Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Vacature

Docent Theologie Zuid-Soedan

Land

Zuid-Soedan

Soort

Buitenland

Duur

6 jaar
20220927_114737
Ben je een ervaren theoloog en schrik je er niet voor terug om onder moeilijke omstandigheden te werken? Zuid-Soedan is een land met veel problemen. Juist hier kun je van grote betekenis zijn voor de opbouw van de kerk.

Je wordt docent Theologie aan het Kajo-Keji Christian College (KCC). Aan dit college wordt een nieuwe generatie predikanten opgeleid. In een land dat zo zwaar te lijden heeft onder geweld en armoede kunnen juist zij een belangrijke rol spelen als het gaat om verzoening, bemoediging en de opbouw van hun kerk en de lokale gemeenschappen. Het KCC wil graag verder professionaliseren. Met jouw kennis en ervaring kun je bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

Wat kun jij verwachten?

Werkplek
Het KCC biedt niet alleen een opleiding voor predikanten, maar ook voor christelijke docenten. Er wordt lesgegeven in het Engels en in de lokale taal. Zelf draai je mee in het Engelse programma. Om er te komen brengt een MAF-vliegtuigje je naar het noorden van Oeganda, vandaar steek je over land de grens over naar Kajo-Keji. Naast je werk op het college is er ook de gelegenheid om te preken en toerustingscursussen te verzorgen in lokale gemeenten.
Collega's/Partners
Partnerkerk van de GZB is de Episcopale Kerk in Kajo-Keji; KCC is onderdeel van deze kerk. Door het oplaaiende geweld heeft een groot deel van de bevolking van Kajo-Keji jarenlang in vluchtelingenkampen in Oeganda gewoond. Ook KCC zag zich genoodzaakt om daar haar werk voort te zetten. Inmiddels is het relatief veilig in Kajo-Keji en is het kantoor van de kerk en het college in 2021 teruggekeerd naar Zuid-Soedan.
Nieuwe ervaringen

Een periode in het buitenland verrijkt je leven. Je bent onderdeel van een christelijke gemeenschap in het land waar je gaat werken. Je leert van elkaar en zoekt samen naar wegen om in woorden en daden Gods liefde te delen. Houd er echter ook rekening mee dat de situatie in Zuid-Soedan niet vergelijkbaar is met Nederland: er zijn nauwelijks voorzieningen, de relatieve rust is kwetsbaar en de armoede groot.

Wat verwachten wij?

Opleiding en competenties
 • Je hebt een master Theologie en bent met je ervaring breed inzetbaar.
 • Je bent zelfredzaam, een doorzetter en stressbestendig, zodat je je kunt aanpassen aan de eenvoudige en soms onzekere omstandigheden in Kajo-Keji.
 • Je wilt graag anderen helpen om de Bijbelse boodschap relevant te maken voor de eigen situatie.
 • Je kunt je goed uitdrukken in de Engelse taal.
 • Je herkent je in het GZB-profiel van een theologisch docent.
Ervaringen delen
 • Je bent lid van de PKN en actief betrokken bij één van de gemeenten uit de achterban van de GZB.
 • Je vindt het belangrijk dat christenen in Nederland zich betrokken voelen bij Gods wereldwijde kerk.
 • Je werft Zendingsmaatjes en deelt je ervaringen met je achterban.

En verder...
 • Vanwege de uitdagende woonomstandigheden en omdat er geen goede (onderwijs-) voorzieningen zijn, is deze functie niet geschikt voor een gezin met schoolgaande kinderen.
 • Voor een eventuele partner zijn er ook voldoende mogelijkheden om van betekenis te zijn binnen de kerk in Zuid-Soedan.
 • Tot mei 2024 zijn ds. Peter en Jeannette de Groot werkzaam aan het KCC. Kijk voor meer informatie op www.gzb.nl/zendingzuidsoedan.
Koffie?

Heb je het verlangen om je leven te delen, hier of in het buitenland, maar zit je ook nog vol vragen? We gaan graag met je in gesprek. Vrijblijvend, om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of werken voor de GZB iets voor jou is. Je bent welkom in Driebergen!

Overtuigd?
Solliciteer direct.

Heb je hart voor zending? Solliciteer bij de GZB!

Nog geen bestanden geselecteerd
Nog geen bestanden geselecteerd
Nog geen bestanden geselecteerd

anneke-schaddelee
Anneke Schaddelee