Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

DSC_0172 tripoli libanon

Doe mee als
thuisfrontcommissie

WhatsApp Image 2022-05-03 at 2.09.01 PM (3)
bijeenkomst tfc en zencie P1250511

Belangrijke schakel tussen gemeente en zendingswerker

Elke zendingswerker heeft een eigen thuisfrontcommissie (TFC). Zij vormt een belangrijke schakel tussen de gemeente en de zendingswerker(s). De TFC mobiliseert het gebed, stimuleert het meeleven en zet zich in voor voldoende financiële middelen. TFC-leden zetten zich vanuit Nederland in om werk op het zendingsveld mogelijk te maken.

Rondom de zendingswerker

Als TFC zijn jullie op veel momenten de schakel tussen de uitgezonden zendingswerker(s) en jullie eigen gemeente. Jullie zorgen ervoor dat de zendingswerkers zich deel (blijven) voelen van de gemeente en de gemeente zich, andersom, betrokken voelt bij het leven en werk van de zendingswerkers.  

Actie

Nog steeds vormt voor de TFC het vinden van voldoende financiële middelen voor een uitzending een belangrijke taak. We dragen in de toolbox graag een aantal praktische ideeën aan om hiermee ook in jullie gemeente aan de slag te gaan! 

Toerusting

We organiseren regelmatig toerustingsmomenten voor thuisfrontcommissies en zendingscommissies. Op deze momenten is er gelegenheid om ook TFC's en ZC's uit andere gemeenten te ontmoeten en met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Gebed

Het gebed is de sleutel van ons werk, ook het gebed in de gemeente. Via www.gzb.nl/gebed vind je iedere dag een actueel gebedspunt.

Ons team staat klaar!

Vragen en antwoorden

Onze zendingswerker komt met verlof. Waar moeten we aan denken?

De GZB heeft een toolkit voor startende TFC's ontwikkeld. Hierin worden tips en ideeën aangereikt voor alle fases die bij een uitzending langs komen. De relatiebeheerder denkt graag met je mee.

Wij vinden het ingewikkeld om de fondsenwerving op orde te krijgen. Hebben jullie tips?

Je kunt gemeenteleden vragen Zendingsmaatje te worden van de zendingswerker(s) die de gemeente ondersteunt. Hoe meer schouders de uitzending dragen, des te stabieler de inkomsten, juist ook voor TFC-deel dat de gemeente heeft toegezegd! Het zijn van Zendingsmaatje vergroot het meeleven met de uitgezonden zendingswerker(s) en het werk dat in dit land gebeurt. Zendingsmaatje word je via www.zendingsmaatje.nl.

Bij elke nieuwe uitzending wordt een speciale avond over fondsenwerving en communicatie belegd om speciaal daarover na te denken. Een goed begin is namelijk het halve werk. De GZB biedt advies en service op dit punt. De relatiebeheerder kan verder helpen.

Niet alle gemeenteleden zijn goed op de hoogte van het werk van onze zendingswerkers. Hoe kunnen we het bewustzijn verhogen?

Als een zendingswerker al een poosje in het buitenland woont en werkt, kunnen (nieuwe) gemeenteleden in mindere mate betrokken raken. Het soms best lastig om de aandacht op de zendingswerkers te blijven richten. Gelukkig hoef je als commissie niet alles zelf te doen! Vraag of de zendingswerker wat vaker van zich laat horen, beleg bijvoorbeeld een online gemeenteavond met de zendingswerker. Mobiliseer een groep mensen die op hun eigen tijd, gewoon thuis, willen bidden voor het zendingswerk. Zomaar wat ideeën en we hebben er meer. Neem gerust contact op met je relatiebeheerder.

Toolbox

In de toolbox voor gemeenten vind je alle materialen die bij de GZB beschikbaar zijn. De toolbox staat boordevol informatie, inspiratie en werkvormen die gebruikt kunnen worden.

Verhalen

Thailand_biddendevrouw
Nederland

Samen in gebed voor de wereldkerk

20230514_120846 - Harriette Smit foto dienst
Frankrijk
De kerk in Europa

Goed eten, fijne wijn en een emotionele dienst sterken de Franse protestanten

Sfeerfoto-tsjechië-leendert-wolters-m4
Tsjechië
De kerk in Europa

M4

20210702_172932_Franse oudjes doen aan betekenisvol bankhangen
Frankrijk
De kerk in Europa

Franse oudjes doen aan betekenisvol bankhangen

20230508 - Bevrijdingsdag (via Prague City Archives)
Tsjechië
De kerk in Europa

Bevrijdingsdag in Tsjechië

Opbrengst sponsorloop GAVE scholen Veenendaal (met Huub Braafhart en Danny Schurink erbij)
Pakistan
De kerk in Azië

Sponsorloop Veenendaal levert €23.000,- op

Moeders van Libanon 3
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

De moeders van Libanon 3

Verhaal Wolters april23
Tsjechië
De kerk in Europa

Pasen in de kreukelzone

rsz_de_mooie_cour_dhonneur
Frankrijk
De kerk in Europa

God en wijn zijn heilzaam voor de zieken in Beaune

Neem contact op

Weet je niet wie je relatiebeheerder is, neem dan contact op met Jopie Verhoek, zij helpt je graag verder!

vierkant verhoekjopie P2070867
Jopie Verhoek