Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Bulgarije

Doe mee als
zendingscommissie

tfc_dag
bijeenkomst tfc en zencie P1250561

De schakel tussen gemeente en zendingswerker

Zending, een belangrijk thema voor elke gemeente. Het is ook een Bijbelse opdracht die ons allemaal in beweging zet. Christen ben je niet alleen of met je eigen gemeente, we zijn als kerk wereldwijd verbonden. Juist van die wereldwijde kerk kunnen we veel leren. Bijzonder en fijn dat je daarin vrijwillig een taak wilt vervullen! Een zendings- of ZWO-commissie deelt in de missie van de GZB om het Evangelie te delen met iedereen en om te zien naar kwetsbare mensen. Zo'n commissie is een verlengstuk van de kerkenraad en dus ook belangrijk voor de kerk. Hier krijgt onze gezamenlijke taak als christen vorm. Elk gemeentelid weet op deze manier dat ook de eigen kerk bijdraagt aan zending. Zending verbindt!

Inspiratie

De GZB denkt graag mee in inspirerende activiteiten voor jullie gemeente, zoals een gemeenteavond of activiteit voor een specifieke doelgroep (jongeren, vrouwen, kerkenraad). De activiteiten kenmerken zich door inhoud en wederkerigheid. Geïnspireerd door Gods wereldwijde kerk, samen met de lokale gemeenten en in verbinding met elkaar. 

Actie

Nog steeds vormt voor de (deelgenoten)gemeente het vinden van voldoende financiële middelen voor een uitzending een belangrijke taak. We dragen in de toolbox graag een aantal praktische ideeën aan om hiermee ook in jullie gemeente aan de slag te gaan! 

Toerusting

We organiseren regelmatig toerustingsmomenten voor thuisfrontcommissies en zendingscommissies. Op deze momenten is er gelegenheid om ook thuisfrontcommissies en zendingscommissies uit andere gemeenten te ontmoeten en met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Gebed

Het gebed is de sleutel van ons werk, ook het gebed in de gemeente. Via www.gzb.nl/gebed vind je iedere dag een actueel gebedspunt.

Ons team staat klaar!

Uitgelicht

Bekijk de GZB Kennisbank

In de kennisbank van de GZB vind je artikelen en nieuwsberichten met diepgang.

Vragen en antwoorden

Onze gemeente heeft een zendingswerker uitgezonden (als deelgenoot), wat kunnen we doen?

Een zendingswerker uitzenden biedt kansen! Je kunt de zendingswerker allereerst uitnodigen tijdens het verlof in Nederland. Maar denk ook eens aan een digitale gemeenteavond, zo ziet de gemeente de zendingswerker in zijn/haar lokale context en werk! 

Als relatiebeheerder denken we graag met jullie gemeente mee.

We zoeken naar inspiratie en ideeën om zending in onze gemeente een gezicht te geven. Waar kunnen we terecht?

We hebben veel materialen en ideeën om het gesprek in de gemeente rondom zending op gang te brengen. Die kun je vinden in onze toolbox. Kinderen en jongeren nemen in de gemeente een belangrijke plaats in en daarom ook bij de GZB, op deze pagina’s vind je meer informatie. Je relatiebeheerder kan ook meedenken in passende materialen voor jullie gemeente.

Het delen van het Evangelie is hét thema van onze commissie, maar er zíjn voor de ander vinden we ook belangrijk. Hoe geven we dat vorm?

Het Evangelie delen kan in woorden en daden. Vaak versterken deze twee elkaar. Hoewel de zendingscommissie zich richt op het woord, kan zij wel de samenwerking met de diaconie op zoeken. Steunen jullie een specifiek land of een werker? Vaak is daar ook een diaconaal project aan verbonden die vanuit de diaconie kan worden gesteund. Zo heeft de hele gemeente zicht op zending en diaconaat in het buitenland! Vraag eens na bij je relatiebeheerder wat bij jullie aansluit!

Hoe geven we het gebed voor zending een plaats in onze gemeente?

Zorg dat de gebedspunten van de zendingswerker die jullie ondersteunen de voorbede in de gemeente bereiken. Deel die ook met de gebedskringen in de gemeente. Promoot het gebruik van de pagina gzb.nl/gebed bij alle gemeenteleden. 

Verhalen

Cesta Obnovy Leendert Wolters
De kerk in Europa

Cesta Obnovy in Most

Esther van der Knijff natuur Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Trouw

Verhaal Herman Meijer Malawi
De kerk in Afrika

Bidden voor een banaan

Vertelavond Jiwan

De levende evangelist Bharati vertelt

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog
De kerk in Afrika

Rare tijden en lange rijen

Familie Vrij groep Albanië
De kerk in Europa

Vuurtje

20221117 - Burcht
De kerk in Europa

Van Hus tot Havel

Elise Verschuure Deisse Fernández Leal
De kerk in Latijns-Amerika

Koken voor de kinderen

rsz_harriëtte_smit_nederlandse_jongeren_montauban
De kerk in Europa

Nederlandse scholieren ontmoeten Franse kerk

Neem contact op

Weet u wie uw relatiebeheerder is? Dan kunt u zijn of haar contactgegevens hier vinden. Weet u niet wie uw relatiebeheerder is, neem dan contact op met Jopie Verhoek, zij helpt u graag verder!

vierkant verhoekjopie P2070867
Jopie Verhoek