Samen leren in Nicaragua

weblog Wim & Anke Poldervaart

Vlam in de pan

ill860

Vlam in de pan

De koffers zijn bijna gepakt. Het studiemateriaal ligt grotendeels klaar. Het is bijna zover! Onze tweede reis naar Nicaragua. Een pakketje voor onze collega’s John en Marjan is aangekomen en kan de koffer in. Iedereen blij, maar of we ook een beetje vrede mee kunnen nemen!
Vrede?
Een paar weken geleden woedde er een grote brand in een belangrijk natuurreservaat in Nicaragua. Er ontstonden vervolgens protesten omdat de regering alles geheim hield. Men wist niet precies wat er aan de hand was. De sfeer was toen al explosief. Maar toen sloeg de vlam echt in de pan. De demonstraties richtten zich tegen een nieuwe wet van president Daniel Ortega die de sociale premies verhoogt en tegelijkertijd de pensioenuitkeringen kort. Vorige week woensdag gingen voor het eerst honderden gepensioneerden de straat op, die kregen later steun van studenten en werknemers uit het hele land. Inmiddels hebben ruim 25 mensen het leven verloren en zijn er enkele honderden gewond.
Gisteren (zondag) kondigde Ortega aan dat de wet zou worden ingetrokken, maar of de gemoederen weer tot rust zullen komen is de vraag. Het protest gaat dan ook verder dan alleen de nieuwe wet. Dit is ook het resultaat van elf jaar onder een overheersende regering. Er is geen dialoog met de bevolking en alles wordt onder de pet gehouden

Voor meer informatie klik: hier

 Het was de bedoeling om aanstaande woensdag 25 april naar Nicaragua af te reizen, maar gezien de situatie werd ons dat ten zeerste afgeraden. We wachten nu de situatie af. Als het rustiger wordt hopen we nu DV woensdag 2 mei af te reizen.
We vragen jullie gebed voor het volk van Nicaragua, voor de familie van hen die iemand aan de dood zijn kwijtgeraakt, voor de gewonden, maar ook voor hen die zijn ‘verdwenen’. Maar niet minder voor allen die verantwoordelijkheid dragen.
 
 
 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.