Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

delft-gaf2d73664_1920

Doe mee
als predikant

We hebben elkaar als predikanten wereldwijd nodig.

Hoe kan de wereldkerk mij als predikant inspireren? We hebben elkaar wereldwijd nodig. Voorgangers vanuit verschillende contexten kunnen elkaar bemoedigen, aanscherpen en ondersteunen.

Predikanten Netwerkochtend IZB | D.V. 3 juli 10 - 13 uur | Sint Joriskerk Amersfoort

Het is zomer. Er ontstaat ademruimte. Voor ontmoeting en ontspanning. Tenminste, daar hebben we goede hoop op, want als we elkaar zien is het altijd goed! Maar ondertussen zit er grote spanning op onze tijd. Je voelt: De ziel van Europa staat op het spel. Het is oorlog in Oekraïne en in kerk en samenleving ervaar je de slijtage van waarden en taal. Terwijl er zoveel is om zorgvuldig voor te zorgen en dankbaar voor te zijn. We nodigen je uit voor een ochtend in deze ruimte van vreugde en ernst. Op de drempel van de vakantie bidden en denken we over onze tijd en onze roeping als voorgangers.


Voor het programma, en aanmelden: website IZB

Retraite voor predikanten en kerkelijk werkers | D.V. 10 september

Dit jaar hopen we op dinsdag 10 september een dag-retraite voor predikanten en kerkelijk werkers te houden in De Wittenberg in Zeist. Het thema is: ‘Wereldwijd geroepen om te dienen’. We starten om 11.00 uur en sluiten om 18.30 uur af. Nadere informatie volgt. Aanmelden kan via jverhoek@gzb.nl.

Preekschetsen

Zending hoort bij de christelijke gemeente en daarom wordt in veel gemeenten jaarlijks een zendingszondag gehouden. De GZB stelt regelmatig preekschetsen beschikbaar. Soms in combinatie met een kerkboekje voor kinderen. De preekschets over het jaarthema 'Ga, iedereen is geroepen' is gemaakt door Dr. Gerrit Vreugdenhil.

Gebed

Het gebed is de sleutel van ons werk, ook het gebed in de gemeente. Hier vindt u iedere dag een actueel gebedspunt.

Catecheseproject

De GZB wil met het nieuwe catecheseproject jongeren laten nadenken over hoe zij in hun eigen omgeving kunnen getuigen van hun geloof en wat zij hierbij kunnen leren van de wereldwijde kerk.

natuur Libanon

Predikantenreis naar Libanon 2025

De situatie in Libanon is compleet anders dan die in Nederland. Het land heeft al jaren te maken met een enorme economische crisis, scherpe politieke en religieuze tegenstellingen, wanbeleid en grote werkloosheid en armoede. Wat betekent het om in een land in crisis gemeente van Christus te zijn (volharding/gebed/ missionaire/diaconale presentie). Wat kunnen we over en weer van elkaar leren en hoe kunnen we elkaar aanscherpen en bemoedigen als gemeenten/voorgangers/discipelen van Jezus Christus. Hoe geef je mensen hoop en hoe houd je het zelf vol?

De beste manier om hier antwoord op te krijgen is door het delen van elkaars leven. Door met elkaar op te trekken, samen de Bijbel te bestuderen en met elkaar te bidden, ontstaan ontmoetingen van hart tot hart. Meelopen met elkaar als gemeentepredikant geeft stof tot gesprekken. In het voorjaar van 2025 (mei) hopen we met een groep van 6-8 Nederlandse predikanten op reis te gaan naar Libanon en in het jaar daarna de collega’s uit Libanon in Nederland te ontvangen.

Ervaring

"Een ontmoeting met collega-predikanten uit de wereldkerk helpt me om anders naar mijn rol als gemeentepredikant te kijken. Ik ervaar dat als verrijkend en verfrissend."

Hoe zorg je dat als predikant geestelijk geïnspireerd blijft en dat je wat je ontvangt weer door kunt geven aan de gemeente? Het is een vraagstuk dat niet alleen predikanten in Nederland bezighoudt maar waar predikanten wereldwijd tegenaan lopen.

Als predikant heb je te maken met veel verschillende gemeenteleden die ook allemaal hun eigen problemen en verwachtingen hebben. Elkaar vasthouden is in deze tijd misschien wel een grotere uitdaging dan ooit. Als je niet uitkijkt, stroomt je planning vol met bezoekwerk en vergaderingen.

Als GZB bieden we u mogelijkheden om in verbinding te komen met predikanten op andere plekken van de wereld. Om (online) van elkaar te leren, elkaar te bemoedigen en met elkaar te bidden. Het geeft onderlinge verbondenheid en het inspireert.

5448_Mirjam_leeflang_zendingsexpeditie_meisje_rood
Mozambique DSC_0239_doop_kind
OnzeVisie_Namibie IMG_1097 namibie-min
Libanon_meisjes_buiten

Verhalen

Varna gemeente
Bulgarije
De kerk in Europa

Geroepen om te dienen: Missionair werk in Bulgarije

2
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Het leven in Medellín

Header verhaal egypte psalmen
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Psalmen op Youtube en in Egypte

IMG_0444
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Zout van de aarde

Headerafbeelding verhaal Jansen Filipijnen
Filipijnen
De kerk in Azië

Bidden voor het paard

maf-flying-doctor-2
Congo
De kerk in Afrika

Flying doctor

IMG_9761-scaled
Zimbabwe
De kerk in Afrika

Expeditie Zimbabwe - reisblogs

Headerafbeelding Harriette tulpen provence
Frankrijk
De kerk in Europa

Hollandse tulpenpracht in de Provence

triade heren-1
Tsjechië
De kerk in Europa

Triades van gemeenteleden

Uw contactpersoon

Wilt u als predikant graag in contact komen met iemand van de GZB, dan is uw contactpersoon:

vierkant verhoekjopie P2070867
Jopie Verhoek