Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evenement

Ledenvergadering GZB, HGJB en IZB

Prijs

Gratis

Locatie

De Schakel, Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk

Datum

06 - 06 - 2024
Algemene ledenvergadering 2024
Voelt u zich betrokken bij het werk van de GZB? Denkt u graag mee? Van harte welkom op de Algemene Vergadering op D.V. donderdagavond 6 juni in 'De Schakel' in Nijkerk.

De bijeenkomst wordt ook dit jaar samen met de IZB en HGJB georganiseerd. Dit is het programma:

  • 17.00 uur gezamenlijke maaltijd 
  • 18.15 uur start Algemene Ledenvergadering (IZB, HGJB en GZB houden deze apart van elkaar)
  • 19:45 Gezamenlijk avondprogramma met Andries Knevel over ‘Geloofsvoorbeelden’
  • 21.20 uur afsluiting

Avondprogramma met Andries Knevel over ‘Geloofsvoorbeelden'.
We hebben allemaal mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van ons geloof. Dat geldt ook voor voormalig EO-presentator Andries Knevel. Hij spreekt tijdens een inspirerend avondprogramma - na de ledenvergaderingen van de GZB, HGJB en IZB - over het onderwerp ‘geloofsvoorbeelden’. Dit doet hij als theoloog met kennis van de media, maar ook als christen, vader, opa, vriend of iemand die ook gewoon zijn boodschappen bij de lokale supermarkt haalt. Daarbij komen vragen aan de orde zoals: Wat is het belang van geloofsvoorbeelden voor geloofsoverdracht? In hoeverre ben je zelf een geloofsvoorbeeld? Durven we het zelf te zijn, willen dat eigenlijk wel en zo ja, hoe doe je dit dan? Wat gebeurt er als geloofsvoorbeelden ‘vallen’? Andries zegt: “Het gaat in onze tijd – voor een groot deel - om betrouwbaarheid van de boodschapper. Dit is van essentieel belang. Wij, als christenen, dienen in ons handelen en in onze uitstraling hiervan bewust te zijn. Tegelijkertijd moeten we niet in kramp schieten.” Na de lezing is er tijd om met Andries hierover van gedachten te wisselen.

Aanmelden?
In verband met de voorbereidingen van de vergadering stellen wij het op prijs dat u zich aanmeldt. Dat kan via onderstaand formulier, alv@gzb.nl of 0343 512444.

Downloads

Binnenkort verschijnen hier diverse documenten, zoals de agenda van de algemene vergadering 2024, de notulen van 2023 en het jaarverslag.

Andries Knevel

Ja, ik hoop er 6 juni ook bij te zijn!