

weblog Rieneke & Gert van de Pol

Rieneke

Rieneke (Dalfsen, 12 juli 1959) werkte aanvankelijk als verpleegkundige voor verstandelijk gehandicapten. In 2007 maakte ze de overstap naar de thuiszorg en werkte ze achtereenvolgens bij Valent (Bollenstreek) en Agathos (Rotterdam/Hoeksche Waard). Nadat ze in 2010 de opleiding tot HBO-verpleegkundige had afgerond, werkte ze in Rotterdam enkele jaren in het ErasmusMC (locatie Daniël den Hoed), waar ze haar specialisatie palliatieve zorg behaalde. Van februari 2013 tot 1 september 2016 werkte ze als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg in de wijk Rotterdam-IJsselmonde.
In Malawi zette ze zich sinds januari 2017 bijna drie jaar lang in voor het programma voor palliatieve zorg van het Ekwendeni Mission Hospital.

Gert

Gert (Barneveld, 7 juni 1960) werd na zijn studie theologie aan de Universiteit Utrecht in 1989 predikant in Nigtevecht. Daarna werd hij predikant in Zierikzee (1995), Rijnsburg (2002) en Rotterdam-Zuid (Johanneskerk, 2008). Hij behaalde in augustus 2008 zijn doctoraal examen, was jaren voorzitter van de classicale vergadering Zierikzee en bijna zes jaar lid van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.
In januari 2017 begon hij zijn werk als Bijbelstudiecoördinator voor de CCAP Synod of Livingstonia (Noord-Malawi). Diezelfde functie heeft hij nog steeds, maar sinds januari 2020 is hij verbonden aan de CCAP Blantyre Synod (Zuid-Malawi).

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.