Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Iedere dag actuele gebedspunten

Gebed

27 mei

zaterdag

Zoekers in Noord-Afrika

Veel mensen in Noord-Afrika zijn niet meer overtuigd door de godsdienst waarmee ze zijn opgegroeid. Vooral veel jongeren nemen afstand van de aan hen overgeleverde godsdienst. Maar wat dan wel? Velen zijn zoekende. Bid dat er openheid is voor het goede nieuws over onze Heere, en dat ze dat te horen krijgen.

28 mei

zondag

Pinksteren

Tijdens het pinksterfeest in het boek Handelingen zien we dat bange discipelen veranderen in moedige doorgevers van het Evangelie van Jezus Christus. De sleutel is dat zij kracht en inspiratie ontvangen van de Geest van God. Bid dat ook vandaag wereldwijd christenen vrijmoedig getuigen van het geloof.

29 mei

maandag

Experiencereis Centraal-Azië

Vrijdag 26 mei is een groep Nederlanders via een GZB-Experiencereis naar Centraal-Azië vertrokken om er kennis te maken met het zendingswerk. Vandaag bezoekt de groep het hospice waar Gerlinde* en Riek* bij betrokken zijn. Bid dat de groep het licht van Christus mag verspreiden en dat het werk van de Geest krachtig zichtbaar mag worden, ook in een voor zending moeilijk toegankelijk gebied als Centraal-Azië.

30 mei

dinsdag

Bijbelcursussen voor Centraal-Azië en Rusland

Deze week zijn vier schrijfteams bij elkaar in Centraal-Azië om te werken aan nieuwe Bijbelcursussen. Deze TEE-cursussen zullen in gemeentes in Rusland en Centraal-Azië ingezet worden. Bid dat de cursussen christenen mogen opbouwen in het geloof en bid voor de schrijvers en hun begeleiders (waaronder GZB’er Hanna-Ruth) in deze mooie maar moeilijke opdracht.

31 mei

woensdag

Bijbel in het Kisun

Het Kisun vertaalteam in Centraal-Azië voert komende maand samen met hun vertaalconsulent de eindcontrole uit van een aantal hoofdstukken van Genesis, vertaald in het Kisun. Bid voor veilige reizen en gezondheid voor het team als iedereen in de hoofdstad bij elkaar komt, voor goede voortgang en vrucht op dit nieuw vertaalde Bijbelboek! *) Kisun is niet de echte naam van deze bevolkingsgroep.

1 jun

donderdag

Gods Woord delen via video

Veel Kisun*, een bevolkingsgroep in Centraal-Azië, komen voor het eerst met Gods Woord in aanraking via sociale media. Elke week post het Bijbelvertaalteam een nieuwe video met een Schriftgedeelte en prikkelende vragen. Bid voor creativiteit en wijsheid in het samenstellen van de video’s. Bid dat dit middel mensen die God nog niet kennen zal raken waardoor zij meer willen weten van het Evangelie. *) Kisun is niet de echte naam van deze bevolkingsgroep.

2 jun

vrijdag

Kisun horen voor het eerst het Evangelie

De Kisun* zijn nog nauwelijks bereikt met het Evangelie. Nader en Corina bezoeken regelmatig families om samen het Woord te lezen en uit te leggen. Bid dat de zaadjes die voorzichtig in enkele Kisun families ontkiemen, mogen opgroeien tot sterke bomen die veel vrucht dragen onder dit volk! Bid ook voor een verfrissende zomer voor Nader en Corina. *) Kisun is niet de echte naam van deze bevolkingsgroep.

Bid mee van 22-25 mei!

Op weg naar Pinksteren organiseren we vier korte online gebedsbijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst zal één van onze zendingswerkers iets vertellen over wat hij/zij heeft geleerd over de kracht van het gebed. Vervolgens gaan we ook daadwerkelijk met elkaar in gebed. Doe samen met jullie gemeente ook mee!

De gebedspunten liever op papier?

Download ze hieronder om zelf uit te printen.

Week 20 en 21

Week 22 en 23

Gebed als app op je telefoon

Je kunt ook de gebedspunten als snelkoppeling op je telefoon zetten. Dit gaat als volgt:

iOS (iPhone)
Gebruik de webbrowser Safari. Ga naar gzb.nl/gebed. Klik op het deelicoontje en kies voor ‘Zet op beginscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Android (meeste andere telefoons)
Ga naar gzb.nl/gebed. Klik bovenin op instellingen en kies de optie ‘Toevoegen aan Startscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Aanmelden gebedsmail

Wilt u de gebedskalender liever per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan: