Een ontmoeting met iemand uit de wereldwijde kerk maakt indruk en zet ons in beweging. Daarom hebben we een aantal gasten uit Nepal, Libanon, Bulgarije en Colombia * uitgenodigd om naar Nederland te komen. Ze willen graag met jong en oud verhalen delen én ons aanmoedigen om goede woorden te spreken over God.

Bulgarije
Natalya Stoykova is de drijvende kracht achter de Samaritaanse Vrouwen, een kleine groep vrouwen die het Evangelie wil delen in de regio Burgas. Mede dankzij het werk van Natalya zijn er ruim tien kleine huisgemeenten en bijbelstudiegroepen ontstaan. De bevolking in deze dorpen bestaat uit Bulgaren, Roma en Turkse moslims. Omdat er veel armoede in deze dorpen is, wordt er ook hulp geboden aan de meest kwetsbaren. Natalya zet zich met hart en ziel in om missionair aanwezig te zijn in de regio, als een bron van levend water.
Colombia
Sixto Hernandez is predikant in Medelin, een stad in het noorden van Colombia met zo’n 2,5 miljoen inwoners. De verschillen zijn groot. Ds. Sixto Hernandez is enerzijds betrokken bij kerkplanting in middenklasse wijken, maar werkt ook onder mensen in de marge van de stad. Zo woont hij in de straat waar veel prostituees hun werk doen en de walmen van verdovende middelen zijn pastorie binnenwaaien. Het is zijn verlangen dat ‘de straat van de zonde’ een plek van Gods genade mag worden.

_-_bijgesneden.jpg?width=575&crop=0%2C0%2C2982%2C3273&mode=crop&format=jpeg&dpr=1.0&signature=63d2d3960f9afd81dd63b0652ea0400887d4c8d3)
Libanon
Elie Haddad is directeur van ABTS (Arab Baptist Theological Seminary), een vooraanstaande theologische opleiding in Beirut voor toekomstige predikanten en andere kerkleiders. De studenten komen uit Libanon maar ook uit diverse andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De economische en politieke situatie in Libanon is schrijnend en er zijn volop spanningen in de regio. Hoe kan de kerk een baken van hoop zijn in een regio waar veel christenen vertrekken en het aantal vluchtelingen groot is? Dr. Elie Haddad wil kerkleiders uit diverse Arabische landen toerusten, zodat ze dienend hun plek in de samenleving kunnen innemen.
Nepal
Jiwan Bharati werd als kind al geroepen om het Evangelie in Nepal te delen. Net als zijn vader trekt hij de afgelegen bergdorpen van de Himalaya in om christenen daar te ondersteunen. Het christendom in het hindoeïstische Nepal is nog jong, maar in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er zijn veel getuigenissen te delen waarin mensen op wonderlijke manieren tot geloof komen. Jiwan zet de droom van zijn vader voort en wil – met alle uitdagingen die er zijn – nog meer mensen bereiken met Gods liefde.
PR-materialen
- Bericht ontmoeting wereldkerk voor gemeenteblad