Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

20170517_122254_Albanie_vrouwen_in_gesprek

VITA
doe mee als vrouw

VITA, vernoemd naar de Albanese Vita.
Haar naam betekent leven.
Ze brengt het Levende Woord van God.

Met de VITA-vrouwenbeweging wil de GZB vrouwen inspireren om hun leven te delen en zending wereldwijd te ondersteunen. We willen de inspirerende en bemoedigende verhalen van vrouwen uit de wereldkerk met je delen. Om zo de boodschap van Hoop door te geven. Want God gaat door met Zijn werk.

vita5

Het verhaal van Vita

Vita, evangeliste in Albanië, bezoekt elke week de vrouwengevangenis in Tirana. Ze komt samen met de vrouwen om God te aanbidden, om een boodschap uit de Bijbel te delen en door voor en met hen te bidden. Elke maand ontvangen alle vrouwen ook een pakket met hygiëneproducten en telefoonkaarten, zodat ze met hun familie kunnen bellen. Vita bezoekt ook trouw de families van de gevangenen, door heel Albanië, en neemt dan ook altijd een voedselpakket mee.

Natalya_bulagrije_gesprek_tafel_vrouwen

Het verhaal van Nataliya

Nataliya geeft leiding aan de Samaritaanse vrouwen in Bulgarije. Ze bezoeken vrouwen, waaronder Turkse en Roma-vrouwen op het platteland en bemoedigen hen vanuit de Bijbel. Hierdoor zijn diverse huisgemeenten ontstaan. Nataliya rust de vrouwen toe en ondersteunt hen met Bijbels en Bijbelstudiemateriaal.

VITA-vrouwenevent op 17 november

Wat vrouwen in Nederland en wereldwijd met elkaar verbindt, is dat ze graag hun leven met elkaar delen. Daarom organiseert de GZB op D.V. vrijdagavond 17 november een VITA-vrouwenevent voor christelijke vrouwen over het thema ‘Deel je leven’.

Predikantsvrouw en kerkplanter Randa uit Egypte vertelt ons hoe vrouwen in Egypte het Evangelie en hun leven met elkaar delen. Schrijfster en spreekster Nieske Selles gaat interactief met ons in gesprek over dit mooie thema. Zendingswerker Marja Lichtendonk zal vertellen hoe zij haar leven deelde in Bosnië en Herzegovina.

Heb je zin in een bezinnend en gezellig avondje uit met een vriendin? Meld je dan aan voor dit – gratis – VITA-vrouwenevent van de GZB en kom op vrijdagavond 17 november vanaf 19.30 uur naar Hebron in Amerongen. Zet de datum alvast in je agenda voor een heerlijk avondje uit!

Deelneemster VITA-Vrouwenreis Bulgarije 2022
"We zijn opgetrokken met Foka en Nataliya en hebben gezien hoe het Evangelie gedeeld werd onder de vrouwen die het Goede Nieuws nog nooit hebben gehoord. God is goed, Hij zet de juiste persoon op de juiste plaats."

Het werk van VITA

Bekijk één van de projecten van VITA of ga direct naar de doneerpagina om het werk van VITA algemeen te ondersteunen. Of u kunt het gewenste bedrag overmaken naar NL91 INGB 0690 7624 45 onder vermelding de code VITA.Alg.

Vrouwenwerk in de dorpen van Bulgarije

We steunen het evangelisatie en diaconale werk dat de Samaritaanse Vrouwen onder leiding van Nataliya Stoykova doen. Zij bezoeken de dorpen, bieden hoop en steun aan vrouwen en delen Bijbels en Bijbelstudiematerialen aan hen uit.

Maaltijden en Bijbels onderwijs in Bulgarije

Foka, zendingswerker in Bulgarije, ondersteunt de Bulgaarse Methodistenkerk waar veel Romavrouwen in moeilijke omstandigheden wonen. We bieden de kinderen maaltijden en Bijbels onderwijs om ze hoop te bieden.

Missionaire en diaconale projecten in Malawi

We ondersteunen de lokale kerk, waar predikanten en gemeenteleden kunnen groeien in geloof en Bijbelkennis, om zo missionair en diaconaal van betekenis te zijn. Met zendingswerk onder vrouwen worden de lokale vrouwen ondersteund en bemoedigd in het geloof.

VITA reis_vrouwen_zitten_op_veld
Gebed met Roma vrouwen
Ontmoeting met Channa_Albanie
Vita_vrouwenreis_gesprek_bulgarije
DSC_0212_vrouwenreis_maaltijd
20220925_161000_Vita_dames_kring_buiten

Kom in actie voor VITA

Als VITA - vriendin:
  • Word je geïnspireerd door vrouwen die hun leven aan God wijden.
  • Bid je mee voor zending onder vrouwen wereldwijd.
  • Leef je mee met vrouwen wereldwijd via een (online) VITA-vrouwenreis.
  • Word je bemoedigd door verhalen over zending op sociale media.
  • Volg je VITA via Instagram VITA-vrouw en Facebook VITA-vrouwen delen leven. 

Verkoop VITA - producten:

Kom in actie voor VITA door mooie VITA-producten te verkopen in je eigen netwerk. Je kunt deze bestellen via onze webshop. Neem gerust even contact met ons op, om te kijken naar de mogelijkheden!

Ja ik doe mee!

Ik schrijf mij in als VITA-vriendin en ontvang een gratis waterfles!

Of ga met VITA op reis!

VITA - vrouwenreis Malawi

Wie wil er nu niet mee naar het warme hart van Afrika? De hartelijkheid waarmee de vrouwen in Malawi ons zullen verwelkomen, is hartverwarmend. Ondanks de armoede waar ze in leven, hebben deze vrouwen een enorme veerkracht en zijn erg gastvrij. Wil je je geloof met hen delen, met hen meeleven en hen bemoedigen? Ga in september 2023 mee met de VITA-vrouwenreis en ontdek meer over God, de vrouwen in Malawi en jezelf.

Kortom...
...word VITA-vriendin

We vinden het fijn als je met VITA mee wilt leven. Dat kan door VITA-vriendin te worden voor minimaal €25 per jaar. Hiermee draag je het zendingswerk onder vrouwen een warm hart toe.

Persoonlijke gegevens
Vriendin worden

Vragen?

We helpen je graag!

meijvdwilmaP2221152vierkant
Wilma van der Meij