Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Iedere dag actuele gebedspunten

Gebed

18 feb

zondag

Terugkeer vluchtelingen

Veel inwoners uit Kajo-Keji in Zuid-Soedan verblijven nog altijd in een vluchtelingenkamp in Oeganda, waar het leven moeilijk is nu voedselhulp nagenoeg geheel is gestopt. De veiligheidssituatie in hun thuisland is verbeterd en daarom zijn sommigen naar huis teruggekeerd. Anderen twijfelen nog, getraumatiseerd als ze zijn. Bid om geloof en hoop.

19 feb

maandag

Leiding Bijbelschool

Doordat ds. James Lule bisschop is geworden (hij was in Nederland afgelopen herfst) moest Kajo-Keji Christian College op zoek naar een nieuwe directeur. Ds. Michael Kiju vertrok ruim 20 jaar terug als vluchteling naar de VS. Nu mag hij terugkeren naar huis en deze functie vervullen. Bid voor hem en voor de Bijbelschool waaraan hij leidinggeeft.

20 feb

dinsdag

Terugkeer naar Nederland

Ds. Peter en Jeannette de Groot werken sinds 2018 met de Anglicaanse Kerk van Zuid-Soedan, Peter als theologiedocent en Jeannette in de gezondheidszorg. Op dit moment dragen ze hun werk over. Dank voor toegewijde lokale collega’s die het werk voortzetten. Bid dat Peter en Jeannette het stukje bij beetje mogen loslaten.

21 feb

woensdag

Vacature docent Theologie

Nu ds. Peter en Jeannette de Groot vanuit Zuid-Soedan terugkeren naar Nederland is het gebed van de kerk in Kajo-Keji dat de GZB een nieuwe zendingswerker zal sturen om hen te helpen met het opleiden van hun predikanten. Bid met hen mee om vervulling van de vacature (zie www.gzb.nl/werkenbij).

22 feb

donderdag

Vrede

Laten we blijven bidden voor Israël: een land en een volk dat sinds 7 oktober in shock en in oorlog is. Bid voor wijsheid en zelfbeheersing van de leiders. Bid voor de gegijzelden en hun families en voor de vele onschuldige gezinnen en kinderen in Gaza. Geef vrede Heer, geef Uw Shalom!

23 feb

vrijdag

Toenemend antisemitisme

Israël, en daarmee het Joodse volk, komt steeds meer alleen te staan. Bid dat wij christenen, door Gods Woord, zicht blijven houden op de plaats die Israël inneemt. Laten wij hen blijven steunen in ons gebed en opstaan tegen antisemitisme. Bid om een geest van liefde in plaats van haat en geweld.

24 feb

zaterdag

Gijzelaars

Bid voor het spoedig vrijkomen van alle gijzelaars: levenden en doden. Hun families zijn ten einde raad. Bid om genezing van trauma voor hen die zijn vrijgekomen. Bid in het bijzonder voor kinderen die zijn getraumatiseerd door verlies van ouder(s) of doordat zij steeds weer in schuilkelders moeten schuilen.

De gebedspunten liever op papier?

Download ze hieronder om zelf uit te printen.

Week 7 en 8 - 11 t/m 24 februari

Week 9 en 10 - 25 februari t/m 9 maart

Gebed als app op je telefoon

Je kunt ook de gebedspunten als snelkoppeling op je telefoon zetten. Dit gaat als volgt:

iOS (iPhone)
Gebruik de webbrowser Safari. Ga naar gzb.nl/gebed. Klik op het deelicoontje en kies voor ‘Zet op beginscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Android (meeste andere telefoons)
Ga naar gzb.nl/gebed. Klik bovenin op instellingen en kies de optie ‘Toevoegen aan Startscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Aanmelden gebedsmail

Wilt u de gebedskalender liever per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan: