Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Colombia

Gerrit Vreugdenhil

Gerrit Vreugdenhil profielfoto
Quote

"De vitaliteit van de kerk hangt af van goed en relevant Bijbels onderwijs."

Wie ben je?

Ik ben ds. Gerrit Vreugdenhil, getrouwd met Corine en we hebben drie kinderen. In de periode 1998-2007 was ik als docent Oude Testament verbonden aan een Evangelisch Theologische Faculteit in Chili. Daarna ben ik predikant geweest in Woerden en Gouda. Het afgelopen jaar is er een nieuwe roeping naar mij toegekomen.

Wat doe je?

Met ingang van september 2022 ga ik als docent Oude Testament werken aan het Seminario Bíblico de Colombia. Het seminarie zocht iemand die gepromoveerd was in het Oude Testament en vanuit zijn praktijkervaring predikanten kon opleiden. Ik ervoer in de vraag van het seminarie heel sterk dat veel lijnen in mijn leven samenkwamen: de liefde voor de wereldkerk, de passie die ik heb voor het theologische onderwijs, het verlangen om predikanten toe te rusten en mijn ervaring in Chili. Deze functie betreft een parttime aanstelling; ik zal zowel aan het seminarie alsook vanuit Nederland lesgeven. Corine en ik blijven in Gouda wonen.

Landschapsfoto Colombia Gerrit Vreugdenhil

Wat drijft je?

Eén van de mooiste dingen van het werk aan het seminarie is dat je samen kunt optrekken met de studenten. Onderwijs is altijd tweerichtingsverkeer. Wat hebben zij nodig om goede dienaren van het Woord te zijn. Het seminarie biedt ook allerlei vormen van toerusting aan in lokale kerken of via conferenties op het seminarie zelf. Naast het lesgeven in het Oude Testament, hoop ik ook te kunnen delen wat ik over de Heilige Geest en Geestelijke strijd de afgelopen jaren geleerd hebt. Daar is namelijk grote behoefte aan in de kerken.

Gerrit Vreugdenhil


Uitgezonden in 2022 door de Sint-Jansgemeente, Gouda.

Graag in contact komen? Mail mij

Meer weten over Colombia?
Steun mijn missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij mee?

Word mijn Zendingsmaatje
Laatste nieuwsbrieven Gerrit Vreugdenhil

Juni 2024

Januari 2024

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

2
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Het leven in Medellín

Pastor Carlos Colombia Gerrit Vreugdenhil schilderij liggende foto
Colombia
De kerk in Latijns-Amerika

Levend water