Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Reis

Frankrijk | 2024

Prijs

Volgeboekt

Locatie

Frankrijk

Datum

12 t/m 22 jul

Doelgroep

jongeren | 18-25 jaar
IMG_20231013_131041_562

Reisverhalen uit Frankrijk

2024-thiers-1
Frankrijk
De kerk in Europa

GZB-Experience Frankrijk (1)

Header verhaal frankrijk harriette
Frankrijk
De kerk in Europa

Gastvrijheid

De laatste kratjes ingezamelde boodschappen
Frankrijk
De kerk in Europa

Handen uit de mouwen: veertig tieners zamelen 801 kilo voedsel in

harriëtte_smit_groep_jongeren_gomarus_aix_frankrijk
Frankrijk
De kerk in Europa

Burgerschap oefenen in Franse context

IMG_20230731_094346_789

Het Evangelie delen in Frankrijk!

Frankrijk is één van de meest geseculariseerde landen van Europa. Het Evangelie van Jezus Christus is voor veel Fransen totaal onbekend. In de meeste dorpen en steden is de kerk slechts een monument en geen plek van samenkomen en viering. Bestaande gemeenten dreigen te verdwijnen door vergrijzing. Jongeren hebben in hun directe omgeving vaak geen leeftijdsgenoten om het geloof mee te delen.

Highlights van deze Experience

 • Samen met een groep jongeren uit Nederland optrekken
 • Activiteiten, samen met de gemeente
 • Je geloof delen
 • De handen uit de mouwen en klussen maar:-)
 • De mooie omgeving verkennen

IMG_20220717_082703_876

Hopeloos?

Het verlangen van de GZB en de UNEPREF (een protestants kerkgenootschap) is dat er overal in Frankrijk levendige gemeenten zijn waar iedereen zich thuis voelt, jong en oud. Graag willen we bestaande gemeenten toerusten en initiatieven van gemeenteleden ondersteunen, zodat zij groeien in geloof en zich kunnen inzetten om met anderen het Evangelie te delen.

IMG-20230726-WA0075

Wat jij kunt doen

Heel concreet kun jij daar deze zomer aan bijdragen door mee te gaan naar de gemeente in Thiers waar ds. Denis Schneller predikant is. Deze kerk heeft het verlangen om een fakkel en getuige te zijn van het Evangelie van Jezus Christus. De meeste gemeenteleden zijn actief in gebed maar ook in het dagelijks leven. Sinds een aantal jaren begint de kerk in Thiers te groeien en te verjongen. Hoe bijzonder is dat!

De gemeente wil het kerkgebouw graag renoveren om er een gastvrije plek van te maken voor bezoekers. Er is al een start gemaakt: diverse ruimtes zijn opnieuw geschilderd en ook het grasveld voor de ingang van de kerk is opnieuw aangelegd. Maar er zijn nog wat klussen te doen. Jouw hulp daarbij is zeer welkom!

Daarnaast wil de gemeente jullie als groep graag inzetten voor het organiseren van activiteiten in de wijk. Met een eventuele taalbarrière wordt rekening gehouden😉. Het is niet nodig dat je Frans spreekt. Ook Bijbelstudie, zingen en gebed maken onderdeel van het programma uit. Zo ontmoet je elkaar echt van hart tot hart.

IMG_20230729_064929_969

En meer...

Natuurlijk gaan we ook zo nu en dan op pad om de omgeving te verkennen.

Je verblijft in een eenvoudig chalet op een camping in de buurt van de kerk. Maaltijden zijn inbegrepen.

Vervoer is per busje vanuit Nederland. Afhankelijk van het aantal chauffeurs in één of twee dagen.

Zendingswerker Harriëtte Smit organiseert en begeleidt deze jongerenreis samen met Ditty Meerkerk als reisleider vanuit Nederland.

Voorbereidende bijeenkomsten zijn onderdeel van het reisprogramma. Indien mogelijk nemen we wat sponsorgeld voor de gemeente mee. Ook daarover hoor je meer in de voorbereiding.

De prijs voor deze reis is ± € 550 per persoon exclusief sponsorgeld.

flyer Frankrijk- jongeren2
Inclusief

 • vervoer van<>naar
 • overnachtingen 
 • maaltijden
 • vervoer ter plekke
 • excursies
 • reisleiding
 • reis- en annuleringsverzekering

Exclusief

 • consumpties buiten standaardmaaltijden
 • evt. extra excursiekosten

Belangrijk
Voorafgaand aan de reis ontmoeten we elkaar op (minimaal) 2 bijeenkomsten. We verwachten alle deelnemers voor een eerste ontmoeting op D.V. woensdag 22 mei, op ons kantoor in Driebergen, eind van de middag, begin van de avond. We maken kennis met elkaar, bespreken het programma en nemen de praktische zaken door. We helpen je graag om jou en anderen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Op het moment van aanmelden is de betaling van de reissom nog niet nodig. Na definitieve inschrijving (bevestiging dat de reis doorgaat) wordt (jo)u gevraagd 25% van de reissom over te maken en uiterlijk twee maanden voor vertrek de resterende 75% van de reissom.

Je ontvangt de bevestiging t.z.t. per mail.

*Genoemd reisbedrag is richtinggevend en kan, vanwege bijv. stijging ticketprijzen en hoge brandstofkosten nog wijzigen.
Bekijk hier onze veelgestelde vragen