GZB-dag

GZB-dag 2018: Laat je zien!


Wat was het een mooie dag! Luisteren naar prachtige verhalen uit Gods wereldwijde kerk, samen zingen, elkaar ontmoeten en bemoedigen, samen bidden. Deze dag was de start van het GZB-thema ‘Laat je zien’.

We willen elkaar inspireren om oog te hebben voor de mensen om ons heen, omdat we weten dat we allereerst zelf door God zijn gezien. Door wie kunnen we ons dan beter laten inspireren dan door Zacheüs? Ds. Cees van Duijn liet ons de beide kanten van zijn verhaal zien: door God gezien worden en door Hem in beweging worden gezet. 
Vanuit vier plekken op deze wereld hoorden we verhalen van mensen die anderen écht zijn gaan zien. Ds. Germán Suárez uit Colombia helpt kinderen uit de krottenwijken van Bogotá om iets van hun leven te maken. In een prachtig lied vertelde hij hoe hij deze kinderen wil zien met de ogen van God. Zendingswerker Heleen van den Berg nam ons mee naar haar werk onder vluchtelingenkinderen in Libanon en moedigde ons aan om er in onze eigen omgeving voor anderen te zijn. We hebben honderden kaartjes ontvangen met grote en kleine ideeën daarvoor: ontzettend bedankt! Zo kunnen we elkaar het komende jaar blijven inspireren. Zsuska Tóth uit Slowakije deelde met ons hoe zij de muren in haar hart heeft afgebroken om er voor Roma te zijn. ‘Een dienende kerk is een zingende kerk’, zei ze en ook zij zong een ontroerend liedje voor ons. De dag werd afgesloten door collega Jaap Haasnoot. Je kunt soms het gevoel krijgen dat God je vergeet, net als de mensen in Zuid-Soedan die zoveel lijden, maar juist hun getuigenis is voor ons een voorbeeld dat iedereen door Hem wordt gezien.

Ook de kinderen en tieners hebben genoten. Met meer dan ooit zijn ook zij met het thema ‘Laat je zien’ aan de slag gegaan. 

Wij willen u heel hartelijk bedanken voor uw en jouw komst, voor uw warme betrokkenheid bij ons werk en voor uw gulle giften. Samen met u blijven we ons graag inzetten om met onze broeders en zusters wereldwijd op zoek te gaan naar mensen die nog niet gezien worden en met hen het Evangelie van Jezus Christus te delen.

Hieronder vindt u een verslag van de dag in foto’s en film. Veel plezier bij het (terug)kijken!


Fotoverslagen:
Foto's Tienerprogramma
Foto's Marga Schaap
Foto's André Dorst
Foto's ds. Wim Poldervaart


Ochtendprogramma:


Middagprogramma: