Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Child Health Checkup in Sidorejo (2)
Indonesië
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste
10:27 - Medische Hulp

Medische zorg op Java

Doelbedrag

€ 11.800

Waarom is dit project nodig?

Op Java kent men het gezegde: ‘Arme mensen mogen niet ziek worden’. Dat geldt helemaal voor mensen die in afgelegen dorpen in de bergen wonen. Behalve dat medische zorg duur is, woont men ook te ver weg om snel hulp te krijgen, bijvoorbeeld bij bevallingen en in levensbedreigende situaties.

Puyang Mobile Clinic (3) (1)

Wat houdt het project in?

Stichting Sion, de diaconale tak van de Protestantse kerk van midden-noord Java, bekommert zich al een aantal jaren om de kwetsbare mensen rondom de berg Merapi. Met een mobiele kliniek en vrijwillige medici worden de kleine, afgelegen dorpen met enige regelmatig bezocht. Ernstig zieke mensen worden thuis bezocht, ondervoede kinderen worden geholpen en dorpen krijgen trainingen over een gezonde levensstijl en het voorkomen van ziekten. Belangrijk is ook het trainen van vrijwilligers in eerste hulp activiteiten, gezonde levensstijl en aspecten van rampenpreventie. Op deze manier kunnen zij hulp bieden waar nodig en de kennis overdragen in hun eigen scholen en families. Een christelijk getuigenis in de vaak behoudende, overwegend islamitische dorpen.

Impact

Verhaal van… Suratmi

“Ik ben een van de weinige christenen in mijn dorp. Ik woon samen met mijn man en zijn ouders, allemaal moslim. Dat is best lastig. Toen het project naar mijn dorp kwam, heb ik me direct aangemeld als vrijwilliger. Ik heb medische trainingen gekregen en toegerust om advies te geven over gezondheid en medische problemen. Mijn familie, maar ook andere mensen uit het dorp komen nu regelmatig voor advies. Ik vertel ze vaak een dokter te bezoeken in plaats van te vertrouwen op de traditionele middeltjes. Ik heb het gevoel dat ik verschil kan maken, maar voel me ook meer geaccepteerd en gerespecteerd”

Partner:

Projectcode: ID.2.102 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

Pinkstercollecte 2024: In elk Thais dorp een kerk