Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Reis

Terugblik | VITA Malawi | 2023

Locatie

Malawi

Datum

18 t/m 30 sep
2023_Malawi_ (3)

Reisverhalen uit Malawi

2023_Vita-Malawi vlogs
Malawi
De kerk in Afrika

GZB-Experience VITA-Malawi | 4 | vlogs

Lake Malawi (5)
Malawi
De kerk in Afrika

GZB-Experience VITA-Malawi | 3

Groepsfoto VITA-vrouwenreis Malawi 2023
Malawi
De kerk in Afrika

GZB-Experience VITA-Malawi | 1

Tidzalerana Shelter (32)
Malawi
De kerk in Afrika

GZB-Experience VITA-Malawi | 2

2023_Malawi_ (2)

Welkom in Malawi!

Wie wil er nu niet mee naar het warme hart van Afrika? De hartelijkheid waarmee de vrouwen in Malawi ons zullen verwelkomen, is hartverwarmend. Ondanks de armoede waar ze in leven, hebben deze vrouwen een enorme veerkracht en zijn erg gastvrij. Wil je je geloof met hen delen, met hen meeleven en hen bemoedigen? Ga mee met de VITA-vrouwenreis en ontdek meer over God, de vrouwen in Malawi en jezelf.

Highlights van deze Experience

  • Indrukwekkende getuigenissen van vrouwen die handen en voeten geven aan hun geloof in een omgeving waar de meeste mensen moslim zijn.
  • We beklimmen een deel van de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje en koelen daarna af in een kristalhelder meer bij watervallen.
  • Bezoek aan de Lomwe stam; zij hebben nog niet zo lang een Bijbel in hun eigen taal en lezen die met hulp van het GZB-Bijbelleesprogramma.
  • Op safari olifanten, leeuwen en bijzondere vogels spotten in wildpark Liwonde.
  • Samen optrekken met Afrikaanse vrouwen van de Lomwe- en de Yao-stam, Bijbelstudie met elkaar doen en elkaar bemoedigen in het geloof.
  • Kennismaken met diverse projecten die worden gesteund door de GZB: een opvanghuis voor mensen met een handicap, een naaiproject en een christelijk radiostation.

2023_Malawi_ (5)1

Deel je geloof

Deze VITA-vrouwenreis geeft een inkijkje in zending onder vrouwen in Malawi. We trekken op met lokale GZB-zendingswerkers en mensen van de lokale kerk. Samen met hen ontmoeten we vrouwen uit de Lomwe- en Yao-stammen. Veel van hen zijn nog niet zo lang christen én dat valt niet altijd mee als de meeste mensen in je omgeving moslim zijn. Juist ook daarom is het voor hen erg fijn om andere christenen te ontmoeten, om samen te bidden en te zingen. We gaan naar de kerk, houden samen Bijbelstudie en mogen elkaar bemoedigen in het geloof.

“We zijn opgetrokken met de GZB-zendingswerker en de lokale evangeliste en we hebben gezien en gehoord hoe het Evangelie gedeeld werd onder de mensen die het Goede Nieuws nog nooit hebben gehoord. God is goed, Hij zet de juiste persoon op de juiste plaats.” (deelneemster VITA-vrouwenreis 2022)

2023_Malawi_ (7)

Ontspan in de mooie natuur

We beklimmen een deel van de hoogste berg van Malawi, Mount Mulanje en koelen daarna af in een kristalhelder meer bij watervallen. Maar er is ook volop tijd om de Afrikaanse natuur te ontdekken. Het is een vol programma, dus zorg voor een goede fysieke conditie. Uiteraard gaan we ook heerlijk genieten van een ontspannen moment aan het mooie Lake Malawi.

2023_Malawi_ (6)

Vrouwen voor vrouwen

Deze reis is onderdeel van de VITA-vrouwenbeweging van de GZB. Onder de naam VITA, dat ‘leven’ betekent, wil de GZB vrouwen inspireren om hun leven te delen en zending onder vrouwen wereldwijd te ondersteunen. Vrouwen die zending een warm hart toedragen, kunnen dit ondersteunen als VITA-vriendin. Word ook VITA-vriendin en laat je inspireren, deel het Evangelie en breng de boodschap van hoop onder vrouwen wereldwijd.

Ik word VITA vriendin
2023_GZB Malawi 18-11-13 foto (26) vrouw_eten

Sponsorbijdrage

Van alle reizigers wordt voor de reis een sponsoropbrengst verwacht van € 500 per persoon. Deze sponsorbijdrage komt ten goede aan VITA, zending onder vrouwen wereldwijd. De sponsorbijdrage kan ook worden voldaan door voor de reis vijf Zendingsmaatjes á € 10 per maand aan te brengen (voor minimaal 1 jaar).

Inclusief

- vliegtickets
- overnachtingen (op basis van 2- of meerpersoonskamers)
- maaltijden
- vervoer ter plekke
- excursies
- reisleiding
- reis- en annuleringsverzekering

Exclusief

- consumpties buiten standaardmaaltijden
- vaccinaties/reizigersadvies
- evt. extra excursiekosten

Belangrijk

Voorafgaand aan de reis ontmoeten we elkaar op 2 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is gepland op D.V. maandag 3 juli 2023. We verwachten alle deelnemers. (op ons kantoor in Driebergen, eind van de middag, begin van de avond). We maken kennis met elkaar, bespreken het programma en nemen de praktische zaken door. We helpen je graag om jou en anderen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Op het moment van inschrijving is de betaling van de reissom nog niet nodig. De betaling van het eerste deel (25%) dient overgemaakt te worden als bevestigd is dat de reis doorgaat. Je ontvangt de bevestiging t.z.t. per mail.

*Genoemd reisbedrag is richtinggevend en kan, vanwege bijv. stijging ticketprijzen en hoge brandstofkosten nog wijzigen.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen