Close

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

EG.1.100 EgypteDSC_0886
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten
Stichten van nieuwe gemeenten

Gemeentestichting

Target amount

€ 100.000

Waarom is dit project nodig?

In Egypte trekken elke dag honderden mensen vanuit de dorpen naar de stad. Ze zijn op zoek naar werk en een veilig bestaan. Daaronder zijn veel christenen. Ze vinden vaak een plek in de arme wijken aan de rand van de stad. Omdat hier vaak geen gemeente is, wil de Egyptische kerk juist hier aanwezig zijn en nieuwe gemeenten stichten. Tegelijkertijd is er het verlangen om plattelandsgemeenten die leeglopen weer tot bloei te brengen.

EG.1.100 Egypte DSC_0827

Wat houdt het project in?

De Presbyteriaanse Kerk van Egypte zet zich daarom in voor het stichten van nieuwe gemeenten in deze wijken. De GZB ondersteunt jaarlijks 14 van deze nieuwe gemeenten. Per gemeente wordt een plan opgesteld. Wat heeft deze gemeente nodig? Samen met lokale organisaties wordt aan de realisatie van dit plan gewerkt. De gemeenten ontvangen materiaal. Kerkleiders krijgen extra toerusting. De gemeenten worden geholpen om diaconale activiteiten op te zetten. En op plekken waar nog geen kerkgebouw is, gaat de Presbyteriaanse Kerk nieuwe kerken bouwen. Zo ontstaan er getuigende gemeenten die van betekenis willen zijn voor hun omgeving.

Impact

'Zonder kerk verliezen zij het contact met andere gelovigen en daardoor vaak ook hun geloof.'

Ouderling Magdy: ‘Mensen trekken van het platteland naar Caïro, in de hoop op werk en een beter bestaan. Vaak vinden ze helemaal geen werk of worden ze slecht betaald. Ze komen in arme wijken terecht. Lang niet altijd is er een christelijke gemeente. Als mensen hier gaan wonen, zijn ze vooral druk met overleven, dat geldt ook voor christenen. Maar zonder kerk verliezen zij het contact met andere gelovigen en daardoor vaak ook hun geloof. Daarom starten we in deze wijken nieuwe gemeenten.’

Partner:

Projectcode: EG. 1.100 (mention with bank transfer)

Donate to this project now!

*When we reached the needed funding for a project, we will use the money for similar projects or other work in that country or region.

Projecten

Egypte EG.1.101 P1630774
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Versterking theologisch onderwijs

EG.1.102 13996155_1084235128321343_4393626548475944948_o
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Pastorale stage voor theologische studenten

EG.1.104
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Leiderschapstraining voor jonge christenen