Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Enukweni (13)_Malawi_kerk

Hoe
wij werken

Zending verbindt Nederland met Gods wereldwijde kerk

Wij geloven in de kerk! Het is een unieke plek die God ons geeft om samen te groeien in geloof en het Evangelie te delen met anderen. Samen met kerken in Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten investeren we daarom in lokale gemeenten. We verlangen ernaar dat er overal in deze wereld gemeenschappen zijn waar mensen God kunnen vinden.

thailand_danken voor collecte

Onze partners: kerken in ca. 30 landen

Zending is geen éénrichtingsverkeer! We werken samen met lokale kerken of - als die er niet zijn - met lokale christenen. We kijken vooral wat zij nodig hebben om het Evangelie in hun omgeving te kunnen delen. We staan naast onze partnerkerken en willen van hen leren. Dat maakt ons uniek!

Mozambique DSC_0331_kinderen_juichen

Gedragen door: 450 gemeenten in Nederland

Zending doe je altijd samen. De GZB werkt samen met gemeenten in Nederland. Zij worden uitgenodigd om zich met de kerk wereldwijd in te zetten voor zending. Wij zenden dus niet alleen uit, maar worden zelf ook uitgezonden om het Evangelie door te geven in Nederland. Dat maakt zending ook zo inspirerend: we helpen elkaar én leren van elkaar als kerk wereldwijd!

DSC_0155_Zuid-Soedan_vrouwen_zingen

Met ondersteuning van: ruim 50 zendingswerkers

We zenden mensen uit die het verlangen en de vaardigheden hebben om gemeenten te helpen groeien. Zij dienen de kerk en ondersteunen hen bij hun missie. Dat doen ze door onderwijs, training, advisering maar ook door praktisch mee te draaien in projecten van de kerk. Zij zijn een belangrijke verbindende schakel met de kerk in Nederland!

Reis Peru nov 2008 195_straatbeeld_kerk

Samen investeren in: 7 aandachtsgebieden

Het werk waarbij we betrokken zijn, kun je weergeven in zeven aandachtsgebieden:
1. Opleiden van kerkleiders
2. Geloofsgroei van gemeenteleden
3. Investeren in jeugdwerk
4. Omzien naar je naaste
5. Anderen bereiken met het Evangelie
6. Stichten van nieuwe gemeenten
7. Zorg voor de schepping