Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

jaarverslag gzb

Jaarverslag

Hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid in 2022!

In 2022 ontving de GZB in totaal € 7,8 miljoen aan baten. Met dat geld konden we zo'n 47 uitzendingen financieren en 240 projecten steunen. Heel hartelijk dank daarvoor!

Het is hartverwarmend om te horen hoe wereldwijd mensen zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens en met hen het Evangelie delen. De GZB is dankbaar dat we samen met u een schakel mogen zijn in het werk in Gods Koninkrijk.

  • 1000 kinderen uit Syrië en Libanon kregen de kans om even te ontsnappen uit de dagelijkse realiteit van armoede en geweld en waren meer dan welkom op de vakantiebijbelclub.

  • 70 kinderen, ouderen en gehandicaptenkrijgen in een ontmoetingscentrum van de kerk in een arme wijk van de hoofdstad van Costa Rica dagelijks een maaltijd.

  • 85 kinderen van Joodse en Palestijnse afkomst hebben enorm genoten van het jaarlijkse zomerkamp. Door de vriendschappen die er zijn ontstaan, willen we bijdragen aan verzoening in Israël.

  • 700 dominees en andere kerkleiders in Colombia hebben de afgelopen jaren met steun van de GZB een cursus gevolgd en zijn nu beter toegerust voor hun taak binnen de kerk.

  • 500 vluchtelingenfamilies die afgelopen jaar terugkeerden naar hun thuisland, Zuid-Soedan, hebben gewaszaden en tuingereedschap gekregen. Dit helpt hen om hun leven weer op te pakken en geeft voedselzekerheid voor de toekomst.

  • 60 mensen met een handicap in Nepal volgden een vaktraining en kunnen nu in hun eigen levensonderhoud voorzien. In een hindoeïstisch land waar voor gehandicapten vaak geen plaats is, een prachtig getuigenis vanuit de kerk.

  • 10 huisgemeenten waar we in Bulgarije bij betrokken zijn, zijn in 2022 gegroeid. Ook werden voedselpakketten uitgedeeld aan dorpsgenoten die leven in extreme armoede.

Dít en nog veel meer werk is alleen mogelijk dankzij u! Meer weten? Download hieronder het jaarverslag.