Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Thailand headerfoto 1027 PB080939

Project 10:27
...en je naaste als jezelf

Het praktisch zichtbaar maken van de liefde van Christus.

Project 10:27, het diaconale programma van de GZB, ondersteunt hervormd-gereformeerde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland om de liefde van Christus praktisch zichtbaar te maken. Hiervoor zijn tientallen diaconale projecten wereldwijd en in Nederland beschikbaar.

Collecterooster Project 10:27

CA.1.107 kopfoto

Centraal-Azië - Medische hulp voor kwetsbaren

stichting GAVE Fotografie Gertjan van Ginkel 08-21 (100 van 335) (2) (1)

Nederland - Van gevlucht naar geliefd (Stichting Gave)

LB.1.104 DSC_0220

Libanon - Hulp voor vluchtelingen en kwetsbare gezinnen

pakistan PK.N.105

Pakistan - Distributie van zaden en koeien

ME.4.104 NA4 (1)

Noord-Afrika - Vakopleiding in landelijke gebieden

VITA_event_afb_Bulgarije_DSC_0098-lageresolutie

Bulgarije - Maaltijden en Bijbels onderwijs

2014_IZB-Groningen

Nederland - Het Pand, Groningen (IZB)

20211108_103751

Zimbabwe - Versterken diaconale rol gemeenten

''Hij antwoordde en zei: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel, met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.''

Lukas 10:27

Over 10:27

Onze naam
De naam van het diaconale programma Project 10:27 verwijst naar Lukas 10 vers 27, waar Jezus oproept om God lief te hebben boven alles en je naaste als jezelf. We leren van Hem om Zijn liefde niet alleen met de mond, maar ook in daden te belijden. In navolging van Jezus heeft een christelijke gemeente zorg voor mensen om haar heen, dichtbij en ver weg.


Onze visie

De gemeente van Christus – en daarmee iedere christen – leeft uit de opdracht getuige van Jezus Christus te zijn en geeft daarom het Evangelie door in woorden, maar ook in daden. De gemeente heeft zorg voor de mensen om haar heen, dichtbij en ver weg.

Onze missie
Project 10:27, het diaconale programma van de GZB, ondersteunt hervormd-gereformeerde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland om de liefde van Christus praktisch zichtbaar te maken. Hiervoor zijn tientallen diaconale projecten wereldwijd en in Nederland beschikbaar.


Heb je hart voor de meest kwetsbaren in de samenleving? Lijkt het je een mooie uitdaging om als vrijwilliger diaconieën bij het wereldwijd zendingswerk te betrekken? Dan nodigt de GZB je van harte uit om deel uit te maken van het team Project 10:27.

Van opbrengst naar impact

Project 10:27 werkt wereldwijd via lokale kerken of kerkelijke organisaties. Dit zijn onze partners, waarmee de GZB soms al vele jaren contact mee heeft. Zij staan midden in de samenleving. Dit geeft ons het vertrouwen dat we precies die mensen bereiken die onze steun nodig hebben. Door met deze partners te werken, weten we bovendien dat de geboden hulp een waardevol extra biedt: perspectief op een daadwerkelijke verandering in het leven van mensen. Verder zijn er met hen duidelijke afspraken gemaakt over de besteding van uw giften waardoor dit op een verantwoorde manier gebeurt.

Elke gemeente die meedoet met Project 10:27, ontvangt na verloop van tijd een verantwoording over het gekozen project. Hierin kunt u lezen wanneer en waaraan uw bijdrage is besteed.

We delen niet alleen cijfers, maar ook verhalen! Verhalen over hoe uw hulp een teken van hoop is. Over mannen, vrouwen, kinderen die er niet langer alleen voor staan. Over mensen die de liefde van God ervaren en in aanraking komen met het Evangelie. U kunt deze verhalen delen in uw gemeente. We hopen dat ze bemoedigen, inspireren en tot zegen zijn. Zo is Project 10:27 er niet alleen voor de ander, maar is de ander er ook voor ons.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

schurinkdanny P2030674
Project 10:27