Navigatie

Toon opties Verberg opties

Malawi

We wonen ca. 15 kilometer van het centrum van Blantyre vandaan, in een voorstadje.

We wonen tussen de maisvelden en komen de lokale bewoners tegen op straat. Onze boodschappen doen we gedeeltelijk op de lokale markt, met name groenten, die lekker goedkoop zijn. Dit in tegenstelling tot importproducten in de supermarkt die veelal schokkend duur zijn.
 
Blantyre is een kosmopolitische stad. We wonen niet ver van de wijk Limbe. In de tijd van de eerste president Hastings Banda, die jarenlang aan de macht was na de onafhankelijkheid (1961-1994), moesten moslims in deze wijk wonen. Hier wonen daarom nog steeds veel Malawiërs met een Aziatische achtergrond, zoals Indiërs en Pakistani. Het is de plek waar je naartoe gaat om huis-tuin-en-keukenspullen te kopen. Er zijn allerlei kleine winkeltjes, en je moet goed geïnformeerd zijn om te weten waar je wat het beste kunt kopen.
 
Blantyre is ook een drukke en een vervuilde stad. Er zijn bijvoorbeeld geen strenge eisen aan de auto's die worden geïmporteerd. We hebben dan ook regelmatig de interne luchtcirculatie op aanstaan, zodat we niet de zwarte rookpluimen hoeven in te ademen.
 
Ten slotte is er ook veel armoede in onze omgeving. Malawi was recent geclassificeerd als het armste land ter wereld met het laagste inkomen per hoofd van de bevolking.