Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Ook jij
bent geroepen

Deel je leven, zet jouw gaven en talenten in
in Gods wereldwijde kerk!

Wereldwijd zijn mensen nodig, die bereid zijn om hun leven te delen. Wil jij je handen uit de mouwen steken en je gaven en talenten inzetten in de wereldkerk? Om te delen, maar ook om te ontvangen en de verhalen en levenslessen door te geven in Nederland.

Met meer dan 100 jaar ervaring ga je met de GZB goed voorbereid op pad!

Vacatures

Vanuit Tirana (Albanië) jonge kerken bemoedigen in Albanië en Kosovo, al reizend door Centraal-Azië medische zorg verlenen in afgelegen gebieden, lesgeven aan het Kajo-Keji Christian College in Zuid-Soedan of werken aan goede communicatie vanuit Driebergen. 

Koffie?

Heb je het verlangen om je leven te delen, hier of in het buitenland, maar zit je ook nog vol vragen? We gaan graag met je in gesprek. Vrijblijvend, om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of werken voor de GZB iets voor jou is. Je bent welkom in Driebergen!

Werken bij de GZB

Geen gewone baan, dat is zeker! We leggen je graag uit wat het betekent om te werken voor een organisatie als de GZB. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kerkelijke gemeente. We vertellen je ook hoe wij onszelf als werkgever zien en wat je van ons kunt verwachten! 


Het Evangelie voor iedereen!
Al meer dan honderd jaar ziet de GZB hoe God werkt in onze wereld en Zijn liefde mensenlevens verandert. We zijn een zendingsorganisatie verbonden aan de Protestantse Kerk in Nederland en werken samen met kerken en organisaties overal ter wereld vanuit een gezamenlijk verlangen. Jij bent nodig, bereid om je leven te delen en je gaven en talenten in te zetten in de wereldkerk. Op ons kantoor in Driebergen of vanuit een lokale gemeente ergens anders op de wereld. Je deelt uit, maar ontvangt minstens zoveel. Verhalen en levenslessen die je doorgeeft in Nederland.

Zending verandert je leven en gaat verder dan een normale baan. Daarom vinden we betrokkenheid op elkaar en verbondenheid in geloof en gebed heel belangrijk. Professioneel en betrokken, vanuit jarenlange ervaring met werkers op alle plekken van de wereld!

Speciale reis voor aspirant-zendingswerkers

De GZB biedt je een unieke mogelijkheid! Eind oktober is er een oriëntatiereis speciaal voor mensen die nadenken over een uitzending via de GZB. Samen met onze zendingswerkers en onze partners in Colombia staat je een bijzonder (geloofs)avontuur te wachten, waarbij enerzijds de blik naar buiten, maar tegelijk ook naar binnen gaat: wat is zending nu en welke plek zou ik daarin kunnen innemen?

Kijk voor meer info en om je aan te melden op www.gzb.nl/reizen/orientatiereis-zendingswerkers

Verhalen van anderen

"Door een uitzending kunnen we echt naast gemeenten staan in de zoektocht naar hoe we in elke context het Evangelie kunnen delen." Martijn van den Boogaart werkte acht jaar als zendingswerker in Malawi en is nu directeur van de GZB.

Lees het interview met Martijn

"Het mooie van mijn tijd in Kenia was dat ik zelf de verhalen hoorde en zag van de kerk die groeit." Gerco op 't Hof werkte een jaar als gastdocent op het seminarie in Kenia en is nu predikant in het noorden van Nederland.

Lees het interview met Gerco

Na een gesprek met de GZB krijgen Peter en Jeannette de Groot de vacature voor Zuid-Soedan onder ogen. Jeannette: "Zuid-Soedan? Daar wilde ik echt niet naartoe!" Ik vond het een heel onveilig land, waar oorlog woedde en waar groepen mensen zomaar de wapens konden opnemen. Ik dacht ook dat er overal slangen en schorpioenen zouden zijn.”

Lees het interview met Peter en Jeannette


Mogen we je mailen?

Een uitzending verandert je leven! In drie e-mails vertellen we je wat het betekent om zendingswerker te zijn, wie je moet 'zijn' om uitgezonden te worden en hoe leven in een andere cultuur je met andere ogen laat kijken naar de Bijbel. Ook kun je gratis het boek 'Reading Jeremiah in Africa' aanvragen.

Collega's aan het woord

20231219 Peter de Groot
20231219 Linda Stuut
20231219 John Lindhout
20231219 Kees Zeelenberg
20231219 Mark Godeschalk
20231219 Martijn van den Boogaart

Vragen?

Wil je eens verder praten over de mogelijkheden of heb je vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

anneke-schaddelee
Anneke Schaddelee