Close

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

NE.1.107 kop
Nepal
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste

Gehandicapten horen er helemaal bij

Target amount

€ 23.500

Waarom is dit project nodig?

In Nepal tellen mensen met een handicap nauwelijks mee. Zij zijn volgens de heersende hindoereligie vervloekt door de goden. Deze houding zit diepgeworteld in de cultuur. Christenen en kerken in Nepal ontdekken dat de Bijbel iets heel anders leert; zij willen een ander geluid laten horen. Zij willen een naaste zijn voor doven, blinden en andere gehandicapten in hun midden.

NE.1.107

Wat houdt het project in?

We helpen Nepalese christenen ontdekken wat Jezus in de Bijbel leert over ziekte en handicap. Vervolgens onderzoeken we gezamenlijk welke veranderingen nodig zijn in de kerk of in het dorp, bijvoorbeeld in houding, taalgebruik en fysieke toegankelijkheid. Daarna stimuleren en ondersteunen we initiatieven van de gemeente ten bate van deze mensen. Bijvoorbeeld een training gebarentaal voor gemeenteleden, een rolstoelvriendelijke helling bij de kerk of een vaktraining voor gehandicapte jongeren. Verder starten we zelfhelpgroepen waar zowel mensen met en mensen zonder een handicap aan deelnemen. Zo ontstaat er een onderlinge band en kan er wederzijds liefde groeien.

Impact

Verhaal van… Shalima Lama

‘Bij evangelisatie-acties in ons dorp sloeg ik mensen met een handicap altijd over, zonder erbij na te denken. Dat overslaan, negeren van gehandicapten, is in Nepal echt heel gewoon. En helaas ook nog in de kerk. Dit is fout, mijn ogen zijn geopend door de workshop van INF. Ik weet nu dat God er heel anders over denkt. Voor Hem horen gehandicapten er helemaal bij, en daarom vanaf nu voor mij ook!’

Partner: International Nepal Fellowship (INF)

Projectcode: NE.1.107 (mention with bank transfer)

Donate to this project now!

*When we reached the needed funding for a project, we will use the money for similar projects or other work in that country or region.

Projecten

NE.1.100 kop
Nepal
De kerk in Azië

Evangelisatie in het Himalaya-gebergte

NE.1.102 kop
Nepal
De kerk in Azië

Bijbeltrainingen voor jonge christenen en kerkleiders

NE.1.106 kop
Nepal
De kerk in Azië

Hulp voor armen in sloppenwijken

NE.1.104-studie-theologie
Nepal
De kerk in Azië

Beurzen voor theologiestudenten