Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Malawi Ellomwe bijbelstudieproject
Malawi
De kerk in Afrika
Geloofsgroei van gemeenteleden

Bijbelstudieprogramma Ellomwe taal

Doelbedrag

€ 9.400

Waarom is dit project nodig?

Een Bijbel in je eigen taal… voor ons heel gewoon, maar niet voor de Lomwe in Malawi. Zij hebben pas een paar jaar een Bijbel in hun eigen taal. Maar om de Bijbel ook echt te begrijpen, is nog niet zo eenvoudig. Veel mensen hebben weinig opleiding genoten of zijn zelfs analfabeet. Op steeds meer plekken starten er interactieve Bijbelstudiegroepen en groeien mensen in geloof.

Ellomwe bijbelstudieproject Malawi-min

Wat houdt het project in?

De Lomwe bevolking bestaat uit zo’n 900.000 mensen. Zij wonen met name in het zuidoosten van Malawi. Tot een paar jaar terug was de Bijbel voor hen alleen toegankelijk in het Chichewa, maar dat is niet hun moedertaal. Nu willen we stimuleren dat ze de Bijbel ook actief gaan gebruiken. Niet alleen de gewone gemeenteleden, maar ook kerkleiders. De meeste voorgangers hebben namelijk geen theologische opleiding en vaak niet eens de basisschool afgerond. Gezamenlijke Bijbelstudie helpt bij het beter verstaan van de Bijbel, bij het preken en basale theologische vorming.

We maken daarbij gebruik van een nieuwe, interactieve Bijbelstudiemethode die is opgezet door zendingswerker ds. Gert van de Pol. In 48 dorpen worden leiders getraind in deze nieuwe methode. Zij vormen een Bijbelstudiegroep met belangstellenden uit hun omgeving en komen wekelijks bijeen om de Bijbel in het Ellomwe te bestuderen. De Bijbelstudiemethode is eenvoudig: de deelnemers proberen antwoorden te vinden op vier vragen aan de hand van steeds een ander gedeelte uit de Bijbel: 1. Wat raakt je in dit gedeelte het meest? 2. Wat begrijp je niet (goed)? 3. Wat leren we in dit gedeelte over God? 4. Hoe brengen we wat we leren in de praktijk?

Project-assistent Mayeso Muhuru:

“Het helpt ons om het christen-zijn in de praktijk te brengen. In tegenstelling tot hen die alleen naar de kerk gaan. Ze komen naar de kerk maar veranderen niet. Maar zij die de Bijbel bestuderen, weten hoe ze het Woord van God moeten toepassen. Ik geloof dat ze een verschil maken, in hun gemeenschap, in hun kerk, in hun land.”

Partner: Gert en Rieneke van de Pol

Projectcode: MW.5.100 (bij bankoverschrijving vermelden)

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

Enukweni II (39)
De kerk in Afrika

Jeugdwerk in Noord-Malawi

2016-03-01 (10)
De kerk in Afrika

Huwelijkscursussen

2016-03-07 (55)
De kerk in Afrika

Trainingen om je geloof te delen

Enukweni II (3)
De kerk in Afrika

Jongerenwerk in Zuid-Malawi

MW.2.106.2
De kerk in Afrika

Zorg voor de natuur - Malawi

mw.2 104 shelter okt20[22135]
De kerk in Afrika

Opvanghuis voor mensen met een beperking

Enukweni (13)
De kerk in Afrika

Opleiding van predikanten en voorgangers