Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

B376-E&M-YouTube
Nederland
Omzien naar je naaste
10:27 - Diaconaat dichtbij

Inburgeren in twee koninkrijken

Doelbedrag

€ 16.000

Waarom is dit project nodig?

Evangelie & Moslims heeft een Arabisch-Nederlands YouTube-kanaal dat maandelijks door vele duizenden migranten en vluchtelingen wordt bekeken. Velen ontdekken het kanaal door de succesvolle taalcursus en lessen over inburgering. Op het kanaal is echter veel meer te vinden zoals christelijke liederen, uitleg van de Bijbel en getuigenissen van mensen die tot geloof in Jezus kwamen. Zo wordt er aan gewerkt dat asielzoekers niet alleen goed inburgeren in onze Nederlandse samenleving, maar ook kennismaken met het koninkrijk der hemelen.

B376-E&M-YouTube-2 uitsn

Wat houdt het project in?


Veel asielzoekers hebben een rugzak. Ze torsen de last mee van oorlogsgeweld, een levensgevaarlijke vlucht, verlies van familieleden, vervlogen dromen. Bouwen aan een nieuwe toekomst in een vreemd land met een vreemde taal is dan niet eenvoudig.

Evangelie & Moslims heeft een Arabisch-Nederlands YouTube-kanaal dat door maandelijks door vele duizenden migranten en vluchtelingen wordt bekeken. Velen ontdekken het kanaal door de succesvolle taalcursus en lessen over inburgering. Op het kanaal is echter veel meer te vinden zoals christelijke liederen, uitleg van de Bijbel en getuigenissen van mensen die tot geloof in Jezus kwamen. Het feit dat de lessen in het Arabisch gesproken zijn (alles is ook in het Nederlands vertaald) en gegeven worden door iemand die ook zelf gevlucht is en spreekt vanuit de hoop die hij in Jezus gevonden heeft, maakt het kanaal bijzonder. Wekelijks komt de medewerker van Evangelie & Moslims in gesprek met tal van mensen die vertellen hoezeer ze geholpen zijn en daarbij iets delen van de moeiten van hun leven. De medewerker geeft dan pastorale adviezen en nodigt hen tevens uit de christelijke video-programma’s te bekijken en nodigt hen uit voor samenkomsten die hij op diverse plaatsen in het land organiseert. Vaak zoekt hij ook gezinnen op en bidt met hen voor hun leven en geeft hen pastoraal en diaconaal advies. Zo wordt er aan gewerkt dat asielzoekers niet alleen goed inburgeren in onze Nederlandse samenleving, maar ook kennismaken met het koninkrijk der hemelen.

Impact

A ontdekte een Arabisch-Nederlands YouTube-kanaal met taallessen over het Nederlands die in het Arabisch werden gegeven. Het hielp hem en zijn vrouw enorm vooruit.

Partner:

Projectcode: NL.B.376 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

project-egypte
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Thuiszorg in Aswan

2023 Duitsland uitsnede
Duitsland
De kerk in Europa

Zomercollecte 2024: Pionieren in Duitsland

Foto bij TH.1.101 Koravit (1)
Thailand
De kerk in Azië

Zendingsexpeditie Isaan

Musa Kalu Nile Theological College
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Studiebeurzen theologiestudenten Soedan

pinkstercollecte2024
Thailand
De kerk in Azië

In elk Thais dorp een kerk

NL.B.375-E&M-Rabita23
Nederland
10:27 - Diaconaat dichtbij
Omzien naar je naaste

Conferenties voor nieuwe gelovigen

NL.B.374 IMG_5250 liggendeversie
Nederland
Omzien naar je naaste
10:27 - Diaconaat dichtbij

Werken aan herstel voor migrantenvrouwen

NL.B.371 IMG_5215
Nederland
10:27 - Diaconaat dichtbij
Omzien naar je naaste

Diaconale en pastorale hulp voor bekeerlingen

stichting GAVE Fotografie Gertjan van Ginkel 08-21 (100 van 335) (2)
Nederland
Omzien naar je naaste
10:27 - Diaconaat dichtbij

Van gevlucht naar geliefd