Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Libanon

Heleen Dandash – van den Berg

Heleen Dandash - van den Berg
Quote

"Het gaat om kwaliteit, niet kwantiteit. We investeren in mensen, niet projecten."

Wie ben je?

Ik ben Heleen Dandash - van den Berg. Al op jonge leeftijd had ik de wens om in het buitenland te wonen, maar van zending wist ik toen nog niets. Jaren later werd ik in 2017 door Hervormde Gemeente Montfoort uitgezonden naar Libanon. In Libanon leerde ik mijn man Wassim kennen. We trouwden in 2021. Ik ben creatief en enthousiast en geniet van wandelen in de Libanese bergen en lentebloemen.

Wat doe je?

Bij Peuteropvang GROW in Beiroet vinden kwetsbare peuters een plek waar ze veilig kunnen ontwikkelen. Als logopedist train ik de begeleidsters hoe zij de kinderen kunnen helpen in hun taalontwikkeling. Dit is niet alleen belangrijk voor hun toekomst, maar ook voor hun geestelijk leven. Taalproblemen zijn immers een grote barrière voor het begrijpen van het evangelie. Ik begeleid ook jonge vrouwen binnen de lokale kerkelijke gemeente in hun dagelijkse wandel met de Heere Jezus. Dit doe ik door samen te bidden, Bijbel te lezen en te bestuderen, door het geven van pastorale zorg en simpel het leven te delen.

Heleen Dandash GROW

Wat drijft je?

De oogst is groot, maar er zijn weinig werkers. De geestelijke honger in het door crisis geteisterde Libanon is immens, maar we komen handen tekort. Het is een voorrecht om bij te dragen aan steun voor kinderen en hun families in de marge. De liefde van Jezus is juist ook voor kleine kinderen. Het brengt veel vreugde en dankbaarheid om binnen de gemeente jonge gelovigen te zien opgroeien. Hun toewijding en geloof geeft hoop aan Libanon.

Heleen Dandash – van den Berg

Uitgezonden in 2017 door Hervormde Gemeente Montfoort.

Graag in contact komen? Mail mij
Wil je een notificatie ontvangen bij nieuwe verhalen? Inschrijven

Steun mijn missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij mee?

Inspiratie voor jouw gemeente?

In onze toolbox vind je informatie, inspiratie en werkvormen om te gebruiken in je eigen gemeente. Begin de volgende vergadering met één van onze vergaderingopeningen of speel de escaperoom met je tienerclub.

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Heleen Dandash - Moeders van Libanon (2)
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

De moeders van Libanon

Geen keus
Libanon
De kerk in het Midden-Oosten

Geen keus