Close

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

EG.1.104
Egypt
The church in Middle-East
Opleiden van kerkleiders
Geloofsgroei van gemeenteleden

Leiderschapstraining voor jonge christenen

Target amount

€ 11.800

Waarom is dit project nodig?

Voor christenen in het Midden Oosten valt het niet altijd mee om handen en voeten te geven aan hun geloof, zeker ook omdat de meeste mensen om hen heen moslim zijn. Christenen worden vaak gediscrimineerd en achtergesteld. Veel jonge Egyptische christenen vinden het daarom moeilijk om in het dagelijks leven ook daadwerkelijk als christen te leven. En om in het openbaar over hun geloof en vertrouwen op God te praten. Terwijl dat juist belangrijk is, want door hun doen en laten kunnen ze veel van Jezus’ liefde aan de mensen om hen heen doorgeven.

EG.1.104 (2)

Wat houdt het project in?

Het Christian Mind Institute heeft als doel jonge christenen uit het Midden-Oosten, die vaak al een leidinggevende positie hebben in kerk of samenleving, aan te moedigen en toe te rusten als christen in de maatschappij te leven. Het instituut organiseert dit jaar voor ongeveer 25 kerkleiders in de leeftijd van 30-40 jaar, een zomerschool van twee weken, gevolgd door twee weekenden in oktober en maart. Deelnemers worden zorgvuldig geselecteerd uit een grote hoeveelheid aanmeldingen. De school dient als een toerustings- en coachingstraject om hen in staat te stellen hun geloof, leren en leven te integreren, om een ​​verschil te maken waar ze ook zijn.

Impact

Het verhaal van... Amir

“Toen mij voor het eerst werd verteld dat ik me bij CMI kon aansluiten, aarzelde ik om te solliciteren. Ik wist niet zeker wat ik kon bereiken na al mijn studies aan het seminarie en andere opleidingen. Ik kan nu echter van ganser harte getuigen dat CMI een uniek programma is dat mijn karakter sterker heeft gemaakt, mijn relatie met God heeft gemotiveerd en veel oprechte christelijke waarden en principes in mijn leven en bediening heeft verheven. Wat heb ik een vruchtbare tijd gehad!”

Partner:

Projectcode: EG.1.104 (mention with bank transfer)

Donate to this project now!

*When we reached the needed funding for a project, we will use the money for similar projects or other work in that country or region.

Projecten

Egypte EG.1.101 P1630774
Egypt
The church in Middle-East

Versterking theologisch onderwijs

EG.1.102 13996155_1084235128321343_4393626548475944948_o
Egypt
The church in Middle-East

Pastorale stage voor theologische studenten

EG.1.100 EgypteDSC_0886
Egypt
The church in Middle-East

Gemeentestichting