Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

EG.1.114
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten
Omzien naar je naaste
10:27 - Zorg voor kwetsbare mensen

Jonge gemeenten willen van betekenis zijn voor hun omgeving

Doelbedrag

€ 40.000

Waarom is dit project nodig?

Veel dorpen in Egypte kampen met problemen, zoals ongeletterdheid, werkloosheid, gebrek aan kraanwater en goede gezondheidszorg. De jonge christelijke gemeenten in deze dorpen hebben veelal het verlangen om een krachtig getuigenis te zijn in hun omgeving. Hun diaconale rol is belangrijker dan ooit! Wij willen hen helpen om activiteiten te ontwikkelen die uitzien naar de gemeenschap of die arme gemeenteleden helpen om hun eigen inkomen te verwerven.

EG.1.114 tassenproject

Wat houdt het project in?

De GZB werkt samen met 14 jonge gemeenten in Egypte die zich bevinden in dorpen en wijken van Caïro waar veel armoede is. Al deze gemeenten zoeken naar manieren om van betekenis te zijn voor hun omgeving. Zo is er een gemeente met een eigen kinderopvang, zodat kinderen in een veilige omgeving kunnen worden opgevangen als ouders moeten werken. Een andere gemeente deelt wekelijks voedselpakketten en waterfilters uit én weer een andere gemeente organiseert (beroeps)trainingen voor vrouwen. Ook is er een gemeente die een kleine kliniek bouwt. In Egypte is er veel weerstand tegen het christelijk geloof, maar door allerlei sociale projecten die de gemeenschap dienen, wint de kerk vertrouwen. Alle gemeenten doen wat ze kunnen om het licht van het Evangelie te laten schijnen.

Impact

Saoud* is onlangs tot geloof gekomen

Saoud* kwam door een tassenproject in contact met de kerk. Onlangs is ze tot geloof gekomen. Ze maakt prachtige tassen en krijgt daarvoor maandelijks een salaris waardoor ze in haar eigen levensonderhoud kan voorzien. De overige winst van het project komt ten goede aan de kerk.

Partner:

Projectcode: EG. 1.114 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

LB.1.103 aleppo jlk nov 02 2018_194
Syrië
De kerk in het Midden-Oosten

Hulp voor Aleppo