Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Iedere dag actuele gebedspunten

Gebed

23 mei

donderdag

Schoolkinderen Frankrijk

Ook in Frankrijk zitten kinderen in de laatste schoolperiode voor de zomervakantie. Een tijd die vaak erg vol zit qua programma en voor sommigen vraagt het ook om keuzes voor vervolgstudies. Bid voor wijsheid en doorzettingsvermogen om hun jaar goed af te kunnen ronden.

24 mei

vrijdag

Jongerenweekend Frankrijk

Morgen start het landelijke sportieve jongerenweekend van de UNEPREF-gemeenten met zo'n 150 jongeren uit heel Frankrijk. Bid voor goede ontmoetingen, dat jongeren bemoedigd zullen worden in hun geloof!

25 mei

zaterdag

Mislukte oogst

De GZB werkt samen met de Hervormde Kerk van Mozambique in de provincie Tete. Door extreme droogte en late regenval zijn in deze regio grote delen van de oogst mislukt. Bidt u mee voor de bevolking en gemeenschappen die worstelen met deze ramp?

26 mei

zondag

Jeugdwerk Mozambique

De jeugdcoördinator van het jeugdproject in Mozambique dat de GZB steunt, bereikt de diverse gemeenten met zijn motor. Het zijn grote afstanden die te voet niet af te leggen zijn. Helaas is zijn motor gestolen. Bidt u mee dat het jeugdwerk door mag gaan en om een vervangend vervoermiddel voor de jeugdcoördinator?

27 mei

maandag

Weinig Bijbelkennis

Op het platteland van Mozambique is er vaak weinig kennis van de Bijbel. Veel mensen hebben niet eens een Bijbel! Er is dan ook veel vraag naar het theologisch onderwijs op locatie. Bid dat dit onderwijs tot zegen zal zijn. Bid ook voor kracht en wijsheid voor de twee lokale werkers die het theologisch onderwijs in de diverse gemeenten coördineren.

28 mei

dinsdag

Aversie tegen christenen

Dit voorjaar hebben GZB-werknemers de partnerkerk in Mozambique bezocht. Bij een grenspost waren er problemen om de grens over te komen, terwijl alle papieren in orde waren. De moeilijkheden hadden waarschijnlijk te maken met aversie tegen christenen. Bidt u mee dat er in de toekomst geen verdere inreisbeperkingen het werk zullen verstoren?

29 mei

woensdag

Kerk in Turkije

Bid voor de kleine en vaak ook kwetsbare kerk in Turkije: een minderheid in een door de islam gestempelde samenleving. Bid voor volharding en dank tegelijk voor hun inzet voor kwetsbare mensen: vluchtelingen, gehandicapte kinderen en ook de vele slachtoffers van de ernstige aardbeving van begin vorig jaar.

De gebedspunten liever op papier?

Download ze hieronder om zelf uit te printen.

Week 19 en 20 - 5 t/m 18 mei

Week 21 en 22 - 19 mei t/m 1 juni

Gebed als app op je telefoon

Je kunt ook de gebedspunten als snelkoppeling op je telefoon zetten. Dit gaat als volgt:

iOS (iPhone)
Gebruik de webbrowser Safari. Ga naar gzb.nl/gebed. Klik op het deelicoontje en kies voor ‘Zet op beginscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Android (meeste andere telefoons)
Ga naar gzb.nl/gebed. Klik bovenin op instellingen en kies de optie ‘Toevoegen aan Startscherm’. Voeg de snelkoppeling toe en je hebt voortaan de GZB-gebedsapp op je telefoon staan.

Aanmelden gebedsmail

Wilt u de gebedskalender liever per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan: