Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evenement

VITA-vrouwenevent

Locatie

Hebron Missie, Jan van Zutphenweg 4, Amerongen

Datum

17 - 11 - 2023
VITA_event_afb_Bulgarije_DSC_0098-lageresolutie

VITA-vrouwenevent 'Deel je leven'

Wat vrouwen in Nederland en wereldwijd met elkaar verbindt, is dat ze graag hun leven met elkaar delen. Daarom organiseerde de GZB op afgelopen vrijdagavond 17 november een VITA-vrouwenevent voor christelijke vrouwen over het thema ‘Deel je leven’.

Predikantsvrouw en kerkplanter Randa uit Egypte vertelde ons hoe vrouwen in Egypte het Evangelie en hun leven met elkaar delen. Schrijfster en spreekster Nieske Selles ging interactief met ons in gesprek over dit mooie thema. Zendingswerker Marja Lichtendonk vertelde hoe zij haar leven deelde in Bosnië en Herzegovina.

Wil je graag nog even terugkijken? Kijk dan de video hieronder!


VITA_event_afb_Bulgarije_DSC_0098-lageresolutie

Spreeksters:

Nieske Selles

Share your life

'Wat heb je, wat je niet hebt ontvangen?' Dat leerden mijn ouders ons toen we jong waren en we wisten dat alles wat wij hebben gekregen in het leven, van God komt. We ontvangen zegeningen, om er ook weer van uit te delen.
Tijdens de interactieve lezing bij het vrouwenevent van de GZB wil ik met jullie nadenken over het delen van je leven met mensen en/ of kinderen die God op je weg brengt. Wij kunnen niet de hele wereld veranderen, maar we kunnen wel voor één mens de wereld te veranderen. Hoe weet je of God iemand op jouw weg brengt? Hoe leer je grenzen te bewaken maar toch open te staan voor waar God jou roept? Bij een open Bijbel en aan de hand van persoonlijke voorbeelden zal ik hier samen met jullie over nadenken.

Randa Lotfallah

Ik ben Randa Lotfallah, samen met mijn man, die voorganger is, dienen we God. We hebben drie kinderen en we wonen in Caïro. Ik ben opgegroeid in Assiyut in het midden van Egypte en heb verschillende studies gedaan. Ik ben o.a. werkzaam geweest in het onderwijs, maar nu werk ik voor de Egyptische kerk als projectmanager voor kerkplanting. Daar zie ik God aan het werk. Ondanks moeilijkheden gebeuren er mooie dingen. Ik heb hart voor de kerk en in het bijzonder voor de zending. Ook wil ik graag andere vrouwen dienen en inspireren. Sinds kort ben ik commissielid van de vereniging van predikantsvrouwen. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten!

Marja Lichtendonk

De afgelopen jaren heb ik voornamelijk mijn leven met vrouwen gedeeld op een terrasje. Meer dan bij hen thuis, met google Translate binnen handbereik. Dat was in Bosnië en Herzegovina. In juni 2019 ben ik samen met Adré, mijn man, daarheen verhuisd. Spannend was dat. Het lag op ons hart om daar het Evangelie te delen met een ieder die op ons pad kwam. Uitgezonden namens en voorbereid door de GZB. Samen voor een periode van ruim 4 jaar naar een verdeeld en verscheurd land door een oorlog die plaats vond in het voormalige Joegoslavië. Zouden vrouwen hun verdriet en trauma’s met mij willen delen? Hoe hebben ze het leed wel of niet kunnen verwerken? Wat hebben ze daarvoor nodig? Graag deel ik daar iets over op het VITA-event in Amerongen.