Samen leren in Nicaragua

weblog Wim & Anke Poldervaart

Rust en onrust

ill860

Zaterdag zou er weer een studiedag zijn. Zou het door kunnen gaan? Vrijdagavond werd het al duidelijker dat ze hun best zouden doen om te gaan: “We willen graag samen aan de studie.”  Zaterdagmorgen om kwart voor zeven kwamen de eerste WhatsApps binnen. “We doen ons best om de toerusting door te laten gaan, we gaan op weg”.

Er gebeurt de laatste dagen ontzettend veel in Nicaragua. Wegen, vooral rotondes worden gebarricadeerd, bussen rijden nauwelijks of verkorte routes. Er zijn gewonden en doden gevallen, er vinden plunderingen plaats en een aantal kantoren en een toeristenmarkt zijn in vlammen opgegaan. Deze beelden zijn de hele dag door op de televisie te zien. Terwijl de nationale vlag wappert.

Om klokslag 9 uur zitten we bijeen, uit alle drie de kerken, in ons studielokaal “Amistad”. Onze ontmoeting begint anders dan gepland. We lezen met elkaar Jesaja 25:4,5 en Psalm 23. De Heere zorgt en bewaart! Na deze woorden tot ons te hebben genomen, vormen we samen een kring. Hand in hand gaan we in gebed.

We zijn aan het werk gegaan en bespreken veel zowel in de grote groep als in kleine groepjes. En de aanwezigen? Er waren er zelfs meer dan vorige week! Het mocht dan die morgen relatief rustig zijn geweest op de weg, de nacht was daarentegen onrustig, we wisten allemaal: het is stilte voor de storm. En naar later op de dag bleek, nam de onrust snel toe.

Toen we om 2 uur, na eerst met elkaar gegeten te hebben, vervroegd richting huis gingen, kregen we een app van de voorzitter van de classis. Hij was met zijn volle wagen voor een taxi aangezien. En die mochten niet rijden. Maar gelukkig was het bijbelstudiemateriaal van de cursus het bewijs dat dit niet het geval was. Hij mocht verder gaan.

Het is zondag. We kunnen niet naar de kerk, het is te ‘onrustig’. We bidden voor dit land en de kerken, voor allen die verantwoordelijkheid dragen, maar niet minder voor allen die de wonden aan lichaam en ziel meedragen. We hopen dat er deze week een keer mag komen in de situatie. Bidt u met ons mee!
  

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.