Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

VITA, vernoemd naar de Albanese Vita.
Haar naam betekent leven.
Ze brengt het Levende Woord van God.

Met de VITA-vrouwenbeweging wil de GZB vrouwen inspireren om hun leven te delen en zending wereldwijd te ondersteunen. We willen de inspirerende en bemoedigende verhalen van vrouwen uit de wereldkerk met je delen. Om zo de boodschap van Hoop door te geven. Want God gaat door met Zijn werk.

VITA-vrouwenbeweging

Bekijk de video, en ontdek in minder dan twee minuten wat VITA doet, waar we voor staan en hoe je mee kunt doen.

Scroll naar beneden en bekijk je de projecten van VITA, de evenementen, de producten en de reizen van VITA. Wil je direct doneren? Klik hier om het werk van VITA algemeen te ondersteunen. U kunt het gewenste bedrag ook overmaken naar NL91 INGB 0690 7624 45 onder vermelding de code VITA.Alg.

vita-video

Het verhaal van Vita

Vita, evangeliste in Albanië, bezoekt elke week de vrouwengevangenis in Tirana. Ze komt samen met de vrouwen om God te aanbidden, om een boodschap uit de Bijbel te delen en door voor en met hen te bidden. Elke maand ontvangen alle vrouwen ook een pakket met hygiëneproducten en telefoonkaarten, zodat ze met hun familie kunnen bellen. Vita bezoekt ook trouw de families van de gevangenen, door heel Albanië, en neemt dan ook altijd een voedselpakket mee.

Natalya_bulagrije_gesprek_tafel_vrouwen

Het verhaal van Nataliya

Nataliya geeft leiding aan de Samaritaanse vrouwen in Bulgarije. Ze bezoeken vrouwen, waaronder Turkse en Roma-vrouwen op het platteland en bemoedigen hen vanuit de Bijbel. Hierdoor zijn diverse huisgemeenten ontstaan. Nataliya rust de vrouwen toe en ondersteunt hen met Bijbels en Bijbelstudiemateriaal.

Het verhaal van Lyca

Lyca, een eenvoudige vrouw uit Malawi bezoekt wekelijks vrouwengevangenissen om de vrouwen daar te ondersteunen vanuit Gods Woord, en ook om te helpen met praktische zaken zoals voedsel, kleding en hygiënematerialen. Ze doet dit als vrijwilliger, omdat ze de roeping van God hiervoor ervaren heeft. Ze ervaart veel tegenstand, maar toch gaat ze door en blijft ze, met hulp van God, de gevangenen bezoeken en helpen.


     Deelneemster VITA-Vrouwenreis Malawi 2023

"‘Wat mij raakte tijdens de VITA-vrouwenreis door Malawi, hoe blij de mensen waren met de Bijbel en dat ze zich actief toewijden aan God om uit deze Bijbel te leven. God werkt, door de Bijbel heen.’"
VITA-vrouwenevent 27 september in Hardinxveld-Giessendam

D.V. vrijdagavond 27 september 2024 organiseert de VITA-vrouwenbeweging van de GZB een inspirerende avond voor vrouwen.

Tijdens deze avond zullen er meerdere vrouwen uit Albanië aanwezig zijn vanwege de omgekeerde VITA-reis uit Albanië. Eén van hen, Jonida Osmani, werkzaam op de Bijbelschool ISTL in Albanië, zal vertellen over haar werk onder studenten en zal haar geloofsgetuigenis met ons delen. GZB-zendingswerker Willeke Vrij zal verhalen vanuit het zendingswerk in Albanië met ons delen en we zullen elkaar bemoedigen vanuit het geloof.

Ga met VITA op reis!

VITA - vrouwenreis Albanië

In 2024 is er een ‘omgekeerde’ VITA-reis waarbij gemeenten in Nederland vrouwen uit Albanië zullen ontvangen. In 2025 zenden Nederlandse gemeenten vrouwen uit naar Albanië om vrouwen daar te inspireren en te bemoedigen vanuit het geloof.

VITA-zendingspakket

We hebben een zendingspakket ontwikkeld zodat je op een makkelijke manier een inspirerende vrouwenbijeenkomst kunt organiseren. Met dit programma willen we zending dichtbij brengen, luisteren naar verhalen van vrouwen over hoe God wereldwijd werkt en van elkaar leren hoe we het Evangelie delen. Het pakket bevat een Bijbelstudie, verhalen van vrouwen uit de wereldkerk en nog meer.

Vraag het gratis pakket aan via vita@gzb.nl

Projecten van VITA

Vrouwenwerk in de dorpen van Bulgarije

We steunen het evangelisatie en diaconale werk dat de Samaritaanse Vrouwen onder leiding van Nataliya Stoykova doen. Zij bezoeken de dorpen, bieden hoop en steun aan vrouwen en delen Bijbels en Bijbelstudiematerialen aan hen uit.

Maaltijden en Bijbels onderwijs in Bulgarije

Foka, zendingswerker in Bulgarije, ondersteunt de Bulgaarse Methodistenkerk waar veel Romavrouwen in moeilijke omstandigheden wonen. We bieden de kinderen maaltijden en Bijbels onderwijs om ze hoop te bieden.

Missionaire en diaconale projecten in Malawi

We ondersteunen de lokale kerk, waar predikanten en gemeenteleden kunnen groeien in geloof en Bijbelkennis, om zo missionair en diaconaal van betekenis te zijn. Met zendingswerk onder vrouwen worden de lokale vrouwen ondersteund en bemoedigd in het geloof.

VITA reis_vrouwen_zitten_op_veld
Gebed met Roma vrouwen
Ontmoeting met Channa_Albanie
DSC_0212_vrouwenreis_maaltijd
20220925_161000_Vita_dames_kring_buiten
Foto malawireis vita 1
foto malawireis vita 2
foto malawireis vita 4
foto malawireis vita 3

Kom in actie voor VITA

Als VITA - vriendin:
  • Word je geïnspireerd door vrouwen die hun leven aan God wijden.
  • Bid je mee voor zending onder vrouwen wereldwijd.
  • Leef je mee met vrouwen wereldwijd via een (online) VITA-vrouwenreis.
  • Word je bemoedigd door verhalen over zending op sociale media.
  • Volg je VITA via Instagram VITA-vrouw en Facebook VITA-vrouwen delen leven. 

Verkoop VITA - producten:

Kom in actie voor VITA door mooie VITA-producten te verkopen in je eigen netwerk. Je kunt deze bestellen via onze webshop. Neem gerust even contact met ons op, om te kijken naar de mogelijkheden!

Ja ik doe mee!

Ik schrijf mij in als VITA-vriendin en ontvang een gratis waterfles!

Vita vrouwenreis Malawi Mvano Limbe CCAP
Vita vrouwenreis Malawi twee vrouwen Mvano Limbe CCAP
Vita vrouwenreis Malawi samen bijbel lezen
Vita vrouwenreis Wilma met kinderen Malawi

Kortom...
...word VITA-vriendin

We vinden het fijn als je met VITA mee wilt leven. Dat kan door VITA-vriendin te worden voor minimaal € 25 per jaar. Hiermee draag je het zendingswerk onder vrouwen een warm hart toe.

Persoonlijke gegevens
Vriendin worden

Vragen?

We helpen je graag!

meijvdwilmaP2221152vierkant
Wilma van der Meij
Vita Bulgarije zingen kerk