Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

foto-thema-ga-banner-klein

Jaarthema 2024

Ga, iedereen is geroepen

GZB jaarthema 'Ga, iedereen is geroepen!'

Zending is niet een verhaal dat ver(der) weg plaatsvindt, het begint dichtbij huis. Iedereen is geroepen om het Evangelie te delen, om zich te laten inschakelen in het Koninkrijk van God. Het grootste deel van de wereldbevolking is tenslotte geen christen en kent geen christen. Des te meer wordt de kerk uitgedaagd om te leven vanuit de roeping die God ons gegeven heeft.

Iedereen in de gemeente komt dus ook als geroepen. Of je nu fulltime zendingswerker bent of als christen ‘gewoon’ je plek inneemt in de samenleving. Waar we zijn, delen we het Evangelie. Met elkaar – als gemeente van Jezus Christus – willen we nadenken over onze missionaire roeping in deze wereld en elkaar aanmoedigen om vanuit onze roeping te leven. Om in woord en daad Christus te weerspiegelen en missionair present te zijn. Op welke plek dan ook!

Voel je je geroepen om het Evangelie te delen? Ga met ons in gesprek over korte of lange termijn uitzending. Ga, iedereen is geroepen!


Lied: Here I Am, Lord

Speciaal voor Pinksteren lanceert de GZB het lied ‘Here I am, Lord’. Wie zal ik zenden? Die vraag stelde God ooit aan Jesaja. De Heilige Geest zet mensen nog steeds in beweging om het Evangelie te delen. Wees niet langer angstig: ga, iedereen is geroepen!

‘Here, I am Lord’ is voor het eerst in Nederland opgenomen. Drie bekende muzikanten van de GZB verleenden hun medewerking: Perronne van de Beek (zang), Harrie Stijf (piano) en Rhodé op ’t Hof (viool). De opname vond plaats in de kerk van Nigtevecht samen met Nachtzon Media.

Met dit lied wil de GZB het verlangen voor zending aanwakkeren. Het is ons gebed dat er steeds weer mensen opstaan om zich te laten (uit)zenden. Wilt u het delen om zoveel mogelijk mensen te bereiken?

Scherm­afbeelding 2024-05-01 om 12.13.50

Download de liedtekst, vertaling en bladmuziek

Lied Here I Am Lord

Bladmuziek Piano

Bladmuziek Viool

Bladmuziek Solo

Bladmuziek piano, viool en zang

Gebedsbijeenkomst 'Op weg naar Pinksteren'

Woensdagavond 15 mei vond de online gebedsbijeenkomst plaats. Sijmen en Annelies, zendingswerkers uit Thailand, vertelden over hun werk en de roeping die ze daarvoor hebben gekregen. Ook werd er in groepjes gebeden voor gebedspunten van Sijmen en Annelies, en voor de gebedspunten van Thomas en Cobi Roest. Martijn van den Boogaard sloot de bijeenkomst met een gebed uit Thailand. Dit gebed is hieronder te downloaden.

Preekschets jaarthema

De GZB stelt regelmatig preekschetsen beschikbaar. De preekschets over het jaarthema 2024 'Ga, iedereen is geroepen' is gemaakt door Dr. Gerrit Vreugdenhil.

Vacatures

Vanuit Albanië jonge kerken bemoedigen, al reizend door Centraal-Azië medische zorg verlenen in afgelegen gebieden, lesgeven aan het Kajo-Keji Christian College in Zuid-Soedan of werken aan goede communicatie vanuit Driebergen.

Voel jij je geroepen om het Evangelie wereldwijd te delen?

Steun onze missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Heb jij het verlangen om Gods liefde wereldwijd te delen? Help dan mee!

Vakantiebijbelboekje 'Ga, iedereen is geroepen'

Ook dit jaar geeft de GZB een Vakantiebijbelboekje uit. Een compact boekje met 14 inspirerende verhalen uit Gods wereldwijde kerk met een korte overdenking. Leuk om mee te nemen met vakantie óf om gewoon thuis te gebruiken.

Het is een mooi boekje om uit te delen in de gemeente, voor zowel jongeren als ouderen. Je kunt het bijvoorbeeld bijsluiten bij het kerkblad of uitdelen na de dienst.

Video opening GZB-dag 2024: Wat betekent roeping voor jou?

Tumbnail-Video-gzbdag-2024

Video: Ontdek de roeping van zendingswerkers en gemeenteleden in Albanië

20210528_183529
HR-Colombia 2024

Ga mee op reis, en ontdek meer over je roeping!

Roept God jou voor zending? Die vraag staat centraal in een speciale Experience naar Colombia. Deze reis is bedoeld voor mensen die serieus overwegen om uitgezonden te worden en een sprong in het diepe durven wagen. Samen met onze zendingswerkers en onze partners in Colombia staat je een bijzonder (geloofs)avontuur te wachten, waarbij enerzijds de blik naar buiten maar tegelijk ook naar binnen gaat: wat is zending nu en welke plek zou ik daarin kunnen innemen?

De GZB heeft het verlangen om nieuwe werkers uit te zenden en wil met deze Experience mensen helpen hun roeping te ontdekken. In Nederland kun je met elkaar praten over zending, maar of het echt iets voor je is, ervaar je vooral in de praktijk.

Verhalen

Varna gemeente
Bulgarije
De kerk in Europa

Geroepen om te dienen: Missionair werk in Bulgarije

Verhaal-roeping-fam-de-groot-banner
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Enthousiasme voor God en een roeping naar Zuid-Soedan

Kenia - Gerco op 't Hof met studenten Ritt - 2016
Nederland

“Ik dacht dat ik weinig had om op te geven”

Ibrahim Nseir Aleppo Syrië
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

De kerk als schuilplaats

Familie Wolters gezinsfoto - tsjechië
Tsjechië
De kerk in Europa

Roeping voor Dummies

Headerafbeelding podium GZB-dag
Nederland

Terugblikverslag GZB-dag