Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Malawi

Blantyre Synod

CCAP training Malawi - groepsfoto blantyre synod
Quote

“De Veritas-training heeft me geleerd hoe ik de Bijbel in de juiste context lees en daarover preek in de gemeente. Alleen Gods woord heeft het nu nog voor het zeggen. Zo ontdekten dat we allemaal de opdracht hebben om het Evangelie te delen met de mensen om ons heen en uit te reiken naar noodlijdenden in onze gemeenschap!” - Gabriel Amos Salapa, trainer Veritas

De Blantyre Synode van de Church of Central Africa Prysbeterian (CCAP) is een van de vijf synodes van de presbyteriaanse kerk. Naast de synodes in Zimbabwe, Zambia, Noorden en Midden van Malawi bestrijkt het gebied van de Blantyre Synode het Zuiden van Malawi. In dit gebied geven ongeveer 250 predikanten leiding aan 1,7 miljoen mensen die op een kleine duizend preekplekken op zondag samen komen. De Blantyre synode ziet het als haar hoofdtaak Jezus Christus als Redder en Heer voor de mensheid te verkondigen en hen tot discipelen van Jezus te maken. Dit doet ze onder andere door het houden van erediensten, het bevorderen van de sociale gerechtigheid en het bevorderen van het welzijn van de mensheid. Een bijzondere rol is weggelegd voor jeugdverenigingen, de Mvano (vrouwenvereniging) en Mens Ministry (de mannenvereniging).

De GZB en de kerk zorgen er samen voor dat er doelbewust programma's worden opgezet voor de jeugd om leiderschapsvaardigheden binnen de kerk te ontwikkelen. De jeugd wordt hierdoor op alle niveaus van de kerk betrokken. Ook wordt er ondersteund op het geven van Veritas, Timothy Leadership en TEEM cursussen om het leiderschap op het grondvlak van de synode te versterken. Er zijn te weinig predikanten om alle kerken te bedienen. Daarom worden de gemeenten versterkt door de toerusting via de cursussen.

De Blantyre Synode ziet het als haar missie de verkondiging van Gods Evangelie in binnen- en buitenland te intensiveren. Hiertoe steunt de GZB de missiedesk van de synode in Blantyre; specifiek om de kerk toe te rusten het Evangelie van Jezus Christus onder de Yao bevolking te verkondigen.

Daarnaast is de GZB met de Blantyre Synod in 2019 een bijbelleesprogramma gestart. De hele synode wordt hier stapsgewijs op getraind en ook studenten worden betrokken bij dit programma.

Blantyre Synod

Verhalen

Verhaal-roeping-fam-de-groot-banner
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Enthousiasme voor God en een roeping naar Zuid-Soedan

IMG_20210921_131604
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Situatie Zuid-Soedan

Zuid-Soedan DSC_0243 - verhaal sfeerfoto
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

(On) vruchtbaar

20220125_123842 - verhaal kajo keji peter en jeannette
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Gemotiveerde docenten Kajo Keji

Verhaal-abcd
Rwanda
De kerk in Afrika

ABCD

Rik Mager doop Rwanda
Rwanda
De kerk in Afrika

Dopen in Rwanda

Portret-rik-en-caroline-mager-rwanda
Rwanda
De kerk in Afrika

De bodemloze put

kerk Rwanda
Rwanda
De kerk in Afrika

De wortel van armoede

Rwanda opleiding predikanten 2
Rwanda
De kerk in Afrika

De opleiding van Rwandese predikanten