Close

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

NE.1.106 kop
Nepal
De kerk in Azië
Omzien naar je naaste

Hulp voor armen in sloppenwijken

Target amount

€ 29.400

Waarom is dit project nodig?

In arme wijken en dorpen in en rond Pokhara leiden veel gezinnen een moeizaam bestaan met weinig mogelijkheden om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Vrouwen die er alleen voor staan, gezinnen met geldzorgen, werkloze jongeren, slachtoffers van natuurrampen… Ze hebben vaardigheden, ideeën en soms een startbedragje nodig om goed inzetbaar te zijn, om een positieve draai te geven aan hun leven en de omstandigheden in hun wijk of dorp.

NE.1.106

Wat houdt het project in?

Samen met lokale christenen en de mensen uit deze wijken en dorpen ontwikkelen en stimuleren we initiatieven zodat families gezonder kunnen leven, beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien en zo een stabielere toekomst tegemoet gaan. We starten lokale zelfhulpgroepen op die gezamenlijk sparen. We bieden alfabetiseringslessen, agrarische training, vakonderwijs en  microfinanciering voor een eigen bedrijfje. Verder geven we voorlichting over basishygiëne, zoals schoon drinkwater, sanitatie en verzorging van baby’s en kinderen.

Sunam

Impact

Sunam en Rania zijn dolgelukkig met hun koks- en kappersopleiding! Het helpt hen en hun families aan een inkomen, zodat ze kunnen ontsnappen aan de diepe armoede waarin ze leefden.

Partner: Asal Chimeke Nepal (ACN)

Projectcode: NE.1.106 (mention with bank transfer)

Donate to this project now!

*When we reached the needed funding for a project, we will use the money for similar projects or other work in that country or region.

Projecten

NE.1.100 kop
Nepal
De kerk in Azië

Evangelisatie in het Himalaya-gebergte

NE.1.102 kop
Nepal
De kerk in Azië

Bijbeltrainingen voor jonge christenen en kerkleiders

NE.1.107 kop
Nepal
De kerk in Azië

Gehandicapten horen er helemaal bij

NE.1.104-studie-theologie
Nepal
De kerk in Azië

Beurzen voor theologiestudenten