Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

2023mei_costarica_header_dansende_vrouwen

Meer dan
een reis!

Onvergetelijke ervaringsreizen
met ontmoetingen die je leven verrijken.

Ga mee op een avontuurlijke reis over de grens en ontdek meer over God, de ander en jezelf! Bij GZB Experience bieden we onvergetelijke ervaringsreizen die je leven verrijken door ontmoetingen die verder gaan dan de normale toeristische paden.

Alle reizen

expeditie Zimbabwe IMG_9729-1024x683
Zimbabwe
22 apr t/m 03 mei

Expeditie Zimbabwe | Ichthus College Veenendaal

IMG_20231013_131041_562
Frankrijk
12 t/m 22 jul

Frankrijk | 2024

Volgeboekt
2024_GZB-Experience-Vita hoofdfoto3
Albanië
21 t/m 28 sep

VITA-vrouwenreis Albanië (2024 én 2025)

€ 1.000 ±
2023_GZB-Experience_Duitsland uitsnede
Duitsland
04 t/m 08 okt

Duitsland | 2024

€ 695,00
header GZB-Experience HR
Colombia
01 apr t/m 31 mei

Oriëntatiereis zendingswerkers | voorjaar 2025

€ 1.250 ±
2024 _GZB-Experience_Libanon is zo mooi
Libanon
01 t/m 30 mei

Libanon | 2025

€ nnb
2023_Colombia_Medellin onder de kabelbaan1
Colombia
21 nov t/m 02 dec

Terugblik | Colombia | 2023

2023_Malawi_ (3)
Malawi
18 t/m 30 sep

Terugblik | VITA Malawi | 2023

Ik heb gezien hoe andere christenen hun geloof delen met elkaar, dit geeft zoveel nieuwe openingen in jouw geloofsleven. Liefde voor de ander en voor elkaar zorgen! Dat is precies waar het om draait.

John Pieter Zvandaziva (Experience Frankrijk)
2022nov_nepal_experience_bergen_sneeuw
2022nov_thailand_experience_vrouwen_koken
2023_Place de la Comedie - Montpellier
2023_Colombia_Medellin onder de kabelbaan1
Lake Malawi (5)

Experience it

Avontuur

Kies je avontuur

Experience=avontuur. Je komt op plekken waar een gemiddelde toerist vaak niet komt. We gaan op pad met lokale mensen die ons op gewone en ongewone plekken brengen. We zorgen voor een afwisselend programma dat alle kansen biedt om nieuwe ervaringen op te doen.

Groep

Ontmoet de groep

We kiezen in principe voor kleine groepen. Daarmee komt de ontmoeting met anderen goed uit de verf. Voorafgaand aan de reis ontmoeten we elkaar op 2 bijeenkomsten als voorbereiding op de reis.

Koffer (1)

Bereid je voor

We helpen je bij de voorbereiding, zodat de reis voor iedereen onvergetelijk wordt. Wat kom je tegen? Wat ga je ervaren? Natuurlijk helpen we ook met alle praktische dingen die geregeld moeten worden.

Vliegtuig

Op reis

De reis wordt vanuit Nederland begeleid door iemand die ervaring heeft met verre reizen en andere culturen. Ter plekke zijn we vaak te gast bij lokale (zendings)werkers die veel kunnen vertellen over het land en de plekken/projecten die we bezoeken..

Ervaring

Deel ervaringen

Bij een Experience draait het om ontmoeting. We willen de lokale cultuur verkennen, echt ervaren hoe mensen daar wonen en leven. Tijdens de reis nemen we de tijd om onze ervaringen te delen en te ontdekken wat we daar zelf van leren en meenemen..

Megafoon

Vertel het door

Je komt terug met een koffer vol verhalen. Wij stimuleren je om in je eigen kerk en omgeving te vertellen wat je hebt ontdekt met een GZB-Experience. Als iedereen weer is ‘geland’, nodigen we je uit om terug te blikken en verder te kijken. Hoe blijf je een naaste? Next step forward!

Experience thumbnail

Voorwaarden en vragen

Vraag 1: Wie organiseert de reis?

Binnen de GZB is een team van mensen verantwoordelijk voor de organisatie en de inhoud van de reizen. Uiteraard bereiden we onze reizen voor met onze zendingswerkers en partners ter plekke. Dat betekent dat onze reizen een toeristische ervaring overtreffen. Het is ons doel om zoveel mogelijk ontmoetingen met lokale mensen en projecten te bieden, waarbij we over en weer van elkaar leren.

Vraag 2: Hoe gaat de betaling?

Na bevestiging van inschrijving (als de reis definitief doorgaat) ontvang je het verzoek om 25 procent van de reissom over te maken op de rekening van de GZB. Daarmee ben je officieel ingeschreven voor de reis. Twee maanden voor vertrek ontvang je een verzoek om de resterende 75 procent over te maken. Bij gemeentereizen of andere reizen op maat, kunnen de betalingen soms op andere manieren geregeld zijn.

Vraag 3: Wat is bij de prijs inbegrepen?

Inbegrepen zijn: vliegticket of vervoer heen- en terugweg, vervoer ter plekke, overnachtingen, alle maaltijden ter plekke, verzekering. Niet inbegrepen zijn: extra consumpties buiten de hoofdmaaltijden en eventuele extra excursiekosten. Mochten er extra excursiekosten tijdens de reis gemaakt worden, dan worden die tijdig besproken met de groep, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

NB: Door sterk fluctuerende prijzen ziet de GZB zich genoodzaakt om de reissom bij benadering te vermelden op de website. We gaan, gemakshalve, uit van 10% marge. Ondanks zorgvuldige voorbereidingen kan het in deze tijd voorkomen dat we ong. twee maanden voor vertrek met deelnemers in contact treden i.v.m. wijzigingen van de totale reissom.

Vraag 4: Kan ik kosteloos annuleren?

Nee, dat is in principe niet mogelijk. Mocht je de reis willen annuleren, dan brengen wij daarvoor kosten in rekening. Uiteraard kunnen we in bijzondere situaties altijd overleggen, maar in principe hanteren we de volgende annuleringskosten:

  • Bij annulering tot twee maanden voor vertrek wordt minimaal 25% van de reissom in rekening gebracht.
  • Bij annulering tot een maand voor vertrek, wordt minimaal 50% van de reissom in rekening gebracht.
  • Bij annulering na één maand voor vertrek, wordt minimaal 75% van de reissom in rekening gebracht.

Let op: als de tickets al geboekt zijn, kunnen deze bedragen hoger uitvallen en betaal je minimaal alle gemaakte kosten

Vraag 5: Hoe gaan we om met (eventuele) sponsorgelden?

Tijdens de reis kom je in aanraking met verschillende projecten van de GZB. Natuurlijk hopen we dat onze deelnemers deze projecten willen steunen. Bij sommige reizen wordt vooraf sponsorgeld opgehaald. Het is niet de bedoeling dat deelnemers op persoonlijke titel hun sponsorgeld overhandigen. Giften worden via de GZB op een verantwoorde manier en in overleg met de partner besteed.

Vraag 6: Hoe zijn de verzekeringen geregeld?
Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd met ons op reis gaat. Daarom sluiten wij voor iedereen een reisverzekering af bij De Goudse (ook als je zelf een doorlopende reisverzekering hebt). Deze verzekering is bij de prijs inbegrepen en biedt ons de kans om in calamiteiten goed te handelen. Let op: in deze reisverzekering zit ook een annuleringsverzekering.
Vraag 7: Hoeveel aandacht is er voor veiligheid tijdens de reis?
De GZB heeft een uitgebreid veiligheidsbeleid. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomst krijg je hier meer informatie over en hoor je welke specifieke risico’s gelden in het land van bestemming. Enkele weken voor vertrek vragen wij van iedere deelnemer om een persoonlijk profiel in te vullen, zodat er in situaties van nood volgens de juiste veiligheidsvoorschriften gehandeld kan worden.
Vraag 8: Hoe zit het met vaccinaties en gezondheid tijdens de reis?
Tijdens de voorbereidingsbijeenkomst hoor je welke vaccinaties en evt. medicaties nodig zijn. Daarbij gaan wij ook in op mogelijke maatregelen relaterend aan COVID-19. De GZB zorgt voor een uitgebreide EHBO-kit tijdens de reis voor allerhande eerste hulp en regelt dat er minstens één persoon over EHBO-kennis beschikt
Vraag 9: Heb ik een visum nodig?
Bij de voorbereidingsbijeenkomst hoor je of een visum verplicht is. Bij reizen waar een visum verplicht is, helpen wij je bij de aanvraag. De prijs voor het visum is doorgaans niet inbegrepen, tenzij expliciet vermeld.
Vraag 10: Wat wordt er van mij persoonlijk verwacht?

De GZB heeft een gedragscode opgesteld voor iedereen die met of namens ons op reis gaat. Wij vinden het belangrijk dat we respectvol omgaan met andere culturen. Natuurlijk kun je ‘goed gedrag’ niet vaststellen in allerlei regels. Het belangrijkste doel van onze gedragscode:

  1. Samen werken aan een houding van respect voor andere culturen/mensen
  2. Onveilige of negatieve situaties voorkomen.

Onze gedragscode is een algemeen document dat bedoeld is voor al onze reizen . Tijdens de voorbereidingskomst hoor je welke specifieke cultuur- en omgangsregels in het land van bestemming gelden. In ieder geval vragen we je om deze gedragscode te lezen en te onderschrijven.

Vraag 11: Onze verantwoording in de zorg voor Gods schepping

Als GZB-Experience zijn we ons ervan bewust dat reizen een zogenoemde ‘ecologische-voetafdruk’ nalaat. Deze voetafdruk staat voor de gevolgen die onze reizen hebben voor het klimaat. We beseffen ons dat ook wij mede verantwoordelijk zijn voor het goed omgaan met de schepping.

Om deze reden investeren we in bewustwordingsprojecten rondom thema’s die raken aan een goed beheer van de schepping. Elke deelnemer van GZB-Experiencereizen draagt bij aan de ‘Groene GZB’.

Vragen over de reis?
Neem contact op

Reisverhalen

2024-thiers-1
Frankrijk
De kerk in Europa

GZB-Experience Frankrijk (1)

IMG_9761-scaled
Zimbabwe
De kerk in Afrika

Expeditie Zimbabwe - reisblogs

2023_GZB-Experience_Colombia hf
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 6

WhatsApp Image 2023-12-01 at 12.53.47
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 5

2023_GZB-Experience_Colombia4 (11)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 4

2023_GZB-Experience_Colombia 3en4 (28)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 3

2023_GZB-Experience_Colombia (11)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 1

2023_GZB-Experience Colombia verhaal2 (8)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 2

30.Groepsfoto in achterstandwijk in Tirana
Albanië
De kerk in Europa

Ederveen op Experience naar Albanië | 3