Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

India

Christian Reformed Fellowship of India

India-Newbegin-directeur CRFI
Quote

"Er gebeurt iets moois in India! Het aantal doopfeesten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Met die groei, groeit helaas ook de weerstand vanuit de samenleving en de overheid. We moeten voorzichtig zijn en onze werkers en gemeenschappen goed toerusten en beschermen." - Newbegin, directeur CRFI

Onze partner in India is de Christian Reformed Fellowship of India, een gereformeerde organisatie die vooral in Noord- en Centraal-India evangelisatie- en kerkplantingswerk doet. Ze zijn in 2006 gestart met vijf lokale evangelisten. Inmiddels heeft CRFI meer dan 200 lokale werkers en zijn er meer dan 350 (huis)gemeenten gestart. CRFI werkt in gebieden waar geen actief evangelisch getuigenis is, maar waar er wel een bepaalde mate van openheid is. Ze werken altijd op basis van woord en daad, omdat de Bijbel duidelijk is dat beide noodzakelijk zijn voor christelijke zending en kerkplanting.

De evangelisten werken in teams met 5-7 werkers in een cluster van dorpen met één teamleider. Daarnaast organiseren medische/sociale teams van CRFI programma's op het gebied van gezondheid, onderwijs, ontwikkeling van vrouwen en kinderen, hulpverlening en gemeenschapsontwikkeling. Ze doen dat zoveel mogelijk in diezelfde clusters. Het opent ook de deur voor nieuwe zendingsgebieden waar het werk voor de evangelisten moeilijk is vanwege grote weerstand. Op deze manier kon CRFI al duizenden mensen over onze Heiland, Jezus Christus, vertellen.

Newbegin, directeur van CRFI, getuigt van de enorme kerkgroei de laatste 10-15 jaren, vooral in Noord- en Noordoost-India. “Lag het percentage christenen hier eerst nog op 2,5%, het wordt nu geschat op 5 tot 7,5% of zelfs meer. Er gebeurt iets moois in India! Het aantal doopfeesten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Tegelijk moeten we voorzichtig zijn en onze werkers en gemeenschappen goed toerusten en beschermen.”

Christian Reformed Fellowship of India

Verhalen

Portretfoto Jiwan Nepal 1
Nepal
De kerk in Azië

Het Evangelie in de bergdorpen

GZb-Verhaal-Gebed wordt verhoord
Centraal-Azië
De kerk in Azië

Een gebed wordt verhoord

vader en moeder met hun Kausar - bewerkt
Centraal-Azië
De kerk in Azië

Een verlamd meisje als evangelist

IMG-20230607-WA0004-002-1030x687
Centraal-Azië
De kerk in Azië

GZB-Experience Centraal-Azië | 3

IMG-20230601-WA0003-1030x773-2
Centraal-Azië
De kerk in Azië

GZB-Experience Centraal-Azië | 2

IMG-20230526-WA0004 - groepsfoto experience centraal-azië
Centraal-Azië
De kerk in Azië

GZB-Experience Centraal-Azië | 1

Jansen, William en Monica portret
Filippijnen
De kerk in Azië

Dat wat je niet ziet...

rsz_dsc_0010
Filippijnen
De kerk in Azië

God beantwoordt gebed

DSC03978 - sfeerfoto william en monica - jeugdwerk filipijnen
Filippijnen
De kerk in Azië

Jeugdwerk Filipijnen