Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Adré en Marja Lichtendonk

Zending in 1 minuut

Zending in 1 minuut

"Zending is voor mij..."

Tijdens onze opleiding om zendingswerker te worden, kregen we de vraag om in 1 minuut te vertellen wat “zending” voor ons inhoudt. Met een tijdklokje op 1 minuut  deden we allemaal een poging. Dertien personen die uitgezonden zouden worden naar verschillende landen in verschillende contexten. Na 1 minuut ging er onverbiddelijk een belletje terwijl we nog zoveel meer wilden zeggen over ‘Zending is voor mij…’. Wat zou jij eigenlijk zeggen? Stop even met doorlezen, sluit de ogen en bedenk wat jij zou zeggen op deze stelling. Dus niet:  'Zending is...', maar: 'Zending is voor mij...' Belangrijk verschil. Je zou anders kunnen voldoen met het opzoeken van een definitie van 'zending'. Dan vind je bijvoorbeeld: geleverde koopwaar – missie – aflevering – poststuk – partij spullen – afvaardiging - opdracht - wat gezonden wordt. Tussen twee haakjes:  Hier zou best over te mediteren zijn. Maar laten we het houden bij: 'Zending is voor mij....’

Mooie uitdaging om over na te denken in een kerkenraad, op een Bijbelkring, jeugdclub, of bij de koffie op een zondag waarin aandacht is voor ‘Zending', zoals deze week in onze thuisgemeente Putten. Wat zou Paulus eigenlijk gezegd hebben? Wat vinden we erover in de Bijbel? Allerlei vragen komen op, als je dit kort en krachtig wilt verwoorden. Eén van de 13 in onze opleiding lukte het om het in minder dan 1 minuut zó te zeggen:  "Zending is voor mij, dat het licht op Jezus valt, dat het licht valt op Gods Koninkrijk en tekenen van dat Koninkrijk opgericht worden".

Word Zendingsmaatje!

Ben je geïnspireerd door de verhalen uit de wereldkerk en wil je graag betrokken zijn? Word dan Zendingsmaatje van één van onze zendingswerkers en ondersteun ons werk!

Verhalen

2023_brievenbussen
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Vakantiegroet

Adre en Marja lezen psalm
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Samen bidden

burning-candles-g90b0a9f34_1920
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Laat er licht zijn

Verhaal Adré en Marja - Thuis
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Thuis

Rondje Resad
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

Rondje Resad

Mir
Bosnië en Herzegovina
De kerk in Europa

MIR