Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Iedere dag actuele gebedspunten

Gebed

15 sep

vrijdag

Wijsheid voor ds. Topaski

Dr. Daniel Topalski is predikant van de Methodistenkerk in Varna en ook voorzitter van de landelijke kerk in Bulgarije. De kerk gaat op dit moment vanwege een internationale kerkscheuring door een moeilijke periode. Bid om wijsheid voor ds. Topalski om samen met anderen in de kerk de juiste beslissingen te nemen.

16 sep

zaterdag

Verkoop dagboek ‘Een handvol koren’

De komende maanden zetten overal in het land zendingscommissies zich om het dagboekje van de GZB te verkopen. Dank voor hun inzet. Bid dat er ook dit jaar weer vele dagboekjes verkocht zullen worden en dat het dagelijks gebruik ervan velen tot zegen zal zijn.

18 sep

zondag

Geweld in Oost-Congo

Oost-Congo wordt geteisterd door geweld. Veel Congolezen zijn gevlucht en leven in armoede. Bid voor hen dat ze – ondanks de verschrikkelijke omstandigheden – vrede vinden bij God. Bid ook voor wijsheid bij de leiders in het zoeken naar duurzame oplossingen voor deze regio.

18 sep

maandag

Werken in Oost-Congo

Mark en Corine Godeschalk wonen in het oosten van Congo. Bid voor het werk dat Mark als tropenarts doet in verschillende ziekenhuizen en klinieken van de kerk. Bid voor Corine die de kerk ondersteunt in projecten als evangelisatie onder Pygmeeën, jeugdwerk, zondagsschoolwerk en de ondersteuning van de administratie van het hoofdkantoor.

19 sep

dinsdag

Terugkeer medisch werk

De ziekenhuizen van Lolwa en Itendey in oostelijk Congo zijn de afgelopen jaren getroffen door stammengeweld en islamitisch extremisme. Nu de lokale bevolking voorzichtig begint terug te keren, wil de kerk de medische activiteiten weer oppakken. Bid voor wijsheid in de te nemen stappen en voor bescherming van het medisch personeel.

20 sep

woensdag

Nieuwe kraamafdeling

In Iga-Barrière in Oost-Congo wil de kerk een nieuwe kraamafdeling bouwen. De kliniek heeft momenteel te weinig ruimte, waardoor vrouwen soms met twee of drie tegelijk een bed moeten delen. Bid voor geld om dit project tot zegen te laten zijn voor de vrouwen in Iga-Barrière en tot getuigenis voor hun omgeving.

21 sep

donderdag

Vrouwenreis Malawi

Van maandag 18 tot en met zaterdag 30 september reist een groep Nederlandse vrouwen door Zuid- en Midden-Malawi. Bid dat vrouwen in Malawi en de reizigers ervaren dat ze in Christus verbonden zijn. En ook dat ze in hun eigen omgeving zijn geroepen om Gods lof en grootheid uit te dragen.

De gebedspunten liever op papier?

Download ze hieronder om zelf uit te printen.

Week 36 en 37 - 3 t/m 16 september

Week 38 en 39 - 17 t/m 30 september

Gebed als app op je telefoon

Je kunt ook de gebedspunten als snelkoppeling op je telefoon zetten. Dit gaat als volgt:

iOS (iPhone)
Gebruik de webbrowser Safari. Ga naar gzb.nl/gebed. Klik op het deelicoontje en kies voor ‘Zet op beginscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Android (meeste andere telefoons)
Ga naar gzb.nl/gebed. Klik bovenin op instellingen en kies de optie ‘Toevoegen aan Startscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Aanmelden gebedsmail

Wilt u de gebedskalender liever per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan: