Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

De kerk in het Midden-Oosten

Wereldkids Libanon met GZB TV

Wereldkids Libanon
Programma Wereldkids Libanon

In deze Wereldkids reizen we samen met de Nieuwsgier naar Libanon! Een land naast Israël, waar we in de Bijbel ook geregeld over lezen. De kinderen zien dat Libanon veel verschillende problemen (crisissen) kent en heel veel vluchtelingen uit het buurland Syrië opvangt. In deze Wereldkids ontdekken ze hoe de kerk midden in alle moeilijkheden een licht is voor de mensen en nieuwe hoop geeft.

Je kunt dit programma gebruiken voor bijvoorbeeld (zondags)school, een clubavond of een zendingsdag in de gemeente. Het programma bestaat uit allerlei losse onderdelen, deze kun je zelf samenstellen tot een programma dat past bij jullie activiteit.

Het programma is onderverdeeld in onderbouw en bovenbouw. Bij onderbouw denken we aan de leeftijd 4-8 jaar en bij bovenbouw de leeftijd 8 tot 12. Dit kan natuurlijk verschuiven en je kunt onderdelen ook mixen met elkaar.

Download hier het programma Wereldkids Libanon onderbouw - instructie voor leidinggevenden
Download hier het programma Wereldkids Libanon bovenbouw - instructie voor leidinggevenden
Download hier bijlage 1 aankleding van de ruimte

Werkblad Libanon

De kinderen ontdekken met dit werkblad meer over hoe het Evangelie mensen bereikt in Libanon. In het werkblad staan o.a. korte verhalen, puzzels, opdrachten en een spel om thuis te spelen. Je kunt het werkblad bestellen via onderstaand formulier of via info@gzb.nl. Ook kun je het werkblad hieronder downloaden. Het spel ‘Wie is het?’ is hieronder ook los te downloaden.

Download hier het werkblad voor de onderbouw
Download hier het werkblad voor de bovenbouw
Download hier het spel ‘Wie is het?’

GZB TV - Libanon

De Nieuwsgier heeft een brief gekregen van de leerplichtambtenaar en besluit om het land uit te vluchten. Hij vlucht naar Libanon, omdat daar nog veel meer vluchtelingen zijn. Echter, bij zijn landing verstuikt hij zijn poot en loopt hij een snavelbreuk op, maar hij heeft geen geld voor een dokter… Gelukkig weten Hannah, Nathan en Timon daar wel raad op!

logo GZB TV def
Schaduwverhaal Mozes

Het Bijbelverhaal van de Wereldkids Libanon is als schaduwverhaal opgenomen. Kijk samen het Bijbelverhaal op of speel het verhaal zelf als schaduwverhaal uit.

wereldkids_libanon_schaduwverhaal_mozes
Verhalentocht: Gabriëlle uit Libanon vertelt
Schermafbeelding 2022-05-10 212008
Sparen voor Libanon

Sparen voor Libanon kan op verschillende manieren. In het programma Wereldkids leggen we uit hoe je geld op kunt halen met de lampionnentocht. Daarnaast hebben we een leuke kluskaart beschikbaar waarmee je aan de slag kunt voor Libanon. Ook kun je als school of club het spaardoosje of de strippenkaart gebruiken bij het sparen. De materialen kunnen ook besteld worden via info@gzb.nl of 0343-512444.

Download hier de kluskaart

Download hier de strippenkaart (2,50 of 10 euro)

Download hier het spaardoosje

Meer weten over Libanon? Kijk dan hier.

Bestelformulier

Van de werkbladen, kluskaarten en spaardoosjes kun je - gratis - voor alle kinderen een exemplaar bestellen. We sturen het je met alle plezier toe.