Close

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

NE.1.102 kop
Nepal
De kerk in Azië
Opleiden van kerkleiders
Geloofsgroei van gemeenteleden

Bijbeltrainingen voor jonge christenen en kerkleiders

Target amount

€ 20.600

Waarom is dit project nodig?

De kerk in Nepal is een van de snelst groeiende in de wereld, maar nog wel steeds een kleine minderheid te midden van duizenden tempels. Er heerst een sterke hindoeïstische en boeddhistische cultuur. De leiders van de ca. 12.000 jonge, levendige kerkjes en ook de gemeenteleden zelf hebben meestal maar weinig (theologische) opleiding en Bijbelkennis, vooral in de landelijke gebieden. Jonge christenen en leiders hebben grote behoefte aan Bijbeltraining en willen leren hoe ze christelijk kunnen leven en hoe ze hun gemeente kunnen vormgeven en opbouwen.

Wat houdt het project in?

Als antwoord op de grote vraag naar Bijbelkennis en naar christelijk leven, bieden we Bijbelcursussen voor gemeenteleden en kerkleiders. Dit gaat altijd op locatie en in groepsverband en daarin ligt ook de kracht: samen doen en samen leren. Zeker in een cultuur zoals in Nepal, waar niet het individu maar de groep belangrijk is. Er zijn cursussen op verschillende niveaus: voor beginners en voor gevorderden in het geloof en over allerlei uiteenlopende christelijke thema’s die het leven, de kerk, het gezin en het werk raken. De cursussen vinden in de kerken of bij de cursusleider thuis plaats. De leidinggevenden worden hiervoor apart (bij)geschoold.
Impact

In totaal zijn jaarlijks 8.500 Nepalese studenten actief in 900 groepen, geleid door 170 docenten.

Partner: ITEEN

Projectcode: NE.1.102 (mention with bank transfer)

Donate to this project now!

*When we reached the needed funding for a project, we will use the money for similar projects or other work in that country or region.

Projecten

NE.1.100 kop
Nepal
De kerk in Azië

Evangelisatie in het Himalaya-gebergte

NE.1.106 kop
Nepal
De kerk in Azië

Hulp voor armen in sloppenwijken

NE.1.107 kop
Nepal
De kerk in Azië

Gehandicapten horen er helemaal bij

NE.1.104-studie-theologie
Nepal
De kerk in Azië

Beurzen voor theologiestudenten