Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

AL.3.000 albanie IMGP4189
Albanië
De kerk in Europa
Opleiden van kerkleiders
Geloofsgroei van gemeenteleden

Kerken in Albanië toerusten

Doelbedrag

€ 45.000

Waarom is dit project nodig?

De protestantse kerk in Albanië is jong en enthousiast en bestaat uit ongeveer 400 gemeenten. In Kosovo zijn dat er veel minder. Veel gemeenten – die als gemeentestichtingsprojecten zijn begonnen – lopen tegen de vraag aan hoe zij verder moeten, kunnen groeien en op een gezonde manier aanwezig zijn. Er ontstaat een gat, omdat jongeren naar een stad of het buitenland vertrekken vanwege studie of werk. Vaak rust er te veel werk en verantwoordelijkheid op de schouders van de voorgangers.

IMG-20210221-WA0008

Wat houdt het project in?

Om de kerken in Albanië en Kosovo te helpen om op een gezonde manier kerk te zijn, wordt met twaalf kerken een meerjaren Fokusi traject doorlopen. Voorgangers met voldoende kennis en vaardigheden zijn belangrijk voor een gemeente. Daarom wordt de bijbelschool in Tirana ondersteund. Er wordt geïnvesteerd in discipel- en leiderschap en kerken ontvangen hulp in het organiseren van het jeugdwerk. Door het geven van trainingen worden de rollen in de kerk verstevigd en is er kennis over gezond financieel beheer. Er is mogelijkheid tot tijdelijke financiële steun maar het is duurzamer om de kerken te leren het zelf te doen. Zo wordt er een stevige basis gecreëerd met het oog op de toekomst.

Impact

'Ik waardeer enorm wat Aad en de GZB met ons doet. Zijn tijd, zijn liefde voor ons, zijn tips en adviezen: al die aandacht is hartverwarmend, leerzaam en stimulerend.'

Ergys Vladi is voorganger van de gemeenten in de wijk Bathore, Tirana. GZB-zendingswerker Aad van der Maas doorloopt met deze gemeente het Fokusi traject.

Partner: Bijbelschool ISTL

Projectcode: AL.3.000 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

20210925_111509
Slowakije
De kerk in Europa

Omzien naar de Roma

project_Slowakije_sk1.100_huis_bewoners
Slowakije
De kerk in Europa

Roma Missie ontmoetingscentrum