Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Vacature

Missioloog Malawi

Land

Malawi

Soort

Buitenland

Duur

5 jaar
vacature_missioloog_Malawi_header
Heb je een afgeronde studie Theologie en kennis van de islam: de kerk in Malawi kan je hulp goed gebruiken!

Het grootste deel van de bevolking van Malawi is christen, maar het aantal moslims neemt toe. Met ongeveer 20 procent vormen zij de tweede grootste religieuze groep in het ‘warme hart van Afrika’.
Het evangelisatiedepartement van de kerk in het noorden van het land heeft weinig kennis van de islam. Daarom zoeken zij een missioloog die hen kan helpen om juist ook deze groep te bereiken. Je gaat werken aan de missiologische bewustwording van gemeenten en ontwikkelt materialen om trainingen te geven aan predikanten en gemeenteleden over de islam.

vacature_missioloog_Malawi_strand
vacature_missioloog_Malawi_Hastings

Wat kun jij verwachten?

Collega's/partners

In Malawi werkt de GZB samen met de Presbyteriaanse Kerk van Centraal-Afrika (CCAP), de grootste protestantse kerk in het land. Deze kerk bestaat uit drie synodes. Met twee synodes werkt de GZB al langer samen bij het bereiken van de moslimnaaste. Nu vraagt de Livingstonia Synode in het noorden van het land om onze hulp. Je gaat nauw samenwerken met het evangelisatiedepartement binnen deze synode.

Werkplek

Malawi is een van de armste landen van de wereld. De werkeloosheid is hoog en de meeste mensen hebben weinig opleiding genoten. Je gaat aan de slag in het noorden van het land, in een omgeving die redelijk ruraal is en met weinig comfort. Voor gezinnen met kinderen in de middelbare schoolleeftijd is het niet echt een geschikte plek. Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd dan is thuisonderwijs de beste optie.

Nieuwe ervaringen

Een periode in het buitenland verrijkt je leven. Je bent onderdeel van een christelijke gemeenschap in het land waar je gaat werken. Je leert van elkaar en zoekt samen naar wegen om in woorden en daden Gods liefde te delen. Houd echter ook rekening met de culturele verschillen die er zullen zijn en misschien af en toe ook een gevoel van eenzaamheid, omdat je vrienden en familie mist.

Wat verwachten wij?

Opleiding en competenties
  • Je hebt een afgeronde studie Theologie met specialisatie in missiologie en/of islam.
  • Je geniet ervan om groepen te enthousiasmeren en kennis over te dragen.
  • Je bent een echte netwerker. Je onderhoudt onder andere contacten met de andere twee synodes waar meer ervaring is in evangelisatie in een context met veel moslims.
  • Je hebt analytisch en strategisch denkvermogen, zodat je de Livingstonia Synode kunt coachen in het toepassen van ervaringen van anderen in hun eigen situatie.
  • Je spreekt vloeiend Engels en bent bereid om de basis van het Tumbuka te leren.
  • Je herkent je in het GZB-profiel voor een Theoloog.
Ervaringen delen
  • Je bent lid van de PKN en actief betrokken bij één van de gemeenten uit de achterban van de GZB.
  • Je vindt het belangrijk dat christenen in Nederland zich betrokken voelen bij Gods wereldwijde kerk.
  • Je werft Zendingsmaatjes en deelt je ervaringen met je achterban.

En verder...

Het februari-nummer van Alle Volken stond in het teken van Malawi, en ging met name over de ontmoeting met de islam. Ds. Hastings Phale: “Natuurlijk kan ik als predikant de dorpen ingaan om daar het Goede Nieuws te vertellen. Maar we vinden het juist belangrijk dat de mensen uit de kerken handvatten krijgen om het Evangelie te delen. Zij komen hun buren dagelijks tegen op de markt, op het maisveld of in de minibus. Dát zijn de plekken om op een laagdrempelige manier te getuigen van Jezus Christus.” Download hier deze uitgave voor meer achtergrondinformatie

smal_vacature_missioloog_Malawi_groep_vrouwen
Koffie?

Heb je het verlangen om je leven te delen, hier of in het buitenland, maar zit je ook nog vol vragen? We gaan graag met je in gesprek. Vrijblijvend, om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of werken voor de GZB iets voor jou is. Je bent welkom in Driebergen!

Overtuigd?
Solliciteer direct.

Heb je hart voor zending? Solliciteer bij de GZB!

Nog geen bestanden geselecteerd
Nog geen bestanden geselecteerd
Nog geen bestanden geselecteerd

anneke-schaddelee
Anneke Schaddelee