Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evenement

GZB-dag

Prijs

Gratis

Locatie

Midden Nederland Hallen, Barneveld

Datum

18 - 03 - 2023
header website GZB-dag met thema

We zijn dankbaar dat we op D.V. zaterdag 18 maart weer een GZB-dag kunnen organiseren! Een dag van ontmoeting, samen luisteren naar inspirerende verhalen uit de wereldkerk, van samen zingen en met elkaar bidden. Zending zonder gebed is ondenkbaar. Het thema van deze GZB-dag is dan ook ‘Bid’.

After movie GZB-dag 2023

jlk mrt 18 2023_31
filipijnen DSC01982

Voor ieder genoeg te zien en beleven!

Na de afgelopen jaren waarin we veel online moesten zijn, staat het ontmoetingsplein centraal. Daar komt iedereen samen voor workshops, de veiling, stands en een hapje en drankje. Het ontmoetingsprogramma wordt omsloten door twee identieke podiumprogramma’s. Inspirerende sprekers uit Malawi en de Filipijnen vertellen hoe gebed onmisbaar is in hun leven en werk.

Programma

14.00u Podiumprogramma middag (vol)

Een afwisselend programma met onze sprekers ds. Rene Lozada Futalan uit de Filippijnen en ds. Hastings Phale uit Malawi over de kracht van gebed. Door verschillende verhalen worden we uitgenodigd om zelf ook biddend aanwezig te zijn als missionaire kerk in deze wereld. Uiteraard nemen we ook de tijd om samen te zingen en concreet te bidden voor het zendingswerk.


Let op: het is niet meer mogelijk om voor het middagprogramma te reserveren. Je bent uiteraard wel van harte welkom vanaf 16.00 uur om een workshop en de veiling bij te wonen en elkaar te ontmoeten. ’s Avonds is ook nog voldoende plaats om het podiumprogramma met de sprekers uit Malawi en de Filipijnen bij te wonen. 

Kijk live mee vanaf 13.45 uur


14.00u Jeugdprogramma’s
Voor jong en oud is er van alles te beleven op de GZB-dag. De allerkleinsten (0-4 jaar) zijn hartelijk welkom bij de oppas. Voor de kinderen in de onderbouw (4-8 jaar) en bovenbouw (8-12 jaar) is er een eigen programma met zingen, een Bijbelverhaal, knutsels en spelletjes. Ook komen zendingswerkers vertellen over gebed in Afrika. Om 16:00 start er nog een mooie voorstelling van Vrolijk Theater, ook wel bekend van de VBW! En ook voor de tieners (12-16 jaar) is er een eigen programma over zending en gebed. Ze gaan in gesprek met zendingswerkers en spelen uitdagende spellen!


16.00u Ontmoetingsplein

Tussen 16.00-19.30 uur is iedereen welkom op het ontmoetingsplein voor workshops, een veiling, GZB-stands en de verkoop van mooie producten uit het buitenland. Er is volop gelegenheid om elkaar te spreken en samen iets te drinken en eten.

Om 16.15 uur en om 18.15 uur zijn er twee workshoprondes voor meer inspiratie over zending. Er is vrije inloop, dus iedereen is welkom.

Om 17.15 uur vind de Grote GZB-Veiling plaats. Onder leiding van veilingmeester ds. Jan Ouwehand worden prachtige en creatieve producten en diensten aangeboden, waarvan de opbrengst naar het zendingswerk wereldwijd gaat. Zorg dat je erbij bent!


19.30u Podiumprogramma avond

Opnieuw horen we de indrukwekkende bijdragen vanonze sprekers ds. Rene Lozada Futalan uit de Filippijnen en ds. Hastings Phale uit Malawi over het thema ‘Bid, zonder ophouden’. Ook zullen we met elkaar zingen en bidden we voor de wereldkerk.

Kijk live mee vanaf 19.15 uur


21:30 GZB Jongerencafé
Aansluitend op het podiumprogramma zijn alle jongeren (18-30 jaar) van harte welkom in het Grand Café voor een hapje en een drankje. Hier spelen we een leuke pubquiz over zending, gebed en de wereld.

Let op: in beide podiumprogramma's is plaats voor max. 750 bezoekers

Het is niet meer mogelijk om voor het middagprogramma te reserveren. Je bent uiteraard wel van harte welkom vanaf 16.00 uur om een workshop en de veiling bij te wonen en elkaar te ontmoeten. ’s Avonds is ook nog voldoende plaats om het podiumprogramma met de sprekers uit Malawi en de Filipijnen bij te wonen.

Reserveer hieronder kaarten voor het avondprogramma.

Plaats

De GZB-dag vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Adres: Thorbeckelaan 123, 
3771 ED Barneveld

Sprekers

04 DSC_3439

ds. Hastings Phale, een bevlogen evangelist uit Malawi. Jarenlang werkte hij als technicus in een luciferfabriek in de grote stad. Nu woont hij op het platteland van Malawi om mensen over Jezus te vertellen en om kerken te trainen om hetzelfde te doen. Ds. Hastings doet zijn werk in afhankelijkheid van God en kan niet zonder gebed. Op de GZB-dag vertelt hij er meer over.

Pastor Rene spreker GZB-dag

ds. Rene L. Futalan uit de Filippijnen. De kerk daar heeft een enorme drive om het Evangelie te delen en groeit snel. Samen bidden speelt daarin een belangrijke rol. Vanuit de Bijbel laat ds. Rene zien hoe belangrijk gebed is voor een missionaire kerk en deelt hij zijn lessen met ons.

Workshops

Zending in jouw gemeente: maak er (gebeds)werk van!

2e etage - zaal 2.02

Heb je hart voor zending en wil je dat jouw gemeente zich meer betrokken voelt bij de wereldwijde kerk? In deze workshop krijg je concrete tools in handen om zending een prominentere plek te geven in het gemeenteleven. Iedereen is welkom, extra interessant voor zendings- en thuisfrontcommissieleden!

Door: Nadia Smits & Daniëlle Damsteeg (relatiebeheerders)

Bijbellezen met andere ogen!

1e etage - zaal 1.03

We lezen samen een Bijbelgedeelte lezen over het gebed. Wat roept dat bij ons op en hoe lezen christenen elders in de wereld dit gedeelte? We ontdekken wat onze broeders en zusters over het gebed hebben geleerd en hoe we elkaar kunnen bemoedigen om zonder ophouden te bidden.

Door: Jaap Haasnoot (coördinator leren & opleiden)

Gebed en missionair gemeente-zijn

1e etage - zaal 1.04

Kerk-zijn in een seculiere tijd vraagt veel van een predikant, kerkenraad en gemeente. GZB, HGJB en IZB helpen gemeenten om hierbij nieuwe wegen te vinden, ieder met hun eigen invalshoek. Hoe blijven we als gemeente naar buiten gericht? In deze workshop laten de drie bonden zien hoe je dat concreet kunt maken in ons bidden als gemeente.

Door: Martijn van den Boogaart (directeur GZB), ds. Sjaak van den Berg (directeur IZB) & Jan Kranendonk (directeur HGJB)

Kijk mee via livestream

Kun je er zowel bij het middag- als het avondprogramma niet bij zijn? Via onze livestream kun je beide podiumprogramma bijwonen vanuit jouw woonkamer. Hoor de indrukwekkende bijdragen van onze sprekers ds. Rene Lozada Futalan uit de Filippijnen en ds. Hastings Phale uit Malawi over het thema ‘Bid, zonder ophouden’.

De grote GZB-veiling

Tijdens het ontmoetingsprogramma vind dit jaar de eerste GZB veiling plaats en jullie kunnen allemaal meedoen! In 45 minuten zullen de mooiste, creatiefste en grootste 'kavels' over de toonbank vliegen. Met een bekende veilingmeester, oud GZB-directeur Jan Ouwehand. We gaan met elkaar voor een prachtige opbrengst.

Collecte GZB-dag

Zowel tijdens het middag- als het avondprogramma collecteren we voor Malawi en de onkosten voor de GZB-dag. Bid, help en geef je mee?

We zien je graag op de GZB-dag op D.V. zaterdag 18 maart. Welkom!

Tijdens het programma worden er foto's/filmbeelden gemaakt voor PR-doeleinden. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat jij/jouw kind in beeld kan komen, geef dit dan door aan de organisatie.