Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Reis

Terugblik | Colombia | 2023

Locatie

Colombia

Datum

21 nov t/m 02 dec
2023_Colombia_Medellin onder de kabelbaan1

Reisverhalen uit Colombia

2023_GZB-Experience_Colombia hf
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 6

WhatsApp Image 2023-12-01 at 12.53.47
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 5

2023_GZB-Experience_Colombia4 (11)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 4

2023_GZB-Experience_Colombia 3en4 (28)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 3

2023_GZB-Experience Colombia verhaal2 (8)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 2

2023_GZB-Experience_Colombia (11)
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

GZB-Experience Colombia | 1

2023_colombia_vlag

Welkom in Colombia!

Een kleurrijk land in Zuid-Amerika. De rijke cultuur, de heerlijke koffie en prachtige natuur zijn een ware trekpleister. Toch kent het land ook een andere kant. De meer dan 50 jaar durende burgeroorlog heeft diepe sporen nagelaten en er is een grote kloof tussen arm en rijk. Toch weerhoudt dat christenen in Colombia er niet van om God groot te maken. Wat is hun geheim? Ze kennen Jezus! Wilt u, wil jij ook weten wat het betekent om christen te zijn in Colombia? Ga mee en ontdek hoe God aan het werk is!

Highlights van deze Experience

  • VERTEL over de grote daden van God.
  • LUISTER naar wat God in Colombia doet.
  • VERWONDER je over de prachtige natuur.
  • ONTMOET hartelijke mensen.
  • BELEEF hoe mensen in Colombia leven.
  • PROEF het heerlijke eten!

2023mei_colombia_water_kinderen_boot

Samen optrekken met ervaren zendingswerkers

Onder leiding van Cora en Antonie Treuren – die als zendingswerkers van de GZB zes jaar in Colombia hebben gewerkt – maak je kennis met de kerk in Colombia en doe je onvergetelijke ervaringen op. Je komt op plekken die je als toerist normaal gesproken niet ziet. In Medellín maak je kennis met ds. Peter Kleinbloesem en ds. Gerrit Vreugdenhil. Peter heeft hart voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Samen met vrijwilligers van de kerk gaat hij de straat op om Gods liefde te delen met daklozen. Gerrit zet zich in voor de opleiding van een nieuwe generatie kerkleiders.

Pano_2023mei_colombia_stad_bergen

Een reis van uitersten

Na een bezoek aan de hoofdstad Bogotá gaan we het binnenland in. In het dorpje Ibaqué maken we kennis met de presbyteriaanse kerk om samen te zingen, te bidden en te getuigen van ons geloof. Een prachtige tocht over land brengt ons in Medellín, een stad met een grote kloof tussen arm en rijk. Je bezoekt er een kerk midden in een straat met prostituees, verslaafden en daklozen en je maakt kennis met de theologische opleiding waar Gerrit lesgeeft. Onze laatste bestemming is het mooie kustplaatsje Necoclí. Maar er is ook een andere kant; de kerk laat je er kennismaken met de rauwe realiteit van de vele vluchtelingen op weg naar de Verenigde Staten. Dompel je tijdens deze reis onder in het Colombiaanse leven en laat je verrassen door hoe God hier aan het werk is.

2023mei_colombia_gebouw_kleuren

Vertel, over de grote daden van God!

Het afgelopen jaar organiseerde de GZB in verschillende gemeenten zogenaamde ‘Vertel-avonden’. Buitenlandse gasten vertelden hoe God aan het werk was in hun leven of bediening. Daarna was er een moment dat de aanwezigen werden uitgenodigd een getuigenis te delen. Bij alle gemeentes die we bezoeken in Colombia zullen we deze activiteit gebruiken om met elkaar kennis te maken én om samen God groot te maken. We zien uit naar indrukwekkende getuigenissen! Terug in Nederland zullen we dit concept meenemen naar onze lokale gemeente; om te vertellen wat God door deze reis heen gedaan heeft.

Inclusief

- vliegtickets
- overnachtingen (op basis van 2- of meerpersoonskamers)
- maaltijden
- vervoer ter plekke
- excursies
- reisleiding
- reis- en annuleringsverzekering

Exclusief

- consumpties buiten standaardmaaltijden
- vaccinaties/reizigersadvies
- evt. extra excursiekosten

Belangrijk

Voorafgaand aan de reis ontmoeten we elkaar op 2 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is gepland op D.V. maandag 3 juli 2023. We verwachten alle deelnemers. (op ons kantoor in Driebergen, eind van de middag, begin van de avond). We maken kennis met elkaar, bespreken het programma en nemen de praktische zaken door. We helpen je graag om jou en anderen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Op het moment van inschrijving is de betaling van de reissom nog niet nodig. De betaling van het eerste deel (25%) dient overgemaakt te worden als bevestigd is dat de reis doorgaat. Je ontvangt de bevestiging t.z.t. per mail.

*Genoemd reisbedrag is richtinggevend en kan, vanwege bijv. stijging ticketprijzen en hoge brandstofkosten nog wijzigen.