Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evenement

GZB-dag 2024

Prijs

Gratis

Locatie

Midden Nederland Hallen, Barneveld

Datum

09 - 03 - 2024
Hoofdfoto GZB-dag 2024 verkleind

Het belooft ook dit jaar weer een prachtige dag te worden waarbij we ons onderdeel voelen van de wereldwijde kerk. We willen ons laten inspireren door christenen uit Centraal-Azië en samen nadenken over roeping. Zending is niet alleen iets van ver weg, maar begint dicht bij huis. Het thema is dan ook ‘Ga, iedereen is geroepen’. Bent u, ben jij er ook bij?

inwoner Centraal-Azie

Afwisselend programma voor jong en oud

Net zoals vorig jaar kun je kiezen of je ’s middags of ’s avonds naar de GZB-dag komt. Beide keren is er een identiek podiumprogramma met inspirerende verhalen uit de wereldkerk en muziek. In de middag is er een kinder- en tienerprogramma. Op dit moment is dit (bijna) volgeboekt, maar de kinderen mogen ook mee naar het hoofdprogramma. Bij de kinderoppas is nog plek voor de allerjongsten. Het is ook mogelijk om naar het (identieke) avondprogramma te komen. Na het hoofdprogramma is er bovendien een gezellige bijeenkomst voor jongeren met een quiz en een meet & greet met zendingswerkers. De GZB-dag is dus een inspirerende dag over zending voor álle leeftijden. Welkom!

Tussen de twee podiumprogramma’s staat van 16.00 tot 19.30 uur het ontmoetingsplein centraal. Daar komt iedereen samen voor workshops, de veiling, stands en een hapje en drankje.

Programma

Vanaf 13.30 uur ben je welkom voor een kopje koffie of thee en is er gelegenheid om de kinderen bij hun eigen programma te brengen.


14.00-16.00 uur: podiumprogramma middag

De GZB-dag staat in het teken van het thema ‘Ga, iedereen is geroepen!’ Zending is niet een verhaal dat alleen ver weg plaatsvindt, het begint dicht bij huis. Iedereen is geroepen om het Evangelie te delen! Tijdens het podiumprogramma laten we ons inspireren door de bijzondere verhalen uit Centraal-Azië. Hoe weten David* en Anneta zich geroepen om het Evangelie te delen in een context waar evangeliseren verboden is? Hoe houden zij dit vol? En wat kunnen wij van hen leren? Ook horen we het verhaal van zendingswerker Herman Meijer, wordt er volop gezongen en nemen we de tijd om te bidden voor het zendingswerk.

*Vanwege veiligheid noemen we niet zijn echte naam.


14.00-17.15 uur: jeugdprogramma’s

Voor jong en oud is er van alles te beleven op de GZB-dag. De allerkleinsten (0-4 jaar) zijn van 13.30 tot 17.15 uur hartelijk welkom bij de oppas. Voor de kinderen in de onderbouw (4-8 jaar) en bovenbouw (8-12 jaar) is er een eigen programma met zingen, een Bijbelverhaal, knutselen en spelletjes. Ook vertellen zendingswerkers hoe zij zich geroepen voelen om hun geloof te delen. Om 16.15 uur start er een mooi concert van Marcel en Lydia Zimmer. Ook voor de tieners (12-16 jaar) is er vanaf 14.00 uur tot 17.15 uur een eigen programma dat letterlijk in de smaak zal vallen!

Let op: de tieners zitten op een externe locatie, op vijf minuten rijden van de Midden Nederland Hallen. Zij komen samen in kerkelijk centrum Rehoboth (Gasthuisstraat 5) in Barneveld. Ze gaan in gesprek met zendingswerkers en spelen toepasselijke spellen!

Op dit moment zijn de tienerprogramma en kinderprogramma’s (bijna) volgeboekt. Houd de website in de gaten voor nieuwe plekken i.v.m. afmeldingen. 
Uiteraard zijn de kinderen ook welkom bij het hoofdprogramma.


16.00-19.30 uur: ontmoetingsplein

Tussen 16.00-19.30 uur is iedereen welkom op het ontmoetingsplein voor workshops, een veiling, GZB-stands en de verkoop van mooie producten uit het buitenland. Er is volop gelegenheid om elkaar te spreken en samen iets te drinken en eten.

Om 16.30 uur en om 18.15 uur zijn er twee workshoprondes voor meer inspiratie over zending. Er is vrije inloop, dus iedereen is welkom. Zie hieronder voor meer informatie.

Om 17.30 uur vind de Grote GZB-Veiling plaats. Onder leiding van twee veiligmeesters worden prachtige en creatieve producten en diensten aangeboden, waarvan de opbrengst naar het wereldwijde zendingswerk gaat. Zorg dat je erbij bent!


19.30-21.30 uur: podiumprogramma avond

Het avondprogramma is identiek aan het middagprogramma. We horen de indrukwekkende bijdragen van onze sprekers uit Centraal-Azië over het thema ‘Ga, iedereen is geroepen’. Ook zullen we met elkaar zingen en bidden we voor de wereldkerk.


21:30 uur: GZB-Jongerencafé

Aansluitend op het podiumprogramma zijn alle jongeren (18-30 jaar) van harte welkom voor een hapje en een drankje. Hier spelen we een leuke quiz over zending, roeping en de wereld.

Plaats

De GZB-dag vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.
Adres: Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld

Let op!
Het tienerprogramma is in kerkelijk centrum Rehoboth (Gasthuisstraat 5) in Barneveld.

Je kunt hen hier vanaf 13.30 uur brengen, zodat je ruim op tijd bent voordat het programma in de Midden Nederland Hallen om 14.00 uur begint. Na afloop (plm. 17.15 uur) worden ze teruggebracht naar de Midden Nederland Hallen en kunnen ze nog even rondkijken op het ontmoetingsplein.

Meld je nú aan!

Zowel ’s middag als ’s avonds is er bij het hoofdprogramma om 14.00 uur en om 19.30 uur plaats voor maximaal 750 personen (exclusief kinderen). Aanmelden is daarom noodzakelijk.

Let op: het avondprogramma is identiek aan het middagprogramma met dezelfde bijdragen van de sprekers uit Centraal-Azië. 

Sprekers

David

David* uit Centraal-Azië:Niemand kijkt naar hen om en zelfs in de kerk is er vaak geen plaats voor hen omdat ze stinken.”

David* en zijn vrouw Olive* komen beiden als student aan de universiteit tot geloof. David vraagt God hoe hij van betekenis kan zijn in het koninkrijk. Als hij hoort over de daklozen in zijn stad raakt hem dat diep. Hij begrijpt dat deze mensen niemand hebben die naar hen omzien en voelt zich geroepen om dit wel te doen. Zijn hart gaat in het bijzonder uit naar daklozen die op straat sterven. Samen met anderen zet hij een hospice op. Vanuit de GZB hebben twee palliatieve verpleegkundigen geholpen om dit project van de grond te krijgen. Op de GZB-dag vertelt David over zijn werk onder daklozen. Hij vertelt hoe hij dit werk vanuit zijn christelijke overtuiging doet. In woorden en daden wil hij juist ook aan mensen die niemand hebben laten zien dat God om hen geeft.

anneta

Anneta uit Rusland:Ik werd niet zozeer geroepen door God, maar Hij moest me erbij slepen. Hij vond dat ik nodig was.”

Anneta groeide op in een atheïstische omgeving en kwam pas later tot geloof. Nu reist zij onvermoeibaar door Centraal-Azië met het verlangen om op zoveel mogelijk plekken Bijbelcursussen te starten. Juist ook in landen waar je binnen je familie en op je werk meestal de enige christen bent, is het fijn om tijdens de wekelijkse Bijbelcursus de andere deelnemers te ontmoeten om samen je geloof te delen.Tijdens haar reizen in Centraal-Azië spreekt Anneta veel vrouwen met een negatief zelfbeeld. Ze hoort keer op keer dat God niet van hen houdt en niet om hun problemen geeft. Daarom besloot ze zelf toerustingsmateriaal voor deze vrouwen te ontwikkelen, om hen te leren hoe God hen echt ziet en dat ook zij een belangrijke rol hebben in Zijn koninkrijk.

Herman Meijer

Herman Meijer: Al langer leefde bij ons de wens om ons in te zetten binnen Gods wereldwijde kerk.”

In 2022 was het zover: samen met zijn vrouw Anneloes werd Herman uitgezonden naar Malawi. In dit land zijn veel christenen niet of nauwelijks thuis in de Bijbel. Samen met lokale predikanten heeft hij daar onderzoek naar gedaan en meegeholpen bij het implementeren van een Bijbelstudieprogramma. Dit programma stimuleert gemeenteleden om samen de Bijbel te lezen, niet alleen in de kerk, maar ook thuis.

Op dit moment bereiden Herman en Anneloes zich samen met hun kinderen Ralf en Julia voor op een nieuwe uitzending, nu naar Costa Rica. Samen met het interkerkelijke seminarie in dit land willen zij kerken inspireren om in woord én daad het Evangelie uit te dragen.

Workshops

Nadat ’s middags om 16.00 uur het hoofdprogramma is afgelopen, is er alle tijd voor een hapje en een drankje en om elkaar te ontmoeten. Ook is het mogelijk om verschillende stands te bezoeken of om een workshop bij te wonen. Er zijn twee rondes: tussen 16.30-17.15 uur en tussen 18.15-19.00 uur. Je kunt kiezen uit:

Samen missionair: GZB en IZB gezamenlijk op weg

De kerk heeft een missie: het Evangelie delen en mensen wijzen op de Heere Jezus. Die missie strekt zich naar de verste oorden, maar krijgt ook vorm in onszelf en in onze buurt. Op verschillende terreinen werken de IZB en GZB samen en dat willen we steeds blijven doen. Luister naar de ideeën, laat je inspireren en denk vooral ook met ons mee! Al gehoord van het Huis van Zending?

Ervaar een bijzondere bijbelstudie uit Centraal-Azië met gastspreekster Anneta

Centraal-Azië; evangeliseren is verboden, kerken worden in de gaten gehouden en invallen door overheidsinstanties komen regelmatig voor. Hoe geef je hier Bijbelonderwijs vorm, zodat christen kunnen groeien in kennis, geloof én leiderschap?

Anneta
* - gastspreekster op de GZB-dag en jarenlange ervaring in Centraal Azië – traint lokale TEE-teams en neemt ons mee in een echte TEE-bijbelstudieles zoals die in veel landen wordt gegeven. TEE-Bijbelonderwijs is in een gesloten context als Centraal-Azië een prachtig middel voor christenen om te groeien in geloof. Doe mee met gelovigen uit de wereldkerk en ervaar zelf eens hoe zo’n cursus werkt. TEE…moet je gewoon eens ervaren. Laagdrempelig én met vertaling!

Leef je creatief uit bij de inloopworkshop

Kom gedurende de workshoptijd (45 minuten) binnen om creatief aan de slag te gaan. Er zijn leuke voorbeelden, genoeg materiaal en uiteraard is er een helpende hand indien nodig. Kom je iets maken voor jezelf of een ander? Ga, iedereen kan iets maken. Gemiddelde maaktijd is 15 minuten.

Centraal Azie bijbelcursus
Help mee tijdens de GZB-dag

Om de GZB-dag mogelijk te maken, hebben we veel vrijwilligers nodig. Vind jij het bijvoorbeeld leuk om bezoekers de weg te wijzen of te voorzien van de informatie die hij/zij nodig heeft? We zijn op zoek naar vriendelijke gastheren en -vrouwen.

Maar dat is niet alles: we hebben ook hulp nodig bij de oppas, het kinder- en tienerprogramma, in de catering, als BHV'er en fotograaf. Help je mee?

De grote GZB-veiling

Wegens groot succes wordt ‘ie herhaald: de Grote GZB-Veiling! Met een honderd procent opbrengst voor het zendingswerk veilen we de mooiste kavels. Een vooruitblik op het aanbod dit jaar: een dagje cabrio rijden, een weekendje weg, een stoere mountainbike, Zalm van Urk, een rondleiding door de Tweede Kamer + diner met Chris Stoffer van de SGP, en nog veel meer.


We gaan met elkaar voor een prachtige opbrengst.

GZB-dag promoten in de gemeente

Om de GZB-dag onder de aandacht te brengen in je gemeente hebben we een flyer/poster, advertentie en een kerkbladbericht beschikbaar.

Help je ons om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor de GZB-dag?

We zien je graag op de GZB-dag op D.V. zaterdag 9 maart. Welkom!

Tijdens het programma worden er foto's/filmbeelden gemaakt voor PR-doeleinden. Mocht je er bezwaar tegen hebben dat jij/jouw kind in beeld kan komen, geef dit dan door aan de organisatie.