Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Vacature

Theoloog/Gemeentebegeleider Albanië en Kosovo

Land

Albanië

Soort

Buitenland

Duur

6 jaar
Solliciteer
vacature_theoloog_albanie_20210528_183529
In de voormalige communistische - en atheïstische - landen Albanië en Kosovo hebben de jonge kerken behoefte aan bemoediging, stabiliteit en goed opgeleide kerkleiders. Ben je theoloog en lijkt het je een mooie uitdaging om deze gemeenten verder te helpen? Je bent meer dan welkom!

Kerkelijke gemeenten in Albanië en Kosovo zijn jong, klein en het leiderschap is vaak kwetsbaar. Wat zou het mooi zijn als gemeenteleden groeien in geloof en ook van betekenis zijn voor de meest kwetsbaren in de samenleving! De GZB zoekt daarom een theoloog die met hen oploopt en hen traint in thema’s zoals discipelschap, diaconaat en jeugdwerk. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het programma Fokusi. Dit kerkenprogramma wordt georganiseerd in samenwerking met de ISTL-Bijbelschool in Tirana. Naast je werk in de gemeenten ga je ook regelmatig lesgeven op de Bijbelschool (op bachelorniveau). Hier studeren bijna 100 parttime studenten. Je denkt ook mee bij andere taken op de school, zoals mentoraat of het accreditatieproces.

Wat kun jij verwachten?

Werkplek

Je gaat wonen in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Daar is ook de ISTL-Bijbelschool gevestigd. Van daaruit zul je regelmatig door Albanië en Kosovo reizen om studenten en lokale kerken te bezoeken en te trainen.

Collega's/partners

De GZB-partner waar je mee gaat samenwerken is de ISTL-Bijbelschool. Hier werkt een Albanese staf van 6 personen. Bijna alle docenten worden vanuit het buitenland ‘ingevlogen’. Het kerkenprogramma Fokusi is verbonden met deze Bijbelschool. Het aantal lokale kerken dat met Fokusi werkt, varieert tussen de 10-20 kerken. Je werkt in een team van GZB-zendingswerkers en een aantal Albanese medewerkers.

Nieuwe ervaringen

Een periode in het buitenland verrijkt je leven. Je bent onderdeel van een christelijke gemeenschap in het land waar je gaat werken. Je leert van elkaar en zoekt samen naar wegen om Gods liefde te delen.

Wat verwachten wij?

Opleiding en competenties
 • Je hebt een afgeronde opleiding Theologie (master) en een aantal jaren ervaring met het werken in een kerkelijke gemeente.
 • Je hebt plezier in lesgeven en kunt zelfstandig lessen ontwikkelen (op diverse vakgebieden) op bachelorniveau.
 • Je bent een prettige sparringpartner voor de Bijbelschool en lokale kerken en je kunt anderen inspireren om visie te ontwikkelen.
 • Je spreekt goed Engels en bent bereid om Albanees te leren tot het niveau waarmee je zelfstandig les kunt geven en kerken kunt begeleiden.
 • Je herkent jezelf in het GZB-profiel voor een theoloog.
 • Gezien de context van het werken met lokale kerken gaat de voorkeur uit naar een man.
Ervaringen delen
 • Je bent lid van de PKN en actief betrokken bij één van de gemeenten uit de achterban van de GZB.
 • Je vindt het belangrijk dat christenen in Nederland zich betrokken voelen bij Gods wereldwijde kerk.
 • Je werft Zendingsmaatjes en deelt je ervaringen met je achterban.

En verder...
 • Het mei-nummer van Alle Volken stond in het teken van Albanië. Voorganger Tushi: “Fokusi is niet zo hoogdravend theologisch, maar heel eenvoudig en praktisch. Het is geschikt om de hele gemeente aan te moedigen en persoonlijk te groeien in geloof en in dienstbaarheid aan de naaste.” Meer lezen? Download hier deze uitgave voor meer achtergrondinformatie.
 • Ook vind je meer info over het werk van de GZB in Albanië op www.gzb.nl/albanie.

Koffie?

Heb je het verlangen om je leven te delen, hier of in het buitenland, maar zit je ook nog vol vragen? We gaan graag met je in gesprek. Vrijblijvend, om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of werken voor de GZB iets voor jou is. Je bent welkom in Driebergen!

Contact

Overtuigd?
Solliciteer direct.

Heb je hart voor zending? Solliciteer bij de GZB!

Nog geen bestanden geselecteerd
Nog geen bestanden geselecteerd
Nog geen bestanden geselecteerd

anneke-schaddelee
Anneke Schaddelee