Close

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

EG.1.102 13996155_1084235128321343_4393626548475944948_o
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten
Opleiden van kerkleiders

Pastorale stage voor theologische studenten

Target amount

€ 8.200

Waarom is dit project nodig?

In Egypte is er grote vraag naar goed opgeleide predikanten. Het Evangelical Theological Seminary in Cairo (ETSC), waar Willem-Jan de Wit docent is, vervult dan ook een belangrijke rol. Er is tenslotte er geen betere manier om het evangelie te verkondigen, dan door middel van getrainde en gekwalificeerde leiders. Belangrijk daarin is ook dienstbaarheid in de maatschappij: voorgangers die kunnen voorzien in de spirituele, fysieke en emotionele behoeften van de samenleving.

EG.1.102 DSC_1067

Wat houdt het project in?

De GZB ondersteunt het ETSC met een pastorale stage voor studenten theologie, waarin zij naast een stage in een gemeente, ook de mogelijkheid krijgen om ervaring op te doen in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, weeshuizen en gevangenissen. Hierdoor krijgen zij meer begrip en visie voor pastoraal werk en helpt hen ideeën en vaardigheden te ontwikkelen voor hun eigen bedieningen. Het verlangen is dat zij zich  ontwikkelen als krachtige dienaren van hun gemeenschappen en kerken en daarmee Jezus Christus belichamen in hun overwegend islamitische gemeenschappen.

Impact

'Ik besloot echter te blijven en ik probeerde de liefde van Christus met hen te delen'

Ephraim“Mijn zomerstage deed ik in een afkickkliniek voor drugsverslaafden. Het was voor mij de eerste keer dat ik verslaafden ontmoette en zelfs met ze onder één dak woonde. De grootste uitdaging was voor mij dat de bewoners erg negatief waren over de kerk. Ze behandelden me erg slecht en ik stond op het punt om te stoppen. Ik besloot echter te blijven en ik probeerde de liefde van Christus met hen te delen”

Partner:

Projectcode: EG.1.102 (mention with bank transfer)

Donate to this project now!

*When we reached the needed funding for a project, we will use the money for similar projects or other work in that country or region.

Projecten

Egypte EG.1.101 P1630774
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Versterking theologisch onderwijs

EG.1.104
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Leiderschapstraining voor jonge christenen

EG.1.100 EgypteDSC_0886
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Gemeentestichting