Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

20211108_103751
Zimbabwe
De kerk in Afrika
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen
Anderen bereiken met het Evangelie

Versterken van diaconale rol van lokale gemeenten

Doelbedrag

€ 30.000

Waarom is dit project nodig?

Zimbabwe is een land met veel tekorten. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Toenemende inflatie en stijgende prijzen van eten en andere basisbehoeften zijn een zorg voor elke dag. In deze onzekere tijden is de diaconale rol van de kerk belangrijker dan ooit.

20211108_100947

Wat houdt het project in?

Het Community Based Aid Programme (CBAP) is door de kerk opgericht om uit te reiken naar mensen voor wie het leven overleven is. CBAP verlangt naar een kleurrijke kerk waar Gods goede boodschap de bron is van al het werk. Bouwend, stap voor stap, aan een open christelijke gemeenschap die bereid is deze boodschap Zimbabwe in te dragen.

Dit doen ze door verschillende kerken in Zimbabwe bewust te maken van hun diaconale roeping. Door middel van trainingen voor kerkleiders en kerkleden willen ze de kerk ondersteunen en uitdagen tot een moedig geloof dat door de kerkdeuren heen de wereld intreedt. Zes kerken willen deze uitdaging aangaan en met de kerkleden de gemeenschap intrekken om hulp te bieden aan hen die dat nodig hebben. Zo zullen er naast de verschillende trainingen en workshops outreaches georganiseerd worden waarbij ook een medisch team van vijf artsen de wijk intrekt om gezondheidszorg aan te bieden.

Impact

Het verhaal van... Lydia Murinye

Lydia Murinye is 62 jaar oud en woont samen met haar man in het plattelandsdorpje Majiri. Ze is lid van de Reformed Church of Zimbabwe. Hun 5 volwassen kinderen zijn inmiddels het huis uit. Het echtpaar is voor hun levensonderhoud afhankelijk van de landbouw. Ze ontving via het Dioconale Project van de kerk 5 kg goed maïszaad, en van de opbrengst van de oogst heeft ze 60 kg gedoneerd aan kwetsbare buren.

Lydia is daarnaast uitgekozen om namens de gemeente kuikens groot te brengen, ze heeft er tijdens het bezoek van de GZB 39. Het voer en andere benodigdheden komt van het Diaconale Project van de kerk. Ze krijgt zelf twee kippen, de kippenmest en lege voerzakken voor haar werkzaamheden. De winst van de verkoop van de kippen gebruikt de gemeente om kwetsbare leden van de kerk en de gemeenschap te helpen, bijvoorbeeld in de vorm van studiebeurzen voor weeskinderen.

Er wordt ook geld opzij gezet voor herinvestering, zodat het project kan worden voortgezet zonder verdere financiële steun. Lydia is erg gedreven en gemotiveerd om betrokken te zijn bij het project. Om daarmee ook andere kwetsbare mensen helpen.

Partner:

Projectcode: ZW.1.106 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

2023_MW.2.108 Mvano Limbe CCAP (53)
Malawi
De kerk in Afrika

Bijbelleesproject Malawi-Zuid

Malawi - verdubbelingsactie Bijbels
Malawi
De kerk in Afrika

Bijbels voor Malawi

MZ.1.104 mozambique 1 (1)
Mozambique
De kerk in Afrika

Meer aandacht voor jongeren in de kerk

2023_Ethiopië_ET.1.104 CA and non CA farming
Ethiopië
De kerk in Afrika

Ondersteuning gemeenschappen door duurzame landbouw

ME.4.104 NA4
Noord-Afrika
De kerk in Afrika

Vakopleiding in landelijke gebieden

DC.1.700 Medische coördinatie DSC03685 verkl
Congo
De kerk in Afrika

Trainingen medische staf

websitefoto ss.n.103 20220926_140020
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Terugkerende vluchtelingen Kajo-Keji

Malawi Ellomwe bijbelstudieproject
Malawi
De kerk in Afrika

Bijbelstudieprogramma Ellomwe taal

Les jeunes de District Songolo à la conférence de paix[51]
Congo
De kerk in Afrika

Jeugdwerk Noord-Oost Congo