Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Catecheseproject Costa Rica

ZIE_7985_edited - landschapsfoto costa rica

Het vorige catecheseproject #durftegetuigen is hier nog te vinden.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

Costa Rica!

Een prachtig vakantieland. Wuivende palmbomen, kleurrijke vogels, vulkanen, eindeloze koffieplantages en een schitterende natuur. Maar wie beter kijkt ziet meer… Costa Rica telt ook duizenden kansloze kinderen. Deze gezinnen worden door armoede, drugsverslaving en geweld in een ijzeren greep gehouden. Met verslaafde moeders die vastzitten in een vicieuze cirkel.

De kerk in Costa Rica ziet deze mensen en verbreekt die greep door mensen te voeden, kinderen op te vangen, medische zorg te verlenen, verslaafden te helpen met afkicken én het geloof te delen. Voor veel mensen de eerste stap naar een nieuw leven met God.

ZIE_9370_edited
Doe mee met het catecheseproject!

In deze les ontdekken jongeren hoe vanuit het Evangelie de opdracht klinkt om het goede nieuws te delen met woorden en daden. Dat begint met een andere manier van kijken. Wat zie je als je om je heen kijkt? Catechisanten worden geïnspireerd door voorbeelden uit de kerk van Costa Rica. Wat kun je zelf als kerk of als jongere betekenen voor mensen om je heen? Hoe leer je te kijken met Gods ogen?

Het programma bestaat uit een Bijbelstudie, werkvormen om samen met de catechisanten aan de slag te gaan en een filmpje. Ook wordt er meer informatie gegeven over de kerk in Costa Rica, waarvoor de opbrengst van het catecheseproject bestemd is. Het catecheseproject sluit hierbij aan bij het HGJB-Diaconaal Project #Ik zie, ik zie.

Eind september staat het filmpje online en worden de lesbrieven toegestuurd. Het filmpje is ook los op een usb-stick te bestellen.

Downloads

Lesbrief Costa Rica

Bijlage 1 - instructie Kahoot

Bijlage 2 - achtergrond en antwoorden quiz

Bijlage 3 - achtergrond Mattheüs 25

Bestelformulier

Vragen?

Wij helpen je graag!

vierkant maanenvesther P2100972
Esther van Maanen