Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Albanië

Wilma de Vries

Profielfoto Wilma de Vries
Quote

"'De plek waar God je naar toe roept, is die waar jouw diepste verlangen en ’s werelds diepste honger elkaar ontmoeten’. Deze quote inspireerde mij in mijn zoektocht naar het leven van mijn verlangen."

Wie ben je?

Mijn naam is Wilma de Vries en in de afgelopen jaren werkte ik als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Wat doe je?

In het voorjaar van 2023 zal ik naar Albanië worden uitgezonden en mij inzetten voor goede gezondheidszorg in Albanië. Een deel van mijn tijd zal ik dat doen door te gaan werken in ABC Health Center. Dit is een kleine, christelijke kliniek in de hoofdstad die kwalitatief goede zorg verleent vanuit christelijk oogpunt: er is niet alleen aandacht voor de lichamelijke kwaal, maar ook voor het geestelijk welzijn van de mensen. De kliniek heeft het verlangen om de palliatieve zorg verder uit te breiden en om zorg te verlenen in de afgelegen dorpen. Het andere deel van mijn tijd zal ik werkzaam zijn voor Fokusi: een programma dat de kleine, kwetsbare protestantse kerken in Albanië ondersteunt. Het verlangen van Fokusi is om de kerken niet alleen te ondersteunen door theologische toerusting, maar ook hen diaconaal te ondersteunen. Ik ga dit helpen opbouwen en mij met name richten op het gebied van gezondheids- en verslavingszorg.

Medische zorg Albanië

Wat drijft je?

Al jong mocht ik ervaren hoe goed de HEERE is, maar ook ervaren dat Hij veel te veel geeft om voor mijzelf te houden. Het is dan ook mijn verlangen geworden om de zorg, liefde en genade van de HEERE door te geven aan hen die het zo veel minder getroffen hebben in het leven dan ik. Dit wil ik doen door mijn werk en mijn talenten in te zetten.

Wilma de VriesGraag in contact komen? Mail mij

Steun mijn missie

Zending, dat kunnen we niet alleen.
Help jij mee?

Inspiratie voor jouw gemeente?

In onze toolbox vind je informatie, inspiratie en werkvormen om te gebruiken in je eigen gemeente. Begin de volgende vergadering met één van onze vergaderingopeningen of speel de escaperoom met je tienerclub.

Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn/ons werk? Schrijf je dan hieronder in.

Verhalen

Cesta Obnovy Leendert Wolters
De kerk in Europa

Cesta Obnovy in Most

20221117 - Burcht
De kerk in Europa

Van Hus tot Havel

Leendert Wolters park
De kerk in Europa

Onze vrienden in het park

Jiří Unger Tsjechië
De kerk in Europa

“God, als dit is wie U bent, dan wil ik U volgen.”

Kerkenraad Tjechie Leendert Wolters
De kerk in Europa

Kerk-zijn in de stad met honderd torens

2022-09-03 Retreat NP (35)
De kerk in Europa

Network Praha Retreat

sheeps-gce1ed9ee8_1920
De kerk in Europa

Heilige verontwaardiging

Blog Wolters moestuin
De kerk in Europa

Genade

Ontmoet Pavel Plchot
De kerk in Europa

Ontmoet Pavel Plchot