Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

delft-gaf2d73664_1920

Doe mee
als predikant

We hebben elkaar als predikanten wereldwijd nodig.

Hoe kan de wereldkerk mij als predikant inspireren? We hebben elkaar wereldwijd nodig. Voorgangers vanuit verschillende contexten kunnen elkaar bemoedigen, aanscherpen en ondersteunen.

Online ontmoeting | ‘De wereldkerk dichtbij’ 2023

In november gaan we we als predikanten en kerkelijk werkers opnieuw in gesprek met collega’s uit de wereldkerk in een drietal online sessies ‘De wereldkerk dichtbij'. Het thema dit jaar is: ‘Onze verbondenheid in Christus: het fundament en de uitdagingen’. Vragen hierbij zijn: Wat betekent het om als kerk wereldwijd verbonden te zijn? Hoe kunnen we elkaar dienen, maar ook scherp houden met het oog op de eer van God? En tenslotte: Hoe gaan we om met ongelijkheid binnen het Lichaam van Christus? We lezen met elkaar een bijbelgedeelte en denken daarover na vanuit onze eigen context.

  • 9 november: Romeinen 15:1-13 | Hoe geven we vorm aan onze eenheid in Christus? Met Pastor Tanka Subedi, Nepal (nog niet bevestigd)
  • 16 november: Brief aan Filemon | Hoe gaan we om met ongelijke verhoudingen binnen de kerk? Met bisschop James Lule, anglicaanse kerk Zuid-Soedan
  • 23 november: Jeremia 33:1-11 | Hoe kunnen we als Lichaam van Christus heling en herstel ervaren? Met Dr. Schalk Botha, Bijbelgenootschap Namibië

De sessies zijn steeds van 14.00-15.30 uur via Zoom. De voertaal is Engels (met samenvattingen in het Nederlands). U kunt zich aanmelden voor alle sessies of een keuze maken uit de drie sessies. Aanmelden kan bij Jaap Haasnoot: jhaasnoot@gzb.nl.

Studiereis naar Israël voor theologen

Van 6 t/m 16 november 2023 organiseert de PThU in samenwerking met het Centrum voor Israëlstudies (waarin ook de GZB participeert) een studiereis voor predikanten/theologen uit de Protestantse Kerk die de studiereis in het kader van de Permanente Educatie willen maken.

Kijk hier voor meer informatie.

Preekschetsen

Zending hoort bij de christelijke gemeente en daarom wordt in veel gemeenten jaarlijks een zendingszondag gehouden. De GZB stelt regelmatig preekschetsen beschikbaar. Soms in combinatie met een kerkboekje voor kinderen.

Gebed

Het gebed is de sleutel van ons werk, ook het gebed in de gemeente. Hier vindt u iedere dag een actueel gebedspunt.

Catecheseproject

De GZB wil met het nieuwe catecheseproject jongeren laten nadenken over hoe zij in hun eigen omgeving kunnen getuigen van hun geloof en wat zij hierbij kunnen leren van de wereldwijde kerk.

Ervaring

"Een ontmoeting met collega-predikanten uit de wereldkerk helpt me om anders naar mijn rol als gemeentepredikant te kijken. Ik ervaar dat als verrijkend en verfrissend."

Hoe zorg je dat als predikant geestelijk geïnspireerd blijft en dat je wat je ontvangt weer door kunt geven aan de gemeente? Het is een vraagstuk dat niet alleen predikanten in Nederland bezighoudt maar waar predikanten wereldwijd tegenaan lopen.

Als predikant heb je te maken met veel verschillende gemeenteleden die ook allemaal hun eigen problemen en verwachtingen hebben. Elkaar vasthouden is in deze tijd misschien wel een grotere uitdaging dan ooit. Als je niet uitkijkt, stroomt je planning vol met bezoekwerk en vergaderingen.

Als GZB bieden we u mogelijkheden om in verbinding te komen met predikanten op andere plekken van de wereld. Om (online) van elkaar te leren, elkaar te bemoedigen en met elkaar te bidden. Het geeft onderlinge verbondenheid en het inspireert.

5448_Mirjam_leeflang_zendingsexpeditie_meisje_rood
Mozambique DSC_0239_doop_kind
OnzeVisie_Namibie IMG_1097 namibie-min
Libanon_meisjes_buiten

Verhalen

Lichaam-van-christus
Bulgarije
De kerk in Europa

Lichaam van Christus

GZb-Verhaal-Gebed wordt verhoord
Centraal-Azië
De kerk in Azië

Een gebed wordt verhoord

Headerafbeelding verhaal Knijff zekerheid
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Wat biedt zekerheid?

Pastor Carlos Colombia Gerrit Vreugdenhil schilderij liggende foto
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Levend water

Danielle Oudshoorn Vrouw tot vrouw Goreangab groep bijbelstudie vrouwen
Namibië
De kerk in Afrika

Zijn plan

Groepsfoto VITA-vrouwenreis Malawi 2023
Malawi
De kerk in Afrika

We hebben de verbondenheid met de wereldkerk ervaren

Harriëtte Smit tienergroep van Le Mas d'Azil Frankrijk
Frankrijk
De kerk in Europa

De favoriete kaassmeltmaaltijd van Fransen in wintertijd

IMG_20200726_181534 (2)
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Luisteren

anne-marie-kool-1
Kroatië
De kerk in Europa

Een bijzonder avontuur in Kroatië

Uw contactpersoon

Wilt u als predikant graag in contact komen met iemand van de GZB, dan is uw contactpersoon:

vierkant verhoekjopie P2070867
Jopie Verhoek