Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Adré en Marja Lichtendonk

Laat er licht zijn

burning-candles-g90b0a9f34_1920

We zijn aan de praat. Zij als Bosnische vrouw in Nederland en ik in Bosnië en Herzegovina. Ze is op zoek naar antwoorden en stelt vragen. Nieuwsgierig wat ze van de Bijbel kan leren.

We beginnen maar gewoon bij het begin, bij Genesis 1. Elke vrijdagavond hebben we samen een online Bijbel leesuurtje. Niet al haar vragen kunnen wachten. Halverwege de week stuurt ze me een appje. „Vieren jullie kerstfeest? Staat het ergens in de Bijbel, dat je dit moet vieren?“ Haar vragen zetten me aan het denken.

"God stuurde Zijn Zoon Jezus, hét Licht van de wereld."

Logica en traditie worden bevraagd. Leerzaam om terug te gaan naar de kern. Opnieuw stuurt ze een berichtje. “Vieren jullie advent? Ik weet inmiddels ook wat dát betekent.” Opnieuw gespreksstof. Ineens ontdekken we samen een rode lijn van Genesis 1 naar de geboorte van Jezus. God zei namelijk: “Laat er licht zijn”. Zo is God. Hij is de God van licht, van nieuw leven. Er is herkenning in ons eigen leven. We vertellen het aan elkaar. Het licht is ons opgegaan toen we God leerden kennen.

God stuurde Zijn Zoon Jezus, hét Licht van de wereld. God spreekt nog altijd: “Laat er licht zijn”. Hij spreekt en dient Zich aan. Hij laat het licht vallen op Zijn eniggeboren Zoon, die het Licht van de wereld is. De Heere God gaat er tot op de dag van vandaag mee door. Hij dient Zich nog steeds aan in mensenlevens. Totdat Jezus terugkomt. Daar zien we naar uit.

Adré en Marja Lichtendonk zijn in 2019  uitgezonden naar Bosnië en Herzegovina. Samen met de partnerkerken onderzoeken zij wat nodig is om ‘kerk te zijn’ binnen de protestantse beweging in een voornamelijk Islamitisch land. Lees hier meer over hun drijfveer en hoe je hen online kunt volgen.

Notificatie Verhalen Adré en Marja

Wil jij via de e-mail een seintje ontvangen als er weer een nieuw verhaal van ons online komt? Laat dan hier je gegevens achter.

Verhalen

Adre en Marja lezen psalm
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Samen bidden

Verhaal Adré en Marja - Thuis
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Thuis

Rondje Resad
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Rondje Resad

Zending in 1 minuut
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Zending in 1 minuut

Mir
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

MIR